Εσθονία: Με τον Uku Suviste και το “The Lucky One” στην Eurovision 2021!

Ολοκληρώθηκε πριν λίγα λεπτά το Eesti Laul 2021, ο εθνικός τελικός της Εσθονίας για την Eurovision 2021. Μεγάλος νικητής της βραδιάς ο Uku Suviste  με το τραγούδι “The Lucky One”, που θα ταξιδέψει με την εσθονική σημαία στο Ρότερνταμ.

Παρουσιαστές της βραδιάς ήταν οι Tõnis Niinemets και η Grete Kuld.

Τα 12 τραγούδια που διαγωνίσθηκαν ήταν:

Για λόγους ασφάλειας της υγείας των καλλιτεχνών, οι διοργανωτές του Eesti Laul έκαναν σε όλους τους καλλιτέχνες γρήγορο τεστ αντιγόνου για να αποτρέψουν την εξάπλωση του ιού και να διατηρήσουν πάνω από όλα ένα υγείες περιβάλλον. Δυστυχώς βρεθήκαν δύο θετικά δείγματα όποτε δεν θα μπορέσουν απόψε να βρίσκονται στο Μέγαρο Saku.

Όμως οι δυο καλλιτέχνες, ο Andrei Zevakin και ο Pluuto με το τραγούδι “Wingman” δεν αποκλείστηκαν και συνέχισαν στο τελικό με ηχογραφημένο βίντεο. Οι ίδιοι οι καλλιτέχνες συμμετείχαν στη μετάδοση μέσω διαδικτύου, με μια άμεση σύνδεση μαζί τους μέσω μιας διαδικτυακής πλατφόρμας.

Επισης κατα τη διάρκεια του δελτιου ειδησεων πριν την ανακοινωση των αποτελεσματων, αναφερθηκε και το θέμα της συγκεντρωσης διαμαρτυριας εξω απο το κτιριο του ΡΙΚ, όπως ήδη σας ενημερώσαμε στο άρθρο μας.

Τα αποτελέσματα

Η διαδικασία επιλογής αποτελείται από δύο γύρους. Στον πρώτο γύρο, 50% το κοινό και 50% οι επιτροπές αποφασισαν ποιοι τρεις καλλιτεχνες θα προκριθούν στο Super Final.

Η βαθμολογία της κριτικής επιτροπής:

Οι 3 καλλιτεχνες που περασαν στο Super Final ύστερα από την ψήφο κριτικής επιτροπής και τηλεοπτικού κοινού ειναι:

Στον τελικό γύρο, ο εκπρόσωπος της Εσθονίας προέκυψε αποκλειστικά μονο απο το τηλεοπτικό κοινό.

Τα τελικά αποτελέσματα:

  1. Uku Suviste – “The Lucky One”
  2. Sissi – “Time”
  3. Jüri Pootsmann – “Magus melanhoolia”

Νικητής του Eesti Laul 2021 είναι ο Uku Suviste με το τραγούδι “The Lucky One”.

Υπενθυμίζουμε ότι το τραγούδι υπογραφούν ο Δημήτρης Κοντόπουλος και η Sharon Vaughn.

Υπενθυμίζουμε ότι το τραγούδι υπογραφούν ο Δημήτρης Κοντόπουλος και η Sharon Vaughn. H Εσθονία θα συμμετάσχει στο πρώτο μισό του πρώτου ημιτελικού της Eurovision 2021, διεκδικώντας ένα από τα εισιτήρια που οδηγούν στον μεγάλο τελικό.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovision Fun για όλες τις εξελίξεις που αφορούν την εσθονική συμμετοχή στην Eurovision 2021.

15 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Giannis Argyriou
    Giannis Argyriou says:

    Να είσαι εμμονικός και hatter του Κοντόπουλου και της Dream Team κ επιτέλους από το πουθενά και για 30 λεπτά περίπου να είσαι έτοιμος να βγάλεις όλη την χωλή και την κακία σου…και ρε φίλε να σου ρχεται η σφαλιάρα στο τέλος και ναι ακούγεται από το Ταλίν μέχρι εδώ..πραγματικά λυπηρό..

    Απάντηση
    • Νίκος
      Νίκος says:

      Το ότι έχουμε διαφορετικά μουσικά γούστα δεν σημαίνει ότι είμαι hater του Κοντόπουλου. Πχ το Μολδαβίκο είναι δυνατό τραγούδι … αλλά αυτό που είναι στο ίδιο στυλ με της Σουηδίας του ’19 οχι δεν μου άρεσε. Αν είναι κάθε φορά που εκφράζουμε την δυσφορία μας ( και την γνώμη μας) για ένα τραγούδι του Κοντόπουλου να γίνεται χαμος κλτρ να σχολιάζουμε μόνο σε τραγούδια που μας αρέσουν

      Απάντηση
      • Giannis Argyriou
        Giannis Argyriou says:

        Μα δεν αναφέρομαι φίλτατε σε οσους απλα δεν τους αρέσει καποιο τραγούδι..ειμαι ξεκαθαρος νομιζω. Εννοειται ωπς ολοι εχουμε τα γουστα μας. Αλλο αυτο κ αλλο η εμμονη!

        Απάντηση
        • Νίκος
          Νίκος says:

          Φταιμε που κάποιοι πιστεύουμε ότι μερικά τραγούδια του ανήκουν στα early ’10s ? Και ο Johnny Logan έχει κέρδισει 2 φορές δεν σημαίνει ότι αν τον στείλει η Ιρλανδία θα κερδίσει όλοι έχουν την εποχή τους.

          Απάντηση
  2. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Αν και το δικό μου αγαπημένο ήταν του Juri Pootsman, το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν η δεύτερη θέση της Sissi… Ο Uku κέρδισε πέρσι με ένα πολύ πιο αδιάφορο τραγούδι, όχι δηλαδή ότι το φετινό είναι κανένα άσμα αλλά τουλάχιστον το ακούς πιο ευχάριστα. Ο ίδιος άνετος επί σκηνής καλός φωνητικά και γράφει καλά τηλεοπτικά, σε συνδυασμό με την καλή παρουσίαση που είχε και ενδεχομένως και να έχει(την ίδια τον Μάιο) θα έδινα κάποιες καλές πιθανότητες στο να προκριθεί η Εσθονία. από εμένα 6/10. Καλή επιτυχία!

    Απάντηση
  3. tbww
    tbww says:

    Πέρα από την “υποχρέωση” να παινεψουμε τον κοντοπουλο, ας πουμε οτι το τραγουδακι δεν μπορεί να διαδραματίσει κανένα ρόλο στις πρωτες θέσεις του διαγωνισμού.

    Απάντηση
  4. gogos
    gogos says:

    Πολύ καλή συμμετοχή. Άξια θα “ταξιδέψει” για το Ρότερνταμ!
    8/10 από εμένα.

    Μακάρι η Dream Team να κάνει το 3 στα 3 όσον αφορά τη πρόκριση στο τελικό! Με αυτά που έχω ακούσει και δει μέχρι τώρα, νομίζω ότι εύκολα ή δύσκολα θα το καταφέρει. Και αν δεν με απατά η μνήμη μου θα είναι κάτι μοναδικό στην ιστορία της Eurovision. Να περάσουν 3 συμμετοχές στον τελικό από τον ίδιο ημιτελικό, από την ίδια ομάδα δημιουργών!
    Dream Team είναι αυτή, γιατί να μην τα καταφέρουν;;;

    Καλή επιτυχία!

    Απάντηση
  5. Takis
    Takis says:

    Το τραγούδι μάλλον αδιάφορο με αφήνει. Σίγουρα το αν και πόσο καλά θα τα πάει εξαρτάται και από τις υπόλοιπες συμμετοχές, αλλά για εμένα δεν είναι από τα τραγούδια που θα σήκωνα το τηλέφωνο μου για να το ψηφίσω.

    Απάντηση
  6. Amesc
    Amesc says:

    Σχεδόν αναμενόμενο το αποτέλεσμα για την Εσθονία παρόλο που είχαμε ορισμένα δυνατά ονόματα φέτος. Αν και αγαπημένο μου ήταν το τραγούδι του juri, καταλαβαίνω γιατί οι Εσθονοί έδωσαν τη νίκη στον Uku Suviste, ο οποίος και ωραία “γράφει” στην κάμερα, και ωραία φωνή έχει και το τραγούδι δεν είναι και πολύ αδιάφορο.
    Θεωρώ ότι φέτος η Εσθονία έχει πιο πολλές πιθανότητες να περάσει τελικό από ότι θα είχε πέρυσι. Καλή επιτυχία!!!

    Απάντηση
  7. Benedictos
    Benedictos says:

    Αναμενόμενη η νίκη του Uku, ειχε το καλύτερο πακετο σε συνδυασμο τραγουδι-ερμηνεια-σκηνικη παρουσια, συν ενα δυνατο boost απο το televoting που τον ψηφισε με μεγαλη διαφορα και περσι. Ωστοσο εχω την εντυπωση -και χωρις να εχω ακουσει το δικο μας τραγουδι- οτι αυτο θα ειναι το πιο αδυναμο απο τα 3 που θα εχει η dream team στον διαγωνισμο φετος και ισως βρεθει εκτος τελικου. Και στον τελικο να περασει ομως, εχοντας ως δεδομενο οτι η Μολδαβια θα ειναι αναμφισβητητα εκει και πολυ δυναμικα, μαλλον το ανατολικο μπλοκ που θα θελει να στηριξει Kirkorov θα στηριξει μαζικα Μολδαβια και οχι Εσθονια. Μου θυμιζει περιπτωση I X my Heart του Αζερμπαιτζαν, ήτοι άριστες προθεσεις, φτωχη υλοποιηση και συνεπακολουθα πατος.

    Απάντηση
  8. Vangelis vt
    Vangelis vt says:

    Εντελώς αδιάφορος τελικός, μου άρεσε μόνο η Sissi που κατάφερε να κάνει την έκπληξη. Και το τραγούδι του Juri κάτι έλεγε, αν και προσωπικά δεν θα τον εμπιστευόμουν να ξαναπάει. Το “The lucky one” μοιάζει με νεότερη βερσιόν του “You are the only one”. Το εύρημα με τη βουτιά ελπίζω να μην το επαναλάβουν στο Ρότερνταμ και η ερμηνεία στηριζόταν σε πολύ μεγάλο μέρος του τραγουδιού στα ηχογραφημένα φωνητικά. Καλύτερο από αυτό που θα πήγαινε πέρσι πάντως.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *