Λευκορωσία: Αποσύρεται από την Eurovision 2021!

Παρόλο που η χώρα είχε πάρει ειδική παράταση για να επιλέξει νέο τραγούδι για το Ρότερνταμ καθώς η προηγούμενη συμμετοχή παραβίαζε τους κανόνες του Διαγωνισμού, πριν από λίγο η EBU, ανακοίνωσε πως η Λευκορωσία δεν θα συμμετάσχει τελικά στην Eurovision 2021.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Την Τετάρτη 10 Μαρτίου, σε επικοινωνία μας με τον ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό BTRC, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την συμμετοχή της Λευκορωσίας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, ζητήσαμε να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να τροποποιήσουν την συμμετοχή τους στη φετινή Eurovision για να διασφαλίσουμε ότι συμμορφώνεται με τους κανόνες του Διαγωνισμού. Μετά από αυτό το BTRC υπέβαλε ένα νέο τραγούδι, από τους ίδιους καλλιτέχνες, μέσα σε ένα συμφωνημένο χρονικό πλαίσιο. Η EBU και η Ομάδα Αναφοράς, το διοικητικό συμβούλιο του Διαγωνισμού, εξέτασαν προσεκτικά τη νέα συμμετοχή για να αξιολογήσουν την εγκυρότητα της για τον Διαγωνισμό. Συνήχθη το συμπέρασμα ότι το νέο τραγούδι παραβίαζε και αυτό τους κανόνες του Διαγωνισμού, οι οποίοι διασφαλίζουν ότι ο Διαγωνισμός δεν εργαλειοποιείται ή τίθεται σε αναστάτωση. Καθώς η BTRC δεν κατάφερε να υποβάλει μια κατάλληλη συμμετοχή εντός της παρατεταμένης προθεσμίας, δυστυχώς, η Λευκορωσία δεν θα συμμετάσχει στον 65ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision τον Μάιο.


Παρακάτω ακούστε τη συμμετοχή των Galasy ZMesta που ακυρώθηκε από την EBU:

Επομένως 39 χώρες θα λάβουν μέρος στο Ρότερνταμ!

Μείνετε συντονισμένοι για όλες τις ειδήσεις που αφορούν στην Eurovision 2021.

6 ΣΧΟΛΙΑ
  1. gogos
    gogos says:

    Λυπηρό, αλλά δίκαιο!
    Βέβαια ας μην ξεχνάμε ότι η EBU έχει κωφεύσει σε συμμετοχές που είχαν αντίστοιχο “πρόβλημα” και δεν έπρεπε να συμμετάσχουν, αλλά τελικά πήραν το πράσινο φως.

    Απάντηση
  2. Takis
    Takis says:

    Κρίμα για το -1 στις συμμετοχές αλλά οι κανόνες είναι κανόνες και πρέπει να τηρούνται πάντα και για όλους. Μακάρι η EBU να είχε την ίδια προσήλωση στην τήρηση τους συνέχεια και απέναντι σε όλους.

    Απάντηση
  3. Αντώνης
    Αντώνης says:

    Λίγο άσχετο με το θέμα αλλά είχα πάντα μια απορία. Επειδή κατά καιρούς λένε για κάποια τραγούδια της eurovision ότι είναι αντιγραφές άλλων ή ότι μοιάζουν πολύ με άλλα, σε ποιό βαθμό πρέπει ένα τραγούδι να μοιάζει με άλλο που να το καθιστά παράβαση των κανονισμών το να συμμετάσχει;

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *