Ελλάδα: Το “Last Dance κυκλοφόρησε | Απολαύστε το!

Όπως είχε ήδη ανακοινωθεί εδώ και ημέρες, η ελληνική συμμετοχή για τον 65ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, δόθηκε στην δημοσιότητα πριν από λίγο.

Δείτε βιντεοκλίπ ΕΔΩ

Το βιντεοκλίπ του Last Dance, έκανε επίσημη πρώτη μέσα από το ERTflix, στις 17.00. Λίγο αργότερα το τραγούδι θα γίνει διαθέσιμο στις μουσικές πλατφόρμες. Στις 21.00 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 θα έχουμε την πρώτη τηλεοπτική του μετάδοση, μαζί με ένα βίντεο – ρεπορτάζ με όλους τους συντελεστές. Αμέσως μετά στις 22.00 το τραγούδι θα ανέβει στο κανάλι της Stefania στο YouTube.

Η αισιόδοξη ιστορία πίσω από το βιντεοκλίπ

«Το φως πάντα νικάει το σκοτάδι» το μήνυμα του video clip Τo video clip του «Last dance», επιχειρεί κάτι πραγματικά πρωτότυπο. Να σχολιάσει μ’ έναν παραμυθένιο τρόπο όλα όσα ζούμε τους τελευταίους μήνες, με την υπενθύμιση ότι, ακόμη και τις χειρότερες δυσκολίες στη ζωή, πάντα μπορεί να τις νικήσει η ελπίδα. «Χρησιμοποιώντας στοιχεία από την ελληνική μυθολογία, όπως τον Πήγασο και τον Άτλαντα, δοσμένα μ’ έναν ονειρικό, αλλά ταυτόχρονα και σύγχρονο τρόπο», αναδεικνύεται το κεντρικό μήνυμα του τραγουδιού, που είναι η φράση «Κάθε τέλος είναι πάντα και μια νέα αρχή». Γι’ αυτό και κλείνει με «το φως που πάντα νικάει το σκοτάδι», καλώντας όλους μας να παραμένουμε αισιόδοξοι και να έχουμε την πίστη ότι σύντομα θα είναι παρελθόν ακόμη και η πρωτόγνωρη δοκιμασία που βιώνει όλος ο πλανήτης. Τo video clip του «Last dance», φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του Κώστα Καρύδα.

Το κανάλι Eurovision στο ERTflix

Ήδη στο ERTflix υπάρχει το κανάλι της Eurovision με παλαιότερες μεταδόσεις της ΕΡΤ. Προς το παρόν θα ανέβουν όλοι οι διαγωνισμοί από το 2004 και μετά, ενώ η ελληνική δημόσια τηλεόραση βρίσκεται σε συνεννόηση με τους υπόλοιπους broadcasters που διοργάνωσαν την Eurovision πριν το 2004 για να εξασφαλίσει τα δικαιώματα και των παλαιότερων διαγωνισμών και να ενταχθούν και αυτοί στο εν λόγω κανάλι.

Τα μέλη της ελληνικής αποστολής

Την μουσική του τραγουδιού υπογράφει ο Δημήτρης Κοντόπουλος και οι ARCADE, ενώ τους στίχους η Sharon Vaughn. Την σκηνοθετική επιμέλεια της συμμετοχής μας έχει αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός. Μαζί με την Stefania στην σκηνή του Ahoy Arena στις 20 και καλώς εχόντων των πραγμάτων στον τελικό της 22ας Μάϊου, θα δούμε τους  Νίκο Κουκάκη, Μάρκο Γιακουμόγλου, Κώστα Παυλόπουλο και Γιώργο Παπαδόπουλο. Project manager του εγχειρήματος είναι ο Ηλίας Κοκοτός. Αρχηγός της ελληνικής αποστολής είναι η Σοφία Δρανίδου, προϊσταμένη του τμήματος των Διεθνών Σχέσεων της ΕΡΤ. Φυσικά η Δώρα Χειράκη, διευθύντρια εταιρικής επικοινωνίας της ΕΡΤ, είναι η υπεύθυνη για όλες τις τελικές αποφάσεις, εκ μέρους του δημόσιου τηλεοπτικού μας φορέα.

Αυτό είναι το τραγούδι και το video clip της ελληνικής συμμετοχής για την Eurovision 2021. Εμείς είμαστε πάρα πολύ αισιόδοξοι όπως σας έχουμε γράψει εδώ και μήνες, ότι η Ελλάδα θα φέρει ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα στον διαγωνισμό!

Πως σας φάνηκε το Last Dance; Πείτε μας την γνώμη σας παρακάτω.
44 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Thisisntourlastdance
    Thisisntourlastdance says:

    Τι βιντεοκλιπαρα ειναι αυτη;;;
    Δε συμβαινει αυτο με την Ελλαδα φετος! Απιστευτο!
    Οτι καλυτερο εχουμε στειλει απτο 2013 με διαφορα

    Απάντηση
  2. όχι άλλο κάρβουνο
    όχι άλλο κάρβουνο says:

    Ήμουν προετοιμασμένος για τα χειρότερα καθώς το περσινό δε μου άρεσε.
    Μπορώ να πω ότι με εξέπληξε ευχάριστα.

    Καλή μας επιτυχία!

    Απάντηση
  3. Mανος
    Mανος says:

    Τα λογια περιττα! Συγχαρητηρια σε ολη την αποστολη για μενα αρτιο αποτελεσμα ότι ειδα και ακουσα. Σιγουρα η καλυτερη συμμετοχη πουυ εχουμε στειλει εδω και παρα πολλα χρονια και επιτελους μια θεση που αξιζει στην στεφανια που δεν ειναι αλλη απο την εισοδα στην 10αδα ή και 5αδα
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

    Απάντηση
  4. Stavros
    Stavros says:

    ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Τρομερη παραγωγη, φοβερο βιντεοκλιπ!!! Το τραγουδι απο μονο του σου μενει με την μια, και δινει και πολλα περιθωρια στη στεφανια να αναδειξει τις φωνητικες της ικανοτητες. ΠΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ!

    Απάντηση
        • Themis
          Themis says:

          Θα ήταν λάθος πάντως αν στηρίζονταν στα γραφικά για τη σκηνική εμφάνιση! Τα on screen effects, πλην εξαιρέσεων, τα θεωρώ περιττά και ενοχλητικά… Είναι ρισκο γιατί δεν ξέρεις μέχρι τελευταία στιγμή πώς θα βγουν και μπορεί να φαίνονται πολύ άσχημα όπως του Αζερμπαϊτζάν το 2018 (από τις χειρότερες σκηνοθεσιες του Φωκά)

          Απάντηση
  5. C.G
    C.G says:

    Δεν έχω σχολιάσει τίποτα φέτος πέρα από ένα κόμμεντ λατρείας στην Dotter, για πολλούς και διάφορους λόγους και δεν έχω ακούσει σχεδόν καμία συμμετοχή ολοκληρωμένη πλην ελαχίστων. Επιφυλάσσομαι ίσως μετά την ολοκλήρωση όλων των συμμετοχών σε κάποιο άρθρο των παιδιών να πω για κάθε μία συμμετοχή την άποψη μου. Όχι ότι ενδιαφέρει και κανέναν αλλά να είχαμε να λέγαμε.

    Η φετινή ελληνική συμμετοχή είναι Α-ΨΟ-ΓΗ. Επιτέλους η Ελλάδα στέλνει κάτι σύγχρονο, που συμβαδίζει με τις χοτ τάσεις της εποχής παγκοσμίως. Η 80’ς αισθητική είναι ότι πιο τρεντ τόσο στην μουσική βιομηχανία όσο και γενικότερα. Και το κάνει άκρως επαγγελματικά και όχι άτεχνα και απλά για να το κάνει. Το κομμάτι μπορεί να σταθεί σε οποιοδήποτε ραδιοφωνικό σταθμό, από την Σκανδιναβία μέχρι το Ισραήλ και από την Ισλανδία μέχρι το Αζερμπαιτζάν, ανάμεσα σε τραγούδια όπως το Blinding Lights και το Save your tears του Weekend, το Physical της Dua Lipa, το Stupid Love της Gaga και άλλα πολλά με 80’s επιρροές κομμάτια. Μαζί με το Better Love της Duska ότι καλύτερο έχουμε στείλει εδώ και πολλά χρόνια για το προσωπικό μου γούστο και αισθητική και σε ότι αφορά την στούντιο βέρσιον. Απο κει και πέρα αδιαφορώ παντελώς για την θέση που θα πάρει και θα περιμένω με ενδιαφέρον την λάιβ απόδοση και την σκηνική παρουσία. Στην πλέιλιστ μου πάντως θα είναι για καιρό. Ως γεννηθείς το 1985 αγαπώ 80’ς.

    Απάντηση
  6. C.G
    C.G says:

    Α ξέχασα να πω μπράβο σε όλα τα παιδιά στο σάιτ. Έτη φωτός μπροστά στην δουλειά που κάνουν. Το οτι δεν έχω σχολιάσει δεν σημαίνει ότι δεν ενημερώνομαι κατά αποκλειστικότητα από το σάιτ. Αν υπήρχε και η δυνατότητα να μιουτάρω και κάποιους χρήστες θα ήταν τέλειο. Χαχαχα. Πλάκα κάνω. Ή και όχι.

    Απάντηση
  7. Epiteloustop10
    Epiteloustop10 says:

    Σαφέστατα και θα είμαστε στο τοπ 10 χωρίς αμφιβολία. Ο Κοντοπουλος και όλη η ομάδα φέτος έκαναν καταπληκτική δουλειά. Το τραγούδι είναι memorable και με δυνατή μελωδία. Ωραίοι στίχοι και δυνατή ερμηνεία από την μικρή. Μπράβο σε ολους

    Απάντηση
  8. Greco London
    Greco London says:

    Μεγάλο μπράβο σε όλη την ομάδα. Φανταστικό κομμάτι, μελωδία, στίχοι και φυσικά ένα ονειρικό βίντεο κλιπ γεμάτο Ελλαδαρα και μια φρέσκια ταλαντούχα και πλέον όχι μικρό κορίτσι Στεφάνια που μοιράζει φως και ελπίδα σε όλους μας. Μια πολύ σύγχρονη επιλογή και όλοι εμείς οι Έλληνες του εξωτερικού θα το στηρίξουμε όχι μόνο γιατί έτσι κι αλλιώς το κάνουμε αλλά γιατί το αξίζει. Παιδιά ο Φωκας θα κάνει παπάδες με αυτό στη σκηνή φέτος χτυπάμε σίγουρα 10αδα αν όχι 5αδα και ίσως ποιος ξέρει… Ελλάδα και Κύπρος φέτος ΣΕΙΣΜΟΣ!!!

    Απάντηση
  9. Elladara
    Elladara says:

    Μπράβο σε όλους. Δημιουργούς, σκηνοθέτη τα πάντα! Μιλάμε για έπος και όποιος πιστεύει ότι θα μπορούσε να γράψει καλύτερο τραγούδι ας το στείλει. Αρκετά με αυτή την καραμέλα. Μπράβο και στο σάιτ που μας φιλοξενεί γιατί πραγματικά μας ενημέρωσε για μια ακόμα φορά σωστά. Καλή μας επιτυχία.

    Απάντηση
  10. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Δεν ξέρω από που να αρχίσω…(με την καλή την έννοια)
    Και εγώ όπως και πολύ φοβόμασταν τον Κοντόπουλο για το τι θα δώσει στην Ελλάδα(βλ. Demy) αλλά αυτό που άκουσα(ήδη από το σνιπετ, ακουγόταν πολλά-υποσχόμενο) είναι μεταξύ των 3 καλύτερων κομματιών που έχουν πάει στη eurovision και είχαν την υπογραφή του Κοντόπουλου και σαφώς είναι η καλύτερη συμμετοχή του με την Ελλάδα και μια απο τις καλύτερες συμμετοχές που έχει στείλει η Ελλάδα απο το 2008 και μετά.(σε όλα αυτά σαφώς συνέβαλαν και οι arcade)
    Το κομμάτι είναι σύγχρονο, πιασάρικο, δυναμικό, retro,radio friendly με 80s vibes και καλό staging potentianl. Έχει μια αρκετά ενδιαφέρουσα δομή και η φωνή της Στεφανίας το απογειώνει. Είναι κομμάτι που μπορεί να ψηφιστεί και απο το κοινό αλλά και από τις επιτροπές εντός δεκάδας καθώς είναι κομμάτι που μπορεί να ακούσει και ένας βαλκάνιος και ένα σκανδηναβός και ένας κάτοικος της Ανατολικής Ευρώπης.
    Το τραγούδι σου μένει από το πρώτο άκουσμα και τελειώνοντας θες να το ξανά ακούσεις!
    Το βίντεο κλιπ, εξαιρετικό, περνάει από το πρώτο κι όλας δευτερόλεπτο το μήνυμα του τραγουδιού-εκεί που η Στεφανία είναι στην άδεια Αθήνα και το πράσινο γίνεται κόκκινο, όπως οι ζωές μας τον τελευταίο χρόνο. Περνάει τόσο όμορφα και αλληγορικά το μήνυμα του τραγουδιού που χαλάλι το μέτριο βιντεο κλιπ που είχαν φτιάξει για το supergirl πέρσι. Ευτυχώς που ακυρώθηκε ο θεσμός πέρσι, η Στεφανία θα διαγωνιζόταν με κάτι που ήταν πολύ κατώτερο από την ίδια!
    Αν αυτή η συμμετοχή ήταν της Σουηδίας θα μιλούσαμε ήδη για την 7η νίκη της… Τώρα ο Φωκάς καλείται να το τελειοποιήσει και να μπούμε μετά απο χρόνια στη 10άδα ή και γιατί όχι στην 5αδα.
    Μπράβο πραγματικά σε όλη την ομάδα και φυσικά σε εσάς με την εξαιρετική δουλειά σας και το πως διαχειριστήκατε την φετινή μας συμμετοχή πριν ανακοινωθεί(σε αντίθεση με την μολδαβική, πλάκα κάνω εννοείται…). Μπράβο σε όλους! Καλή επιτυχία Ελλάδα καλή επιτυχία Στεφανία.
    Για εμένα το last dance είναι μεταξύ των 5 καλύτερων τραγουδιών ως ώρας και φυσικά το καλύτερο pop/dance μέχρι στιγμής! 9,5/10 και καλή μας επιτυχία!

    Απάντηση
  11. Ντίνος
    Ντίνος says:

    Παρόλο που ποτέ δε μου άρεσαν τα τραγούδια του Κοντόπουλου, αυτό μπορεί να είναι από τα καλύτερα του (πολύ καλύτερο και από το supergirl). Θετικό το ότι η μουσική είναι σύγχρονη και θυμίζει και λιγο ρέτρο.
    Ελπίζω φυσικά, να δώσουν έμφαση στη σκηνική παρουσία (ειδικά μετά το 2017) γιατί παρόλο που το τραγούδι είναι upbeat, δεν είναι και τόσο club banger όσο άλλα τραγούδια στον 2ο ημιτελικό. Καλή επιτυχία

    Απάντηση
  12. Dimitris
    Dimitris says:

    Το τραγούδι απλά δεν υπάρχει. Μου άρεσε πολύ. Το μόνο ενοχλητικό που βρίσκω είναι ότι τα άλλα site τα οποία δε θα αναφέρω έχουν αρνητικά σχόλια. Αυτό φάνηκε από την αρχή καθώς συγκριτικά με άλλες χρονιές έβγαζαν αποκλειστικά και άλλα τέτοια αλλά από πέρυσι δεν υπήρξε στήριξη στο πρόσωπο της Στεφανίας δυστυχώς. Αλλά αυτό είναι μειονέκτημα για αυτούς. Επίσης ξέρω ότι μπορεί να έρθει εναντίον σε πολλές απόψεις αλλά ξενέρωσα με το τραγούδι της Ελβετίας. Παρόμοιο με το περσινό και δεν έχει κάτι να με τραβήξει. Απορώ γιατί ανέβηκε τόσο στα στοιχήματα, ενώ η Ελλάδα μόνο λίγες θέσεις. Τέλος θα ήθελα πραγματικά να ευχαριστήσω τα παιδιά για την έγκυρη πάντα ενημέρωση. Έμπαινα στο site σας τουλάχιστον πέντε φορές την ημέρα. Πολλά μπράβο!

    Απάντηση
  13. gogos
    gogos says:

    Μπράβο και πάλι μπράβο!!!

    Η Ελλάδα όχι μόνο έχει καλύτερο τραγούδι από πέρσι (σε αντίθεση με πολλές άλλες χώρες), αλλά συμμετέχει και με ένα από τα καλύτερα τραγούδια του φετινού διαγωνισμού!
    Θεωρώ ότι με μια καλή παρουσίαση θα πάμε εξαιρετικά και στον βαθμολογικό πίνακα.

    Όπως και να χει όμως, προσωπικά χαίρομαι που θα μας εκπροσωπήσει αυτό το τραγούδι και ανεξαρτήτου αποτελέσματος, θα ευχαριστηθώ τον φετινό διαγωνισμό. Αυτό νομίζω είναι εν τέλει και το ζητούμενο. Να βλέπουμε τον αγαπημένο μας διαγωνισμό με την συμμετοχή ενός όμορφου τραγουδιού από την χώρα μας!

    Καλή επιτυχία Ελλάδα !
    Καλή επιτυχία Στεφανία !

    Απάντηση
  14. Vangelis vt
    Vangelis vt says:

    Σίγουρα καλύτερο από το περσινό που φαινόταν πιασάρικο αρχικά αλλά τελικά ήταν φασαριόζικο και γρήγορα ξεφούσκωσε. Τα κουπλέ είναι κλασικός Κοντόπουλος, το ρεφρέν μπορεί να γίνει ξεσηκωτικό αλλά στιχουργικά ήθελε κάτι περισσότερο, η ’80s παραγωγή είναι αρκετά ακριβής και καλοδουλεμένη. Θα εξαρτηθεί από τη Στεφανία πόσο ψηλά θα φτάσει, αφού είναι αρκετά απαιτητικό κομμάτι τόσο φωνητικά (αυτές οι ψηλές στο τέλος) όσο και στο κομμάτι του performance. Καλύτερο από το Hero δεν μου φαίνεται πως είναι πάντως, οπότε πάλι καλά που δεν το έστειλε η Νορβηγία.

    Απάντηση
  15. Gorgi
    Gorgi says:

    Η ΕΡΤ δείχνει ότι αφήνει πίσω του κακό παρελθόν της. Μπράβο και χαίρομαι πολύ για το τραγούδι μας
    Τα αρνητικά σχόλια στα άλλα σάιτ απλά ασχολιαστα!

    Απάντηση
  16. Sari
    Sari says:

    Δυστυχως αρκετά μετριο. Ουτε καλό ούτε κακό. Αναρωτιέμαι γιατί ο Κοντοπουλος ενώ εχει γραψει εξαιρετικά τραγουδια, παντα επιλεγει να δινει μετριοτητες στη χωρα μας στη Γιουροβιζιον. Χαθηκε να βάλουν ενα αγγλικό στιχο στο «Στα κοκκινα» της Demy και να το δωσουν στη Στεφανια να το πει;

    Απάντηση
  17. ABC
    ABC says:

    + Καλύτερο από το περσινό, πιασάρικη ρυθμική μελωδία με 80s στοιχεία που σου μένει, καλή παραγωγή,
    – Flat σύνθεση, μικρή γέφυρα (μόνο 2 ψηλές νότες) που μπαίνει πολύ αργά με συνέπεια το κομμάτι να μην εξελίσσεται/κορυφώνεται & να τελειώνει απότομα, στίχος “άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε”.
    Τα γραφικά του video clip είναι ερασιτεχνικά σε αρκετά σημεία. Το σενάριο που θέλει πάλι την ερμηνεύτρια σούπερ ήρωα είναι ατυχέστατο.
    Φωνητικά δεν τη φοβάμαι τη μικρή, οι ενδoιασμοί μου εστιάζονται κυρίως στη συνολική ερμηνεία-κινησιολογία της.

    Απάντηση
  18. Dimitris
    Dimitris says:

    Η κυκλοφορία του τραγουδιού της Ελβετίας επηρέασε την Ελλάδα. Η Ελβετία πέρασε στην πρώτη θέση σε λίγες ώρες και η Ελλάδα έπεσε μια θέση δυστυχώς.

    Απάντηση
    • Vangelis vt
      Vangelis vt says:

      Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί όλες οι χώρες περιμένουν την τελευταία στιγμή για να βγάλουν όλες μαζί τα τραγούδια όταν ολόκληρο τον Φεβρουάριο βαρούσαμε μύγες. Αυτοί που κερδίζουν τις εντυπώσεις από νωρίς σίγουρα επωφελούνται τελικά.

      Απάντηση
    • Thisisntourlastdance
      Thisisntourlastdance says:

      Ανεβηκαμε ξανα. Μην ειστε τοσο πορωμενοι με τα στοιχηματα! Ας θυμηθουμε ολοι το Ονειρο μου που στα στοιχηματα φιγουραρε στο τοπ 10…

      Εγω προσωπικα ειμαι πολυ ευχαριστημενος, μετα απο χρονια, με δικη μας συμμετοχη! Θα τη στηριζω οχι γιατι ειναι Ελλαδα, αλλα γιατι μου αρεσει πολυ! Οποτε δε με νοιαζει τιποτα αλλο!

      Απάντηση
  19. Γιάννης Α Γιάννης
    Γιάννης Α Γιάννης says:

    ΚΟΜΜΑΤΑΡΑ! Αλλά τι έγινε ρε παιδιά κ πέφτουμε στα στοιχήματα πάλι??? Ενώ η Ελβετία… γιατιιιιιιιιιιιιι?

    Απάντηση
  20. Αργύρης Α.
    Αργύρης Α. says:

    Τέεεελεια φωνή η Στεφανία και θεάααα! Ωραίο και το τραγούδι.
    Ο μαύρος πήγασος πολύ καλή ιδέα, αλλά η σχετική δουλειά που έχει γίνει στο βίντεο είναι 3χρονου παιδιού… μοιάζει τελείως ψεύτικο όταν πετάει χωρίς το κατάλληλο animation. Για τον Άτλαντα τι να πω… ωραίο σώμα, αλλά πολύ κοκκαλιάρης. Καμία σχέση με τον κανονικό Άτλαντα και επίσης έπρεπε να τον κάνουν λίγο πιο… τεράστιο από απλό άνθρωπο.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *