Eurovision 2021: Καμία μόλυνση COVID-19 δεν εντοπίστηκε στις πρώτες δοκιμές μαζικών εκδηλώσεων στην Ολλανδία!

Ξεκίνησαν πριν λίγες εβδομάδες οι πιλοτικές μαζικές εκδηλώσεις στην Ολλανδία, κάτω φυσικά από αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και μέτρα ασφαλείας. Στην πρώτη αυτή δοκιμή που αφορούσε μία θεατρική παράσταση, με 500 θεατές παρόντες, όπως ανακοινώθηκε σήμερα δεν υπήρξε κανένα κρούσμα κορωνοϊού.

Την είδηση δημοσίευσε περιχαρής στα social media ο εκτελεστικός παραγωγός του φετινού διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, Sietse Bakker. Φυσικά, όπως και ο ίδιος αναφέρει αυτό δεν σημαίνει απολύτως τίποτα, αλλά είναι ένα πρώτο αισιόδοξο βήμα για όλο τον χώρο των μαζικών εκδηλώσεων και φυσικά την ίδια την Eurovision 2021.

Το ολλανδικό υπουργείο υγείας από την περασμένη χρονιά, είχε εξαγγείλει την πραγματοποίηση μίας σειράς πιλοτικών μαζικών εκδηλώσεων, με σκοπό να διερευνηθεί αν υπάρχει διάδοση του κορωνοϊού στις εκδηλώσεις αυτές, όταν γίνονται κάτω από συγκεκριμένα μέτρα ασφαλείας των παρευρισκόμενων.

Η πρώτη πιλοτική δοκιμή έγινε σε μία θεατρική παράσταση, την οποία παρακολούθησαν 500 θεατές. Φυσικά όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που ακολουθούν, όλοι φορούσαν μάσκες κλπ.

Όπως πολύ σωστά αναφέρει και στην δημοσίευση του ο Sietse Bakker ναι μεν το παραπάνω είναι μία πολύ θετική εξέλιξη, είναι όμως το πρώτο βήμα, για την πραγματοποίηση μαζικών εκδηλώσεων στην εποχή της πανδημίας και φυσικά αυτό αφορά και τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Οι Ολλανδοί θα συνεχίσουν τις πιλοτικές εκδηλώσεις μέχρι τα μέσα Μαρτίου και τα όποια συμπεράσματα θα χρησιμοποιηθούν και θα αξιολογηθούν, στην απόφαση της κυβέρνησης, αλλά και των διοργανωτών, στην παρουσία ή μη του κοινού τον Μάιο, στην Ahoy Arena.

To Πρόγραμμα Των Δοκιμών:

28 Φεβρουαρίου: ποδοσφαιρικός αγώνας (1500 θεατές)
6 Mαρτίου: dance event στο Ziggo Dome (1300 παρευρισκόμενοι)
7 Mαρτίου: συναυλία στο Ziggo Dome (1300 θεατές)
13 Mαρτίου: dance festival (1500 παρευρισκόμενοι)
14 Mαρτίου: pop festival (1500 παρευρισκόμενοι)

Στις αρχές Μαρτίου η EBU και οι Ολλανδοί διοργανωτές θα ανακοινώσουν το σενάριο σύμφωνα με το οποίο θα διεξαχθεί ο 65ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision. Θα γνωρίζουμε δηλαδή, αν οι καλλιτέχνες θα διαγωνισθούν ζωντανά στην σκηνή ή θα μέσω των μαγνητοσκοπημένων live on tape videos. Οι όποιες αποφάσεις αφορούν την παρουσία του κοινού θα ληφθούν αργότερα, συγκεκριμένα μέχρι τις 15 Απριλίου.

Η πορεία της πανδημίας στην Ολλανδία, αλλά και τα τελευταία νέα από αυτές τις πιλοτικές δοκιμές στις μαζικές εκδηλώσεις, αφήνουν αρκετά χαμόγελα αισιοδοξίας, για έναν διαγωνισμό, που όσο αφορά τουλάχιστον τους καλλιτέχνες θα είναι περίπου, έτσι όπως τον έχουμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια, έστω και χωρίς καθόλου ή με λιγότερους θεατές μέσα στο στάδιο.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις που αφορούν τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2021!

1 reply
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Με το Green room μπροστά από τη σκηνή,και σε αυτό τις αποστολές σε λίγο μεγαλύτερη απόσταση από το συνηθισμένο και έναν μικρό αριθμό καθιμενων θεατων (στο 40-50% από το κανονικό)με αποστάσεις και φυσικά όλοι με τεστ covid-19 και μάσκα, η eurovision πιστεύω θα θυμίζει κατά 70% αυτό που θυμόμασταν ως το 2019. Αν και νωρίς ακόμα μακάρι όλα να πάνε καλά, όχι μόνο για τη eurovision αλλά και για όλο τον κόσμο!!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *