Βόρεια Μακεδονία: Νέα εκδοχή του βίντεο λόγω δυσαρέσκειας

Πριν από λίγο μία νέα εκδοχή του Here I Stand ανέβηκε στο επίσημο κανάλι της Eurovision στο youtube. Σύμφωνα με την EBU, το προηγούμενο βίντεο απεικόνιζε ένα έργο τέχνης που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα και προκάλεσε δυσαρέσκεια.

Ποια είναι όμως η επίμαχη σκηνή;

Πίσω από τον Vasil φαίνονταν τρεις πίνακες, ένας λευκός, ένας πράσινος κι ένας κόκκινος.

Οι τρεις πίνακες είναι έργο της καλλιτέχνη Zaneta Vangeli και εκτίθενται σε μία γκαλερί τέχνης των Σκοπίων. Η διάταξή τους όμως θυμίζει τη σημαία της Βουλγαρίας. Οι σχέσεις των δύο χωρών δεν είναι και οι καλύτερες τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Η καλλιτέχνης δήλωσε ότι οι πίνακες κανονικά εκτίθενται με διαφορετική σειρά, λευκό, κόκκινο και πράσινο. Επομένως τοποθετήθηκαν με αυτή τη σειρά για το βίντεο; Ή εξετίθεντο λάθος στη γκαλερί;

Στη νέα εκδοχή του βίντεο δεν φαίνονται οι εν λόγω πίνακες.

Ο Vasil Garvanliev ξεκίνησε το μουσικό του ταξίδι στην ηλικία των 7 ετών, παίζοντας σε κάποια από τα πιο δημοφιλή φεστιβάλ για παιδιά στην Βόρεια Μακεδονία. Λίγο αργότερα, μετακόμισε με την οικογένειά του στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου συνέχισε την καριέρα του ως σολίστ στην παιδική χορωδία του Σικάγου.

Έχει δώσει πάρα πολλά ρεσιτάλ σε μουσικά φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο και έχει κάνει συνεργασίες με μερικούς από τους πιο γνωστούς καλλιτέχνες, το σύνθημα της ζωής του Vasil είναι απλό: όποτε οι λέξεις αποτυγχάνουν, τραγούδα.

Από την επιστροφή του στη Βόρεια Μακεδονία το 2018, ο Garvanliev κυκλοφόρησε 3 πολύ επιτυχημένα singles: Gjerdan , Patuvam και Mojata Ulic . Η πρώτη του προσωπική συναυλία στην πατρίδα του τον Νοέμβριο του 2019 ήταν sold out.

Με απευθείας ανάθεση επέλεξε για έκτη συνεχόμενη χρονιά η Βόρεια Μακεδονία τον εκπρόσωπο της στον διαγωνισμό. Πρόκειται για τον Vasil Garvanliev που το 2019 ήταν στα φωνητικά της Tamara, βοηθώντας την με αυτό τον τρόπο να κερδίσει με το Proud την ψηφοφορία των κριτικών επιτροπών.

Ο Vasil Garganliev θα εκπροσωπούσε τη Βόρεια Μακεδονία στην Eurovision 2020 με το τραγούδι You άλλα λόγω του Covid 19, o διαγωνισμός ακυρώθηκε.

 

1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *