Ιταλία: Ο Amadeus θα ήθελε να παρουσιάσει την Eurovision!

Η συνέντευξη τύπου του Φεστιβάλ του Sanremo 2021 είχε επίσης ένα μικρό μέρος αφιερωμένο στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Εκεί ανακοινώθηκε επίσημα η συμμετοχή των Måneskin στη Eurovision 2021. Πρωταγωνιστής  της συνέντευξης ήταν ο Amadeus, ο οποίος, απαντώντας σε μια συγκεκριμένη ερώτηση από έναν δημοσιογράφο δήλωσε:

Να παρουσιάσω τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2022 αν οι Måneskin κέρδιζαν και ως εκ τούτου τον διαγωνισμό θα φιλοξενούσε η Ιταλία; Δεν το έχω σκεφτεί, αλλά φυσικά θα το ήθελα, η Eurovision είναι ένα διεθνές γεγονός, σε ποιον δεν θα άρεσε κάτι τέτοιο;

Στη συνέχεια, μίλησε για την πορεία του συγκροτήματος από τη Ρώμη στη Eurovision, η οποία ξεκινά επίσημα σήμερα:

Προς το παρόν ας πανηγυρίσουμε στην Ιταλία και ας υποστηρίξουμε τους Måneskin: Το ροκ κέρδισε στο Σανρέμο μετά από 71 χρόνια και αυτό είναι μια επανάσταση. Εδώ στην Ιταλία δεν είναι τόσο ισχυρή η παρουσία του, αλλά σε όλη τη Βόρεια Ευρώπη υπάρχει μια μεγάλη παράδοση σε αυτό το είδος μουσικής.

Η Ιταλία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision

Η Ιταλία είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, κάνοντας το ντεμπούτο της που στον πρώτο διαγωνισμό το 1956. Έχει κερδίσει δύο φορές με τους Gigliola Cinquetti  (1964) και Toto Cutugno (1990).

Η χώρα εκπροσωπήθηκε στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision από τους πιο διάσημους και διεθνώς αναγνωρισμένους καλλιτέχνες σε όλη την ιστορία της Eurovision: Ana Oxa, Domenico Modugno, Albano, Romina Power, Franco Batiatto, Umberto Tozzi, Mahmood, Matia Bazar, Marco Mengoni, Emma Marrone , Il Volo , Francesco Gabbani, Raphael Gualazzi, Massimo Ranieri, Ricardo Fogli κ.λπ.

Η Ιταλία αποχώρησε από τον διαγωνισμό το 1998 και επέστρεψε στην Eurovision το 2011 μετά από 13 χρόνια απουσίας. Από την επιστροφή τους στο διαγωνισμό, οι Ιταλοί σημείωσαν μεγάλη επιτυχία, χρησιμοποιώντας το Sanremo ως μέθοδο επιλογής σχεδόν σε όλες τις συμμετοχές τους, έχουν καταλάβει από το 2011 δύο δεύτερες θέσεις, μία τρίτη και άλλες τέσσερις τερματισμοί μέσα στο τοπ10 του βαθμολογικού πίνακα.

Φέτος θα πραγματοποιήσει την 46η συμμετοχή της στον διαγωνισμό. Το 2020 ο Diodato αναμενόταν να εκπροσωπήσει την Ιταλία στο Ρότερνταμ με το νικητήριο τραγούδι του στο Sanremo Fai Rumore.

Πως σας φάνηκε το φετινό νικητήριο τραγούδι του Sanremo; Ποια θα είναι η τύχη του στον διαγωνισμό;

 

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *