Eurovision 2021: Αύριο η ανακοίνωση του σεναρίου σύμφωνα με το οποίο θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός!

Στην ενημερωτική εκπομπή της ολλανδικής δημόσιας τηλεόρασης, Niewsuur, ανακοινώθηκε πριν από λίγο πως αύριο Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου θα ανακοινωθεί το σενάριο σύμφωνα με το οποίο θα πραγματοποιηθεί ο 65ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision, στις 18, 20 και 22 Μάϊου!


Οι Ολλανδοί διοργανωτές είχαν γνωστοποιήσει εδώ και καιρό, πως τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου θα μαθαίναμε το σενάριο με βάση το οποίο θα λάβει χώρα η Eurovision 2021. Ανάλογα με το σενάριο που επιλεγεί και πάντα σε συνάρτηση με τα επιδημιολογικά δεδομένα και τους περιορισμούς που θα ισχύουν τον Μάιο στην Ολλανδία, ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με ή χωρίς κοινό στην Ahoy Arena, την παρουσία ή μη των διαπιστευμένων δημοσιογράφων και το βασικότερο με τους καλλιτέχνες ζωντανά στο Ρότερνταμ ή μέσω μαγνητοσκοπημένων ζωντανών εμφανίσεων από τις πατρίδες τους.

Σενάριο Α: Ένας κανονικός διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision

Σε αυτήν την περίπτωση, ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision θα διοργανωθεί κανονικά από το Ahoy Arena του Ρότερνταμ με 9 παραστάσεις (συμπεριλαμβανομένων των dress rehearsals) σε ένα γεμάτο χώρο, με αντιπροσωπείες και καλλιτέχνες από όλους τους συμμετέχοντες ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και πολλές δραστηριότητες μέσα και γύρω από το Ρότερνταμ.

Η σκοπιμότητα αυτού του σεναρίου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη διάθεση ενός πιθανού εμβολίου για το COVID-19 ή από τη διαθεσιμότητα αξιόπιστων φαρμάκων. Είναι το πιο αισιόδοξο σενάριο και αυτό που ελπίζουμε ότι θα επικρατήσει στο τέλος!

Σενάριο Β: Διαγωνισμός με αποστάσεις και μέτρα προφύλαξης

Όλοι οι παρευρισκόμενοι στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στο Ρότερνταμ θα πρέπει να ασκούν κοινωνικές αποστάσεις και να μένουν 1,5 μέτρο ο ένας από τον άλλο ανά πάσα στιγμή.

Και πάλι, θα υπήρχαν 9 παραστάσεις, με ακροατήριο στην αρένα, αλλά με περιορισμένη πληρότητα ώστε  να επιτρέπουν τις κοινωνικές αποστάσεις.

Ομάδες από κάθε συμμετέχοντα ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό θα ταξίδευαν στο Ρότερνταμ, αλλά με όρια στον αριθμό των ατόμων σε κάθε αντιπροσωπεία και στον αριθμό του Τύπου που θα μπορούσαν να παρευρεθούν. Οι δραστηριότητες εντός και γύρω από το Ρότερνταμ θα προσαρμοστούν ανάλογα.

Επειδή θα υπήρχε λιγότερος χώρος για το κοινό σε αυτό το σενάριο, θα έπρεπε να δημιουργηθεί μια νέα διάταξη θέσεων. Αν συμβεί αυτό, θα διεξαχθεί δίκαιη κλήρωση για να αποφασίσει ποιος μπορεί να παρακολουθήσει κάθε παράσταση. Θα υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό τους πρώτους μήνες του 2021. Όποιος δεν είναι επιτυχής στην κλήρωση, θα του επιστραφεί, φυσικά, το πλήρες ποσό αγοράς για τα εισιτήριά του.

Σενάριο Γ: Διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision με ταξιδιωτικούς περιορισμούς

Ένας διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision, από το Ahoy Arena του Ρότερνταμ όπως στο σενάριο Β, με 9 παραστάσεις και περιορισμένο αριθμό μελών κοινού στην αρένα.

Εάν υπάρχουν αντιπροσωπείες που δεν μπορούν να ταξιδέψουν στο Ρότερνταμ, οι καλλιτέχνες τους θα εμφανιστούν από τη χώρα τους.

Όλες οι αποστολές θα συγκεντρωθούν στο Ρότερνταμ. Οι συμμετοχές των χωρών στις οποίες επιτρέπεται να ταξιδεύουν και οι πράξεις έναρξης και του interval act θα παρουσιαστούν ζωντανά.

Κι εδώ θα έχουμε περιορισμένο αριθμό στις αποστολές και στις αντιπροσωπείες του τύπου, όπως στο Β σενάριο, η διαφορά όμως εδώ είναι ότι θα έχουμε χώρες που πιθανόν λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών δεν θα μπορούν να βρεθούν στο Ρότερνταμ και έτσι θα εμφανισθούν από ένα studio στη χώρα τους. Ένα σενάριο που μοιάζει πολύ με όσα θα συμβούν στην Junior Eurovision 2020.

Σενάριο Δ: Διαγωνισμός τραγουδιού Eurovision όπως η Junior Eurovision 2020

Εάν η κατάσταση με την πανδημία χειροτερεύσει και υπάρχουν αυστηρά μέτρα στην Ολλανδία, τότε θα δούμε έναν διαγωνισμό ακριβώς όπως η Junior Eurovision 2020, δηλαδή με όλες τις συμμετοχές να εμφανίζονται από studio στην χώρα τους.

Σε προηγούμενες δηλώσεις του ο εκτελεστικός παραγωγός του φετινού διαγωνισμού Sietse Bakker είχε δηλώσει πως προτεραιότητα της EBU και των διοργανωτών είναι να φέρουν ζωντανά τους καλλιτέχνες στην Ahoy Arena, ενώ μετατόπισε τις αποφάσεις για την παρουσία ή όχι του κοινού για τον Απρίλιο!

UPDATE

Στις 14.00 ώρα Ελλάδας ανακοινώθηκε από την ολλανδική δημόσια τηλεόραση ότι θα πραγματοποιηθεί η συνέντευξη τύπου για την ανακοίνωση του σεναρίου!

Ποιο σενάριο πιστεύετε ότι τελικά θα επιλεγεί; Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για την κρίσιμη απόφαση των Ολλανδών διοργανωτών και της EBU!

 

2 ΣΧΟΛΙΑ
 1. Benedictos
  Benedictos says:

  Μαλλον προς το σενάριο C παμε, βεβαια το κακο ειναι οτι μεχρι και την τελευταια στιγμη τον μαιο δεν μπορει να αποκλειστει το D. Αν πχ σε ενα μηνα απο τωρα βγει καμια μη αντιμετωπισιμη μεταλλαξη του ιου, οποιο σεναριο και να αποφασιστει τωρα θα αλλαξει αναγκαστικα μετα και θα γινει D.

  Απάντηση
 2. Κωνσταντίνος
  Κωνσταντίνος says:

  Λογικά το C είναι πιο πιθανό…
  Να ρωτήσω, ενδέχεται να επιλέξουν το C και στη συνέχεια να το τροποποιήσουν σε B ή το αντίστροφο αφού η μόνη διαφορά των 2 σεναρίων στην ουσία είναι το κοινό και αν θα παρευρεθούν όλοι οι συμμετέχοντες στο Ahoy;

  Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *