Αρμενία: Αποχωρεί από την Eurovision 2021!

Παρά το γεγονός ότι η χώρα ήταν στην επίσημα λίστα που είχε ανακοινώσει η EBU, σήμερα ο Αρμενικός κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας AMPTV ανακοίνωσε την αποχώρηση της Αρμενίας από την Eurovision 2021 ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στο Αρτσάχ ( Ναγκόρνο Καραμπάχ).

Ο κρατικός φορέας δήλωσε ότι δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει τις ετοιμασίες σωστά για την Eurovision 2021 εξαιτίας της εισαγωγής στρατιωτικού νόμου στην περιοχή εξαιτίας της αδιάκοπης σύγκρουσης στο Αρτσάχ με το Αζερμπαϊτζάν.

Η AMPTV δήλωσε:

Μετά από προσεκτικές και λεπτομερείς συζητήσεις, η Εταιρεία Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης της Αρμενίας αποφάσισε να αποσυρθεί από τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2021, λαμβάνοντας υπόψη τα τελευταία γεγονότα, τη βραχύτητα του χρόνου παραγωγής καθώς και άλλους αντικειμενικούς λόγους που κάνουν την κατάλληλη συμμετοχή της Αρμενίας στο ESC 2021 αδύνατη.

Ο Martin Österdahl, εκτελεστικός επόπτης του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, δήλωσε:

Η κοινότητα της EBU (Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Μεταδόσεων) λυπάται βαθιά που η AMPTV αποφάσισε να αποσυρθεί από τη συμμετοχή της στο φετινό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Η Αρμενία έχει ένα υπέροχο ρεκόρ στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision και πάντα φέρνει στη σκηνή ενθουσιασμό και ποιότητα. Καταλαβαίνουμε τους λόγους για την απόσυρσή τους και θα μας λείψει η σκληρή και επαγγελματική τους αντιπροσωπεία στο Ρότερνταμ. Ευχόμαστε πάρα πολύ να καλωσορίσουμε την Αρμενία το 2022.

Συνεπώς μόνο 40 χώρες θα λάβουν μέρος στο Ρότερνταμ.

Παρακάτω ακούστε το Chains On You με το οποίο η Αθηνά Μανουκιάν θα εκπροσωπούσε την Αρμενία στην Eurovision 2020:

https://www.youtube.com/watch?v=XpQHGMM8c5U

4 ΣΧΟΛΙΑ
 1. Κωνσταντίνος
  Κωνσταντίνος says:

  Κρίμα, αν και αναμενόμενο…
  Η Αρμενία πλην ελαχίστων εξαιρέσεων έστελνε ωραίες συμμετοχες αλλά σε αυτήν τη περίπτωση κατανοητή η αποχώρηση, ελπίζω να λυθεί η όλη κατάσταση στον Ναγκόρνο Καραμπάχ όσο πιο ειρηνικά γίνεται.
  Top 5 από Αρμενία: 1.2008 2. 2016 3. 2009 4.2014 5.2010
  Χειρότερη συμμετοχη μακράν: 2011 και 2013.
  ΥΓ: κάποιο νέο από Πολωνία;

  Απάντηση
 2. όχι άλλο κάρβουνο
  όχι άλλο κάρβουνο says:

  Θα με εξέπληττε το αντίθετο, για να είμαι ειλικρινής.
  Χώρα με τεράστια μουσική παράδοση η Αρμενία, την χρειαζόμαστε πίσω σύντομα.

  08, 09, 14, 16, 17, 18 οι αγαπημένες μου συμμετοχές τους.

  Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *