Βόρεια Μακεδονία: Αίτημα για αντικατάσταση του Vasil Garganliev από πολίτες της χώρας | Τον κατηγορούν για βουλγαρική προπαγάνδα!

Οι αντιδράσεις στην Βόρεια Μακεδονία για τον Vasil Garganliev συνεχίζονται. Μετά την αλλαγή στο βιντεοκλίπ , όπου εμφανίζονταν τρεις πίνακες σε διάταξη και στα χρώματα της βουλγαρικής σημαίας, τώρα συλλέγονται διαδικτυακές υπογραφές για την αντικατάσταση του Vasil Garganliev από έτερο καλλιτέχνη, που δεν θα έχει βουλγαρική συνείδηση.

Ο Vasil Garganliev είναι κάτοχος βουλγαρικού διαβατηρίου, όπως εξάλλου συμβαίνει με εκατοντάδες άλλες χιλιάδων πολιτών της Βόρειας Μακεδονίας. Οι σχέσεις των δύο χωρών δεν διανύουν την καλύτερη τους περίοδο, αφού η Βουλγαρία ιστορικά και εθνολογικά θεωρεί τους κατοίκους της Βόρειας Μακεδονίας τμήμα του βουλγαρικού πολιτισμού.

Η πράξη του Vasil Garganliev να συμπεριλάβει τους τρεις επίμαχους πίνακες στα χρώματα της Βουλγαρικής, στο βιντεοκλίπ της συμμετοχής του για την Eurovision 2021, ήταν εύλογο να προκαλέσει αντιδράσεις. Μετά λοιπόν την αλλαγή στο βιντεοκλίπ του Here I Stand, τώρα συγκεντρώνονται διαδικτυακές υπογραφές για την αντικατάσταση του Vasil Garganliev από άλλο καλλιτέχνη.

Κάτι τέτοιο φυσικά δεν είναι δυνατόν την στιγμή που σήμερα πραγματοποιήθηκε και η συνάντηση των αρχηγών αποστολών και υποβλήθηκαν οι πλήρεις φάκελοι των συμμετοχών, με τα ονόματα των καλλιτεχνών, τα βιντεοκλίπ, αλλά και το σχέδιο της σκηνικής εμφάνισης.

Μέχρι στιγμής σε λίγες μόνο ώρες συγκεντρώθηκαν περίπου 12.000 υπογραφές.

Το τραγούδι με το οποίο ο Vasil Garganliev θα εκπροσωπήσει την Βόρεια Μακεδονία στην Eurovision 2021 ονομάζεται Here I Stand και μπορείτε να το ακούσετε παρακάτω:

 

3 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Σαν να μαζεύουν υπογραφές στην Κύπρο επειδή η Τσαγκρινού είναι Ελληνίδα.
    Κρίμα,αυτή η χώρα δεν θα αποδειχθεί ποτέ την πραγματική της ταυτότητα,που είναι ένα μείγμα αρχαιότερων βαλκανικών λαών. Εδώ και πολλά χρόνια παρουσιάζει τον πιο εθνικιστικό της εαυτό ακόμα και στη Eurovision,τόσο σε σχόλια των fans στο YT(αυτό το έκαναν παλιά και οι Έλληνες βέβαια,αλλά το έχουν μετριάσει) μέχρι και στο ότι από τότε που λεγόταν η χώρα FYROM αυτοί αυτοαποκαλούνταν στη ψηφοφορία τους ίσα και με 20 φορές ως Macedonia. Καλά τώρα, ο προσδιορισμός North είναι σαν να μην υπάρχει καν…
    Κρίμα, ειδικά όταν το πάνε επί προσωπικού προς τον εκπρόσωπο τους.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *