Ιταλία: Σήμερα ο μεγάλος τελικός του Sanremo 2021 | Ποιος θα εκπροσωπήσει την Ιταλία στο Ρότερνταμ;

Αυλαία ρίχνει απόψε το βράδυ στην μικρή πόλη της Λιγουρίας, το 71ο Φεστιβάλ του Sanremo. Μετά από τέσσερις πολύ όχι και τόσο πετυχημένες βραδιές από άποψη τηλεθέασης και όχι μόνο, το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται απόψε με τον μεγάλο του τελικό. Ο νικητής θα έχει το δικαίωμα να εκπροσωπήσει την Ιταλία τον Μάιο στο Ρότερνταμ. Εάν δεν το επιθυμεί, τότε η RAI έχει δικαίωμα να επιλέξει όποιον άλλο εκ των συμμετεχόντων επιθυμεί, σύμφωνα με τα δικά της κριτήρια.

Η σημερινή βραδιά

Παρά τις όποιες ενστάσεις για την μεγάλη διάρκεια των μεταδόσεων και στη φετινή έκδοση του Sanremo, ο Amadeus  πήρε τα εύσημα από τον ιταλικό τύπο, τόσο για το επίπεδο των τραγουδιών, όσο και για το τηλεοπτικό περιεχόμενο του φετινού Φεστιβάλ.

Σήμερα λοιπόν θα δούμε τους 26 διαγωνιζόμενους της Μεγάλης Κατηγορίας να ερμηνεύουν για τρίτη και τελευταία φορά την συμμετοχή τους.

Μαζί με τους Amadeus και Fiorello στην παρουσίαση θα είναι και η Serena Rossi, η Giovanna Botteri και η Tecla Insolia . Καλεσμένοι της σημερινής βραδιάς θα είναι οι Achille Lauro , Zlatan Ibrahimovic και Francesco Gabbani! Με έντονη λοιπόν δόση από Eurovision και απόψε.

Επίσης, την εμφάνισή τους στη σκηνή του Teatro Ariston θα πραγματοποιήσουν οι Ornella Vanoni, Riccardo Fogli, Michele Zarrillo, Paolo Vallesi, Umberto Tozzi και Dardust. Στο Ariston επίσης θα εμφανιστούν ο Alberto Tomba και η ολυμπιονίκης Federica Pellegrini.

Η κατάταξη

Μετά τις τέσσερις πρώτες βραδιές, ο Ermal Meta φαίνεται να προπορεύεται στην βαθμολογία, αφού και χθες κατάφερε να βρεθεί στην πέμπτη θέση. Δύσκολα θα χάσει την θέση του στο superfinal. Ακολουθούν οι Willie Peyote, Arisa, Annalisa και Måneskin. Όλοι τους θα δώσουν μάχη απόψε για να βρεθούν στην τελική τριάδα και το δεύτερο γύρο της βαθμολογίας. Στα παραπάνω συνηγορούν και τα γραφεία στοιχημάτων. Η αγαπημένη των fans Francesca Michielin και ο Fedez δύσκολα μπορεί να ανακάμψουν.

Μπορείτε να δείτε τις χθεσινές ερμηνείες των Campioni ΕΔΩ.

Η βαθμολογία

Σήμερα υπάρχουν δύο γύροι βαθμολογίας. Στον πρώτο γύρο δικαίωμα ψήφου έχουν αποκλειστικά το τηλεοπτικό κοινό. Η κατάταξη του κοινού θα συνυπολογιστεί με τις βαθμολογίες των προηγούμενων βραδιών, προκειμένου να καθοριστεί η τελική βαθμολογία.

Στην συνέχεια τα αποκαλυπτήρια για τις θέσεις 23 -4. Οι τρεις πρώτοι στην βαθμολογία, χωρίς να μας αποκαλυφθεί η κατάταξη τους θα περάσουν στον δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας.

Εκ του μηδενός οι τρεις σούπερ-φιναλίστ θα ψηφιστούν με το ίδιο σύστημα ψηφοφορίας, με την αναλογία (34% televoting, 33% κριτική επιτροπή και 33% δημοσκοπική επιτροπή), για να αναδειχθεί ο μεγάλος νικητής.

Το νικητήριο τραγούδι του Sanremo 2021 θεωρείται αυτόματα ότι θα είναι η συμμετοχή της Ιταλίας στην Eurovision 2021. Ωστόσο, ο νικητής εξακολουθεί να έχει την πρώτη άρνηση σε αυτό το θέμα και σε περίπτωση που δεν θα αποδεχθεί το δικαίωμά του να εκπροσωπήσει την Ιταλία στο Ρότερνταμ, τότε η οργανωτική επιτροπή του Sanremo 2021 θα επιλέξει την συμμετοχή της χώρας στον διαγωνισμό, σύμφωνα με τα δικά της κριτήρια, από τους καλλιτέχνες που θα έχουν υπογράψει την δήλωση ενδιαφέροντος για την Eurovision.

Πως να παρακολουθήσετε το Sanremo 2021

Το Φεστιβάλ του Sanremo 2021 μπορείτε να το παρακολουθηθεί ζωντανά στην τηλεόραση, από το Rai1, αλλά και από τον ιστότοπο του RaiPlay στις 21.45 ώρα Ελλάδας.

Όσοι λοιπόν είστε λάτρεις της ιταλικής μουσικής, έχετε υπομονή στα ατέρμονα ιταλικά σόου, με πολλούς καλεσμένους, ατελείωτους πολλές φορές διαλόγους και κάθε άλλου είδους παρεμβολές που μπορεί να τραβήξουν τη μετάδοση ακόμα και μέχρι τις 3 το πρωί, συντονιστείτε μαζί μας στη μεγάλη γιορτή του ιταλικού τραγουδιού, από την οποία μεγάλοι διεθνείς σταρ ξεκίνησαν την καριέρα τους!

Viva Sanremo λοιπόν! Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovision Fun γιατί η βραδιά αναμένεται μεγάλη και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον!

 

3 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Vangelis vt
    Vangelis vt says:

    Τα αγαπημένα μου απόψε:

    1) La Rappresentante di Lista <3
    2) Fasma
    3) Irama
    4) Willie Peyote
    5) Aiello
    6) Noemi
    7) Annalisa
    8) Colapesce
    9) Arisa
    10) Orietta Berti

    Ελπίζω να μην κερδίσει ο Ermal Meta, βαριέμαι αφόρητα. Και οι Måneskin μια απογοήτευση δυστυχώς…

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *