Ισραήλ: Ανακοινώθηκε η διαδικασία επιλογής για το format που θα χρησιμοποιηθεί στην Eurovision 2022!

Η KAN, ο ισραηλινός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός ανακοίνωσε τους όρους του διαγωνισμού για τη διαδικασία επιλογής του format που θα χρησιμοποιηθεί στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2022.

Ο ισραηλινός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός δημοσίευσε τα έγγραφα διαγωνισμού για τη διαδικασία επιλογής της διαδικασίας που θα ακολουθήσει για την ανάδειξη της συμμετοχής του στην Eurovision 2022. Η KAN αποφάσισε μετά από δύο χρόνια που οργανώνει μόνο του την επιλογή για την Eurovision, να καλέσει τα ιδιωτικά κανάλια της χώρας να την διοργανώσουν. Ο διαγωνισμός αναφέρει ότι η εκπομπή επιλογής πρέπει να είναι μια εκπομπή που έχει υπάρχει ήδη ή μεταδίδεται στο Ισραήλ ή σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ψάχνουν ένα format που υπάρχει ήδη στην τηλεοπτική αγορά και όχι κάτι καινούριο.

Σύμφωνα με το EuroMix, ο διαγωνισμός αναφέρει ότι:

Ο νικητής ραδιοτηλεοπτικός φορέας θα παράγει με δικά του έξοδα την ηχογράφηση του τραγουδιού που τελικά θα επιλεγεί, με ένα χρηματικό κόστος τουλάχιστον 30.000 NIS. Ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός δεσμεύεται να παράγει ένα κλιπ του τραγουδιού με κόστος τουλάχιστον 150.000 NIS. Επιπλέον, ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας θα επιβαρύνεται με το κόστος ενός πρόσθετου βίντεο κλιπ ως εφεδρικού αντιγράφου, εάν είναι απαραίτητο, έντυπου υλικού κ.λπ.

Ο νικητής ραδιοτηλεοπτικός φορέας θα φέρει με δικά του έξοδα το πλήρες κόστος της αντιπροσωπείας της Eurovision περίπου 20 μελών. Αυτό περιλαμβάνει το κόστος πτήσεων, διαμονής, ασφάλειας, ασφάλισης και πολλά άλλα. Επιπλέον, ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας θα αναλάβει το κόστος παραγωγής της σκηνικής εμφάνισης του εκπροσώπου που θα επιλεγεί.

Ο τρόπος επιλογής του τραγουδιού θα καθοριστεί από τον KAN. Σύμφωνα με τον διαγωνισμό, το τραγούδι των Ισραήλ για την Eurovision θα επιλεγεί σε ένα ειδικό πρόγραμμα που θα παραχθεί και αυτό από τον νικητή του διαγωνισμού και με δικά του έξοδα.

Οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς που επιθυμούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό έχουν έως τις 25 Μαρτίου προθεσμία να υποβάλουν το ενδιαφέρον τους στην KAN.

Ουσιαστικά η KAN υπενοικιάζει όλο το project Eurovision σε κάποιο ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, με αντάλλαγμα την κάλυψη όλου του κόστους της συμμετοχής. Από την ηχογράφηση του τραγουδιού, μέχρι το βιντεοκλίπ, το πρόμο υλικό, τα αεροπορικά, ξενοδοχεία, σκηνική εμφάνιση κλπ. Κατά την γνώμη είναι κάτι που δεν τιμά ούτε την ΚΑΝ, ούτε τον ίδιο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Συμφωνείτε με την επιλογή αυτή της ΚΑΝ;

Πηγή: Euromix
1 reply
  1. ,
    , says:

    Είδα λίγο αργά την είδηση αλλά ήθελα τόσο πολύ να απαντήσω. Αν δεν κάνω λάθος, παλιότερα τις συμμετοχές του Ισραήλ επιμελούταν ένας άλλος φορέας .Θεωρώ πως αν το ΚΑΝ ήθελα να “ξεφορτωθεί” την Eurovision θα μπορούσε να αναλάβει την αναλάβει ο πρώτος σταθμός κι όχι να ¨”αναθέτει άτυπα το project” σε κάποιο ιδιωτικό κανάλι.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *