Ελβετία: Ακούστε το “Tout l’ Univers” του Gjon’s Tears για τη Eurovision 2021!

Το μπαράζ αποκαλυπτηρίων των συμμετοχών της φετινής Eurovision συνεχίστηκε σήμερα, με την Ελβετία να δημοσιοποιεί το τραγούδι με το οποίο θα διαγωνιστεί ο Gjon’s Tears τον Μάιο στο Ρότερνταμ.

Ο 22χρονος ερμηνευτής θα τραγουδήσει στη σκηνή της Ahoy Arena το τραγούδι “Tout l’ Univers”, έχοντας ως σκοπό να συνεχίσει την θετική παρουσία της χώρας στον διαγωνισμό. Ας μην ξεχνάμε πως είχε προηγηθεί για την Ελβετία η τέταρτη θέση του Luca Hanni το 2019 στο Τελ Αβίβ.

Η επιλογή του τραγουδιού της Ελβετίας στη Eurovision 2021 προέκυψε μέσα από μία μακρόχρονη διαδικασία, η οποία ξεκίνησε ήδη από τον περασμένο Μάιο. Η διαδικασία αυτή προέβλεπε τη διοργάνωση στιχουργικών συνεδριών με την συμμετοχή στιχουργών τόσο από την Ελβετία όσο και από το εξωτερικό, χωρίς να υπάρξει δημόσιο κάλεσμα για κατάθεση τραγουδιών.

Τα είκοσι τραγούδια που κατατέθηκαν κρίθηκαν σε πρώτη φάση από 100 τηλεθεατές και 20 διεθνείς ειδικούς. Αφού τα 120 αυτά άτομα εξέφρασαν την άποψή τους για το κάθε τραγούδι ξεχωριστά, η ομάδα του Gjon προχώρησε σε διορθωτικές κινήσεις στο καθένα απ’ αυτά.

Στο τέλος, μετά και τις βελτιστοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν, η κριτική επιτροπή κατέληξε στο τραγούδι με το οποίο θα εκπροσωπήσει ο νεαρός τραγουδιστής την Ελβετία στη Eurovision 2021.

Μπορείτε να ακούσετε το “Tout l’ Univers” μέσα από τον παρακάτω σύνδεσμο:

Ποιος είναι ο Gjon’s Tears

Ο Gjon Muharremaj, γνωστός καλλιτεχνικά ως Gjon’s Tears είναι Ελβετός τραγουδιστής και μέλος του ομώνυμου συγκροτήματος.  Γεννήθηκε στην Ελβετία από Κοσοβάρο πατέρα και Αλβανίδα μητέρα. Σε μικρή ηλικία, εμφανίστηκε στον πρώτο κύκλο του show, Albania’s Got Talent, το 2010, καταφέρνοντας να φτάσει στον τελικό εντυπωσιάζοντας τόσο την κριτική επιτροπή όσο και το τηλεοπτικό κοινό. Το 2019 έλαβε μέρος στην Γαλλική εκδοχή του talent show, The voice, φτάνοντας μέχρι τον ημιτελικό. Έπειτα, κυκλοφόρησε το πρώτο του single, “Babi“, συνδυάζοντας με μοναδικό τρόπο την indie-pop μουσική με ήχους της Αλβανικής μουσικής κουλτούρας.

 

6 ΣΧΟΛΙΑ
  1. όχι άλλο κάρβουνο
    όχι άλλο κάρβουνο says:

    Το συγκεκριμένο έχει υπερβολικά πολλές ομοιότητες με το περσινό. Πράγμα το οποίο κατά τη γνώμη μου είναι και καλό (γιατί έχει την ίδια ποιότητα με ένα καταπληκτικό τραγούδι όπως το περσινό), αλλά ταυτόχρονα και κακό (γιατί ίσως να ερμηνευθεί ως έλλειψη έμπνευσης). Plus, δε βλέπω να έχει winning potential όπως το περσινό.
    Σε κάθε περίπτωση είναι ένα ωραίο τραγούδι.

    Καλή επιτυχία!

    Απάντηση
  2. Γιώργος
    Γιώργος says:

    Θα ενθουσιάσει γενικά, αλλά το Arcade έχει ήδη κερδίσει. Να κερδίσει δεύτερη συνεχόμενη φορά; Σε γαλλικό στίχο μου αρέσει περισσότερο το Voila πάντως…

    Απάντηση
  3. just an esc fan
    just an esc fan says:

    ακομα δεν φαινεται για νικητηριο αλλα είμαι σίγουρος ότι θα γινει βασική υποψηφιότητα όταν αρχίσουν οι πρόβες.

    το 3ο μου μέχρι στιγμής. ανατρίχιασα

    Απάντηση
  4. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Καλό είναι αλλά σίγουρα όχι όσο δυνατό ήταν το περσινό. Βέβαια αυτό συμβαίνει στη πλειονότητα οσων εκπροσωπων επιλέχθηκαν ξανά και για φέτος, αφού επιστρέφουν με πιο αδύναμα ή ίδιου επιπέδου τραγούδια. Την διαφορά ως ώρας, σε εμφανές σημείο, έχει κάνει η Στεφανία και η Senhit.
    Από εκεί και πέρα είναι μεταξύ των 6-7 πολύ καλών συμμετοχών ως σήμερα, αλλά στη μάχη της γαλλικής μπαλάντας κερδίζει το “voila” για εμένα. Σαν πρώτο άκουσμα 8,5/10. Καλή επιτυχία!

    Απάντηση
  5. Vangelis vt
    Vangelis vt says:

    Ωραίο τραγούδι είναι από πλευράς σύνθεσης, αν και το περσινό είχε περισσότερο class. Αυτό εδώ μετά τη μέση γίνεται πομπώδες, «επικό» και τυπικά γιουροβιζιονικό. Η φωνή του είναι πολύ όμορφη στα πιο μελωδικά και «ευαίσθητα» σημεία του κομματιού αλλά οι ψηλές νότες συνέχεια κουράζουν στην ηχογράφηση και φαντάζομαι ακόμα περισσότερο στο live.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *