Eurovision 2021: Τα σενάρια που απομένουν στο τραπέζι | Η απόφαση της EBU και των διοργανωτών!

Όπως μας είχαν ενημερώσει από χθες το βράδυ, πριν από λίγο η δημόσια τηλεόραση της Ολλανδίας σε έκτακτη συνέντευξη τύπου, προέβη σε ανακοίνωση νέων σχετικών αποφάσεων, για το σενάριο με βάση το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο στην Ahoy Arena του Ρότερνταμ, ο 65ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision. Η απόφαση των διοργανωτών και της EBU είναι ότι η οριστική επιλογή για το σενάριο, που τελικά θα εφαρμοσθεί μετατίθεται χρονικά για αργότερα, βγάζοντας όμως οριστικά εκτός το σενάριο A από τις επιλογές. Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού, οι διοργανωτές έχουν ως στόχο πλέον την διεξαγωγή του διαγωνισμού σύμφωνα με το σενάριο Β!

Η απόφαση της διοργάνωσης

Οι διοργανωτές θα επικεντρώσουν τώρα τις προσπάθειές τους στο Σενάριο Β. Αυτή η περίσταση θα συνεπαγόταν τη διοργάνωση με κοινωνικές αποστάσεις, με καλλιτέχνες που θα ερμηνεύσουν ζωντανά στο Ρότερνταμ τις συμμετοχές τους, εφόσον φυσικά το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα τις επόμενες εβδομάδες.

«Η ασφάλεια και η υγεία και όλων των συμμετεχόντων στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, από τους εργαζόμενους έως τους καλλιτέχνες, είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Παρακολουθούμε στενά τις διεθνείς εξελίξεις και συνεχίζουμε να διερευνούμε και να σχεδιάζουμε τρία αναθεωρημένα σενάρια (B, C και D) που ανακοινώθηκαν για πρώτη φορά το περασμένο φθινόπωρο », πρόσθεσε ο εκτελεστικός επόπτης του διαγωνισμού Österdahl.

Μια περαιτέρω απόφαση για το πώς θα διοργανωθεί ο Διαγωνισμός θα ληφθεί τις επόμενες εβδομάδες. Ο Sietse Bakker, εκτελεστικός παραγωγός για τους Host Broadcasters NPO, NOS και AVROTROS δήλωσε: «Μένοντας ευέλικτοι όσο μπορούμε, στοχεύουμε να κάνουμε τον καλύτερο δυνατό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision υπό αυτές τις συνθήκες. Πρωταρχικός μας στόχος είναι να φέρουμε τους 41 καλλιτέχνες στο Ρότερνταμ, να τραγουδήσουν όλοι στην ίδια σκηνή και να καλωσορίσουμε τους δημοσιογράφους που θα καλύψουν το Διαγωνισμό. “

Εντύπωση βέβαια προκαλεί ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά για την παρουσία του κοινού.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τι θα ισχύει στα τρία (αναθεωρημένα) σενάρια που απομένουν στο τραπέζι:

Σενάριο Β: Διαγωνισμός τραγουδιού Eurovision με κοινωνικές αποστάσεις

  • Όλοι οι συμμετέχοντες στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision θα παρευρεθούν ζωντανά στο Ahoy Arena του Ρότερνταμ, αλλά θα πρέπει να συμμορφωθούν σε κοινωνικές αποστάσεις.
  • Στο χώρο θα εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα υγείας και ασφάλειας (συμπεριλαμβανομένων των συχνών δοκιμών COVID). Θα τηρηθεί ένα πρωτόκολλο για την προστασία των καλλιτεχνών, των αντιπροσωπειών και των εργαζομένων.
  • Εάν υπάρχουν αντιπροσωπείες που δεν μπορούν να ταξιδέψουν στο Ρότερνταμ, οι καλλιτέχνες τους θα διαγωνισθούν μέσω των ” live-on-tape ” με τη χρήση μιας ηχογραφημένης παράστασης.
  • Όσοι μπορούν να ταξιδέψουν στο Ρότερνταμ θα παρουσιάσουν τα τραγούδια τους ζωντανά στη σκηνή.
  • Θα υπάρξουν 9 παραστάσεις (6 dress rehearsals, 2 ημιτελικοί και ένας μεγάλος τελικός), είτε χωρίς κοινό είτε με μειωμένο κοινό, που θα επιτρέπουν οι προβλεπόμενες κοινωνικές αποστάσεις. Η τελική πληρότητα θα εξαρτάται από τις κατευθυντήριες γραμμές της τοπικής αυτοδιοίκησης.
  • Θα πραγματοποιηθούν δραστηριότητες στην πόλη του Ρότερνταμ με ασφαλή και υπεύθυνο τρόπο.
  • 500 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι θα καλύψουν ζωντανά τον διαγωνισμό και άλλοι 1.000 από απόσταση.

Σενάριο C: Διαγωνισμός τραγουδιού Eurovision με ταξιδιωτικούς περιορισμούς

  • Ένας διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision, από το Ahoy Arena του Ρότερνταμ, αλλά καμία αντιπροσωπεία ή καλλιτέχνης δεν θα ταξιδέψει στο Ρότερνταμ.
  • Οι οικοδεσπότες και τα interval acts θα εξακολουθούν να εμφανίζονται ζωντανά από το Ahoy.
  • Οι παραστάσεις ΟΛΩΝ των συμμετεχόντων θα είναι «live-on-tape».
  • Στο χώρο θα εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα υγείας και ασφάλειας (συμπεριλαμβανομένων των συχνών δοκιμών COVID).
  • Θα υπάρξουν 9 παραστάσεις (6 dress rehearsals, 2 ημιτελικοί και ένας μεγάλος τελικός), είτε χωρίς κοινό είτε με μειωμένο κοινό που θα επιτρέπει κοινωνικές αποστάσεις. Η τελική ικανότητα θα εξαρτάται από τις κατευθυντήριες γραμμές της τοπικής αυτοδιοίκησης.
  • Θα υπάρξουν μειωμένες δραστηριότητες στην πόλη του Ρότερνταμ που θα πραγματοποιούνται με ασφαλή και υπεύθυνο τρόπο.
  • 1.500 δημοσιογράφοι θα καλύψουν από απόσταση τον διαγωνισμό.

Σενάριο D: Διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision με καθολική καραντίνα

  • Ένας διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision χωρίς κοινό και μόνο με εικονικές δραστηριότητες.
  • Οι παραστάσεις όλων των συμμετεχόντων θα είναι «live-on-tape».
  • Θα υπάρξουν 9 παραστάσεις (6 dress rehearsals, 2 ημιτελικοί και ένας μεγάλος τελικός), αλλά χωρίς κοινό.
  • 1.500 δημοσιογράφοι θα καλύψουν από απόσταση τον διαγωνισμό.

Επιστροφές εισιτηρίων – Τον Απρίλιο οι αποφάσεις για το κοινό

Καθώς θα υπάρχει μικρότερη χωρητικότητα για το κοινό στα Σενάρια Β ​​και C, οι διοργανωτές αποφάσισαν να επιστρέψουν αυτό τον μήνα σε όλους τους τρέχοντες κατόχους εισιτηρίων, το αντίτιμο που πλήρωσαν και αργότερα να τους δώσουν την επιλογή να επαναγοράσουν εισιτήρια για τα ίδια σόου, εφόσον φυσικά υπάρξει κοινό στις εξέδρες του Ahoy Arena.

Ο αριθμός των διαθέσιμων εισιτηρίων για κάθε παράσταση θα εξαρτάται από τις κυβερνητικές οδηγίες σχετικά με την κοινωνική απόσταση. Οι διοργανωτές επιθυμούν να τονίσουν ότι, εάν το επιτρέπουν οι περιστάσεις, θα υπάρξουν ευκαιρίες να πουληθούν περισσότερα εισιτήρια αργότερα.

“Μεταθέτοντας την απόφαση σχετικά με το κοινό προς το αργότερο στα μέσα Απριλίου, ελπίζουμε ότι μπορούμε να ανοίξουμε υπεύθυνα για να καλωσορίσουμε τους οπαδούς στο Ahoy για τις φετινές εκπομπές”, δήλωσε ο Sietse Bakker

Σας υπενθυμίζουμε ότι ο 65ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision, θα πραγματοποιηθεί στην Ahoy Arena, στις 18, 20 και 22 Μάϊου 2021, με 41 χώρες να λαμβάνουν μέρος, ανάμεσα τους φυσικά η Ελλάδα και η Κύπρος!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την Eurovision 2021!

Πηγή: Eurovision.tv
14 ΣΧΟΛΙΑ
  1. gogos
    gogos says:

    Το πάνε σιγά – σιγά το έργο… Δυστυχώς επιβεβαιώνομαι στην πρόβλεψή μου (εδώ και καιρό) ότι το μόνο εφικτό σενάριο είναι το 4ο.

    Λοιπόν, έχουμε και λέμε:
    1ον. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υπάρχει κοινό. Γι αυτό και δεν υπήρξε καμία αναφορά για θεατές.
    2ον. Χωρίς κοινό πάμε αυτόματα στο plan C ή D.
    3ον. Με δεδομένο ότι πολλές αποστολές δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν (χωρίς να μπουν σε καραντίνα, εμβόλια, μετάλλαξη ιού, κ.τ.λ…) πάμε αυτομάτως στο μόνο εφικτό σενάριο, που είναι το D.

    Εννοείται ότι μέσα σε όλα αυτά πρέπει οι διοργανωτές και η EBU να είναι ΑΠΌΛΥΤΑ σίγουροι για το ποια θα είναι η “πορεία” του ιού, σε ένα βάθος χρόνου περίπου 2 μηνών +… Πράγμα δηλαδή απίθανο να συμβεί.
    Άρα, προσωπικά, περιμένω να ανακοινωθεί και επίσημα το plan D.

    Υ.Γ
    Απορώ πραγματικά, πως κάποιοι περιμένουν να γίνει κάτι άλλο… και “αγωνιούν”…

    Απάντηση
      • gogos
        gogos says:

        Μακάρι να γίνει με οποιοδήποτε σενάριο, πλην του D.
        Όμως επειδή δεν μπορεί ΚΑΝΕΙΣ να είναι σίγουρος για την εξέλιξη του ιού σε 1 χώρα, πόσο μάλλον σε ολόκληρη την Ευρώπη (και όχι μόνον) και από μέρα σε μέρα υπάρχουν διαφορετικά δεδομένα, έτσι για να πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός θα καταλήξουν στο πιο σίγουρο και ασφαλή σενάριο. Δηλαδή στο D.
        Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Εκτος και αν συμβεί κάτι πραγματικά εντυπωσιακά θετικό και αλλάξουν άρδην τα δεδομένα.

        Απάντηση
    • Πέτρος
      Πέτρος says:

      Συμφωνώ απόλυτα. Το σενάριο D είναι το μόνο εφικτό. Και το ξέρουν και οι ίδιοι πιστεύω, απλά είναι αναγκασμένοι να δείχνουν ότι το προσπαθούν.

      Απάντηση
      • gogos
        gogos says:

        Ναι το βρήκες.
        Γι αυτό λίγο πιο πάνω εύχομαι να πραγματοποιηθεί με οποιοδήποτε σενάριο ο διαγωνισμός πλην του D.

        Μάλλον η ανάγκη σου να βγάλεις χολή δεν σε αφήνει να δεις καθαρά.

        Απάντηση
  2. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω αν η Στεφανία θα μπορούμε να τραβήξει το on-tape video στο ahoy arena εφόσον μένει στην Ολλανδία. Ή ακόμα καλύτερα αν θα μπορούσε να τραγουδήσει live στην ημιτελικό (και φυσικά τελικό με το καλό) ακόμα και αν οι άλλες χώρες δεν καταφέρουν να ταξιδέψουν εκεί.

    Απάντηση
  3. Miltos
    Miltos says:

    Κατ’ εμέ, πολύ συνετά δεν προέβησαν σε καμία ανακοίνωση για τον τρόπο διεξαγωγής. Ήταν ήδη γνωστό ότι το σενάριο Α ήταν εκ των πραγμάτων αδύνατο, οπότε ήταν κάτι εύκολο γι αυτούς να ακυρώσουν. Τώρα, όσον αφορά για το ποιό θα πραγματοποιηθεί, είμαι ανάμεσα στο C και στο B, δεδομένου ότι οι επιδημιολογικές εξελίξεις στην Ευρώπη είναι σε πλήρη εξέλιξη. Δεν νομίζω ότι κάποια χώρα θα ήθελε να διαγωνιστεί από την βάση της και όχι στο Ρότερνταμ θα έλεγα ότι το ιδανικό θα ήταν το B, συν ότι και οι γάλλοι στον τελικό τους είχαν κοινό, μου φαίνεται παράλογο να μην υπάρχει κόσμος στην αρένα!

    Ας γίνει το καλύτερο, πάντως σε περίπτωση που δεν επιλεχθεί το D, η Stefania θα διαγωνιστεί σίγουρα στην Ολλανδία, κάτι το ενθαρρυντικό για εμένα!!

    Απάντηση
  4. Reverb
    Reverb says:

    Το γελοίο της υπόθεσης είναι πως άλλαξαν τα ίδια τα σενάρια για να χωρέσει . . . περισσότερο κοινο μπας και ησυχάσει και ο δήμος του Ρόττερνταμ που αδυνατεί να χωνέψει τι έχει συμβεί. Στον πυρετό των εμβολίων και η EBU . . .

    Απάντηση
  5. Γιώργος
    Γιώργος says:

    Αν πάντως γίνει τεστ σε όλους όσους θα παραβρεθούν στο κοινό, και φορούν και μάσκα, δεν υπάρχει λόγος να μείνει η αρένα κενή. Άλλωστε δεν φαίνεται να ξεμπλέκουμε σύντομα από αυτήν την ιστορία, οπότε πρέπει να αναζητηθούν νέες, πιο «βιώσιμες» λύσεις. Δεν είμαστε ακόμα στον Μάρτιο του 2020…

    Απάντηση
  6. Κωστας
    Κωστας says:

    Γεια σας. Το live on tape θα είναι ζωντανές αναμεταδόσεις από την κάθε χώρα ή προμαγνητοσκοπημενες(αν κ το λέει το όνομα κάπου διάβασα ότι θα είναι ήδη γυρισμένα και έχω μπερδευτεί). Για μένα πιθανότερο ΣΕΝΑΡΙΟ ειδικά προς Μάιο που ξεκινάει η πτώση των ιών εν γενει είναι το C

    Απάντηση
  7. Γιάννης
    Γιάννης says:

    Πάντως έτσι όπως το βλέπω η Στεφανία πρέπει να έρθει στην Ελλάδα και να εγκατασταθεί εδώ για τους υπόλοιπους 4 μήνες, αφού από ότι φαίνεται ο κάθε διαγωνιζόμενος θα διαγωνισθεί από την χώρα του.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *