Eurovision 2021: Σε συνεργασία με την εταιρία Groningen για την δημιουργία Virtual press center!

Όπως σας ενημερώσαμε την προηγούμενη εβδομάδα, τρία σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι για το πως θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision 2021. Έτσι οι διοργανωτές του διαγωνισμού αποφάσισαν να συνεργαστούν με την εταιρεία Groningen “Let’s Get Digital”, γνωστή στο παρελθόν ως EventInsight, για την δημιουργια Virtual press center. Η πλατφόρμα καινοτομίας των ανθρώπων της Groningen χρησιμοποιείται για τη λήψη διεθνών μέσων σε ένα εικονικό κέντρο τύπου.

Την περασμένη εβδομάδα, οι διοργανωτές του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision ανακοίνωσαν ότι η Β έκδοση θα εκτελεστεί σε ενάμισι μέτρο, λόγω του Covid 19, όπου και οι 41 καλλιτέχνες θα μπορούν να βρίσκονται στο Ρότερνταμ. Το αν το κοινό μπορεί να είναι παρόν στις παραστάσεις και αν οι προγραμματισμένες δραστηριότητες μπορούν να πραγματοποιηθούν στην πόλη υποδοχής του Ρότερνταμ, θα αποφασιστεί αργότερα.

Εξετάζεται επίσης πόσοι δημοσιογράφοι θα επιτρέπεται να έρθουν στο Ρότερνταμ. Κανονικά είναι περίπου 1.500, αλλά η οργάνωση πιστεύει ότι στο πιο ρεαλιστικό σενάριο, θα πρέπει να έρθουν μόνο 500 δημοσιογράφοι.

Η Babet Verstappen (Head of communications Eurovision Song Contest 2021) δηλωσε τα εξης:

Τώρα πρόκειται να δημιουργήσουμε ένα εικονικό κέντρο Τύπου για τους δημοσιογράφους που δεν  θα μπορούν να ταξιδέψουν στο Ρότερνταμ τον Μάιο, όπου οι πρόβες και οι συνεντεύξεις τύπου μπορούν να τις παρακολουθούν ζωντανά και τις δύο εβδομάδες. Την τελευταία περίοδο αναζητήσαμε μια ψηφιακή πλατφόρμα στην οποία θα μπορούσαμε να φιλοξενήσουμε και βρήκαμε τις δυνατότητες που προσφέρει το Let’s Get Digital. Είναι σημαντικό για εμάς οι δημοσιογράφοι να αισθάνονται πραγματικά ότι είναι σωματικά παρόντες. Και να μην χάσουν τίποτα απο αυτα που θα συμβαίνουν εκεί. Είναι πολύ ιδιαίτερο ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision πρόκειται τώρα να δεχτούμε δημοσιογράφους με αυτόν τον τρόπο. Ένα σημαντικό βήμα στην διαδικτυακή μας προσέγγιση.

Η εταιρεία Groningen Let’s Get Digital ξεκίνησε μια διαδικτυακή πλατφόρμα κατά τη διάρκεια της κρίσης του Covid 19, στην οποία η εμπειρία της πραγματικής εκδήλωσης φαινεται παρα πολυ αληθίνη. Για παράδειγμα, η πλατφόρμα χρησιμοποιήθηκε ήδη για τις διαδικτυακές Ημέρες Προσφοράς. Η επιπλέον ζωντανή εμπειρία που προσφέρει η πλατφόρμα ήταν τελικά ο λόγος για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision να επιλέξει την εταιρεία του Groningen.

Σύμφωνα με το Let’s Get Digital, η συνεργασία δείχνει ότι οι Κάτω Χώρες είναι δημιουργικές και καινοτόμες σε μια εποχή που η οικονομία αντιμετωπίζει σοβαρά εμπόδια και ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision πρέπει επίσης να προσαρμοστεί.

Τι δηλωσε ο Ruben Haring, Διευθυντής Συνεργασίας στο Let’s Get Digital:

Συμφωνήσαμε στην ομάδα μας ότι θα το κάνουμε έτσι και αλλιώς. Και με αυτή τη νοοτροπία, εμφανίζονται οι καλύτερες λύσεις.

Πηγη: EurovoixEconomie Groningen

2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Francesco
    Francesco says:

    Άκυρο με το θέμα αλλά στο σουπερμπολ είχα μπερδευτεί πολυ που φαινόταν να ήταν γεμάτο το στάδιο με κοινό … Τελικά δεν ήταν άνθρωποι αλλά χαρτόνια με εκτυπομενους ανθρώπους… Υποθέτω θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο και στην Eurovision για να μην φαίνεται τελείως άδεια η αρένα

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *