Οι Maneskin μεγάλοι νικητές του 71ου Φεστιβάλ του Sanremo και εκπρόσωποι της Ιταλίας στην Eurovision 2021!

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το 71ο Φεστιβάλ Ιταλικού Τραγουδιού του Sanremo. Μεγάλοι νικητές ανακηρύχθηκαν οι Maneskin με το τραγούδι Zitti e buoni (ήσυχο και καλό), που θα εκπροσωπήσει την Ιταλία στην Eurovision 2021! 

Το σόου

Οι 26 διαγωνιζόμενοι της Μεγάλης Κατηγορίας ερμήνευσαν για τρίτη και τελευταία φορά την συμμετοχή τους στο Teatro Ariston απόψε. Παρουσιαστές ήταν μαζί με τους Amadeus και Fiorello οι Serena Rossi, Giovanna Botteri και Tecla Insolia . Καλεσμένοι της σημερινής βραδιάς ήταν οι Achille Lauro , Zlatan Ibrahimovic και Francesco Gabbani!

Επίσης, την εμφάνισή τους στη σκηνή του Teatro Ariston πραγματοποίησαν οι Ornella VanoniRiccardo FogliMichele ZarrilloPaolo VallesiUmberto Tozzi και Dardust. Στο Ariston είδαμε και τους Alberto Tomba και την ολυμπιονίκη Federica Pellegrini.

Οι διαγωνιζόμενοι

Μπορείτε να δείτε όλες τις εμφανίσεις τους κάνοντας κλικ ΕΔΩ.

  • Aiello – Ora
  • Annalisa – Dieci
  • Arisa – Potevi fare di più
  • Malika Ayane – Ti piaci così
  • Orietta Berti – Quando ti sei innamorato
  • Bugo – E invece sì
  • Colapesce / Di Martino – Musica leggerissima
  • Coma_Cose – Fiamme negli occhi
  • Gio Evan – Arnica
  • Extraliscio Feat. Davide Toffolo – Bianca luce nera
  • Fasma – Parlami
  • Fulminacci – Santa Marinella
  • Gaia – Cuore amaro
  • Ghemon – Momento perfetto
  • Irama – La genesi del tuo colore
  • La rappresentante di lista – Amare
  • Lo Stato Sociale –  Combat Pop
  • Madame – Voce
  • Maneskin – Zitti e buoni
  • Ermal Meta – Un milione di cose da dirti
  • Max Gazze’ – Il farmacista
  • Michielin/Fedez – Chiamami per nome
  • Noemi – Glicine
  • Willie Peyote – Mai dire mai (La Locura)
  • Random – Torno a te
  • Francesco Renga – Quando trovo te

Η βαθμολογία

Σήμερα υπήρχαν δύο γύροι βαθμολογίας. Στον πρώτο γύρο δικαίωμα ψήφου είχε αποκλειστικά το τηλεοπτικό κοινό. Η κατάταξη του κοινού συνυπολογίστηκε με τις βαθμολογίες των προηγούμενων βραδιών, προκειμένου να καθοριστεί η τελική βαθμολογία.

Στην συνέχεια είχαμε τα αποκαλυπτήρια για τις θέσεις 23 -4. Οι τρεις πρώτοι στην βαθμολογία, χωρίς να μας αποκαλυφθεί η κατάταξη τους πέρασαν στον δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας.

Εκ του μηδενός οι τρεις σούπερ-φιναλίστ ψηφίστηκαν με το ίδιο σύστημα ψηφοφορίας, με την αναλογία (34% televoting, 33% κριτική επιτροπή και 33% δημοσκοπική επιτροπή), για να αναδειχθεί ο μεγάλος νικητής.

Το νικητήριο τραγούδι του Sanremo 2021 θεωρείται αυτόματα ότι είναι η συμμετοχή της Ιταλίας στην Eurovision 2021. Ωστόσο, ο νικητής εξακολουθεί να έχει την πρώτη άρνηση σε αυτό το θέμα και σε περίπτωση που δεν θα αποδεχθεί το δικαίωμά του να εκπροσωπήσει την Ιταλία στο Ρότερνταμ, τότε η οργανωτική επιτροπή του Sanremo 2021 θα επιλέξει την συμμετοχή της χώρας στον διαγωνισμό, σύμφωνα με τα δικά της κριτήρια, από τους καλλιτέχνες που θα έχουν υπογράψει την δήλωση ενδιαφέροντος για την Eurovision.

Φέτος τα πράγματα όμως ήταν απλά, αφού όπως ανακοίνωσε ο Amadeus κατά τη διάρκεια της μετάδοσης και οι 26 διαγωνιζόμενοι της Μεγάλης Κατηγορίας, υπέγραψαν την θετική δήλωση, δεχόμενοι το δικαίωμα τους να εκπροσωπήσουν την Ιταλία στην Eurovision 2021, εφόσον ήταν οι νικητές του Sanremo.

Τα αποτελέσματα

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου ψηφοφορίας η τελική κατάταξη για τις θέσεις 26-4 ήταν η εξής:

4. Colapesce e Dimartino
5. Irama
6. Willie Peyote
7. Annalisa
8. Madame
9. Orietta Berti
10. Arisa
11. La Rappresentante di Lista
12. Extraliscio
13. lo Stato Sociale
14. Noemi
15. Malika Ayane
16. Fulminacci
17. Max Gazzé
18. Fasma
19, Gaia
20. Coma_Cose
21. Ghemon
22. Francesco Renga
23. Gio Evan
24. Bugo
25. Aiello
26. Random

Στον δεύτερο και τελικό γύρο ψηφοφορίας προκρίθηκαν:

Αφού ολοκληρώθηκε και ο δεύτερος γύρος ψηφοφορίας τα τελικά αποτελέσματα ήταν τα ακόλουθα:

  • Νικητής: Maneskin
  • 2η θέση: Francesca & Fedez
  • 3η θέση: Ermal Meta

Η Ιταλία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision

Η Ιταλία είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, κάνοντας το ντεμπούτο της που στον πρώτο διαγωνισμό το 1956. Έχει κερδίσει δύο φορές με τους Gigliola Cinquetti  (1964) και Toto Cutugno (1990).

Η χώρα εκπροσωπήθηκε στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision από τους πιο διάσημους και διεθνώς αναγνωρισμένους καλλιτέχνες σε όλη την ιστορία της Eurovision: Ana Oxa, Domenico Modugno, Albano, Romina Power, Franco Batiatto, Umberto Tozzi, Mahmood, Matia Bazar, Marco Mengoni, Emma Marrone , Il Volo , Francesco Gabbani, Raphael Gualazzi, Massimo Ranieri, Ricardo Fogli κ.λπ.

Η Ιταλία αποχώρησε από τον διαγωνισμό το 1998 και επέστρεψε στην Eurovision το 2011 μετά από 13 χρόνια απουσίας. Από την επιστροφή τους στο διαγωνισμό, οι Ιταλοί σημείωσαν μεγάλη επιτυχία, χρησιμοποιώντας το Sanremo ως μέθοδο επιλογής σχεδόν σε όλες τις συμμετοχές τους, έχουν καταλάβει από το 2011 δύο δεύτερες θέσεις, μία τρίτη και άλλες τέσσερις τερματισμοί μέσα στο τοπ10 του βαθμολογικού πίνακα.

Φέτος θα πραγματοποιήσει την 46η συμμετοχή της στον διαγωνισμό. Το 2020 ο Diodato αναμενόταν να εκπροσωπήσει την Ιταλία στο Ρότερνταμ με το νικητήριο τραγούδι του στο Sanremo Fai Rumore.

Αύριο θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, όπου θα έχουμε και περισσότερες ειδήσεις για να σας μεταφέρουμε.

Πως σας φάνηκε το φετινό νικητήριο τραγούδι του Sanremo; Ποια θα είναι η τύχη του στον διαγωνισμό;

10 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Γιώργος
    Γιώργος says:

    Από τό fai rumore σε αυτό; Σίγουρα θα ενθουσιαστούν οι φανς, αλλά προσωπικά μάτωσαν τα μάτια μου και τα αυτιά μου με το live…

    Απάντηση
  2. Benedictos
    Benedictos says:

    Απο τις χωρες που βρισκονται στην ατυπη λιστα αναμονης για νικη του διαγωνισμου, που ειτε δεν εχουν νικησει ποτε (βλεπε Κυπρος, Ισλανδια) ειτε εχουν να παρουν πρωτια κατι αιωνες, η Ιταλια αυτη τη στιγμη με αυτο το τραγουδι εχει το χαρτακι νουμερο ενα. Η Ιταλια εχει χτυπησει 5αδα ακομα και με αδιαφορα τραγουδια, γιατι οχι να μην κερδισει με αυτο..Ιδωμεν!

    Απάντηση
  3. Kostas
    Kostas says:

    Άρα για να βγήκε ο fedez από 17ος, 2ος το κοινό ήθελε αυτούς. Κρίμα γιατι ήταν η αγαπημένη μου συμμετοχή αλλά τους χαντάκωσαν δημοσιογράφοι και ορχήστρα. Ίσως στο δεύτερο γύρο του τελικού θα έπρεπε να μετράει 50% το κοινό κ 25% τα αλλά δυο. Τουλάχιστον κέρδισε η δεύτερη επιλογή μου

    Απάντηση
  4. Vangelis vt
    Vangelis vt says:

    Πολύ καλό συγκρότημα οι Måneskin και εξαιρετικοί επί σκηνής, αλλά το τραγούδι δυστυχώς δεν είναι από τα καλύτερά τους. Μια παντελώς αδιάφορη γκλαμ-ροκιά.

    Κακή ιδεά να αποφασίσει αποκλειστικά το κοινό για τους τρεις πρώτους αφού αυτό που μέτρησε ήταν η δημοτικότητα εκτός διαγωνισμού και φυσικά προκρίθηκαν οι Måneskin και η εντελώς αδιάφορη μπαλάντα του Fedez. Κρίμα γιατί με τον Willie Peyote, τους Rappresentante di Lista, τον Colapesce ή τον Irama η Ιταλία θα είχε μεγαλύτερες πιθανότητες να φτάσει ψηλά.

    Απάντηση
  5. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Δεν είναι κακό αλλά μετά από ένα σημείο με κουράζει. Σίγουρα είναι κάτι διαφορετικό από την Ιταλία αλλά το live δεν με ενθουσίασε. Πάντως την τελευταία φορά που δοκίμασε κάτι πιο διαφορετικό η Ιταλία,(’14) πήγε απάτη, δε νομίζω να πάει τόσο χάλια και φέτος αλλά δε νομίζω να βρεθεί και ψηλά. 7/10 και καλή επιτυχία…
    Τοπ 24 ως ώρας:
    24.Δανία (2,5/10) 23.Πορτογαλια(2,5/10) 22.Ολλανδία (3/10) 21.Γερμανία (4/10) 20.Ισπανία (4/10) 19.Αυστραλία(4/10) 18.Νορβηγία(5/10) 17. Βέλγιο(5.5/10) 16.Τσεχία(6/10) 15.Σλοβενία (6/10) 14..Σερβία (6/10) 13.Εσθονία (6/10) 12.Μολδαβία (6,5/10) 11.Ιταλια(7/10) 10.Ιρλανδια (7/10) 09.Κροατια(7/10) 08. Αλβανία(7/10) 07.Ισραήλ (7/10) 06.Κύπρος(7,5/10)—-την ακόλουθη πεντάδα ξεχωρίζω για την ώρα—-05.Φιλανδία (8,5/10) 04.Ουκρανία(8,5/10) 03.Ρουμανία(8,5/10) 02.Γαλλία(9/10) 01.Λιθουανία(9/10)

    Απάντηση
    • Γιάννης
      Γιάννης says:

      Τελευταία φορά που δοκίμασε κάτι διαφορετικό η Ιταλία ήρθε 2η το 2019!! Εκτός αν θεωρείς πως το soldi ήταν κλασική ιταλική συμμετοχή …

      Απάντηση
      • Κωνσταντίνος
        Κωνσταντίνος says:

        Ναι μάλλον δεν το έθεσα σωστά,το σύγκρινα με το 2014 γιατί το φετινό μου ακούγεται πιο κοντά μουσικά στην συμμετοχη τους τότε παρά με το “soldi”.

        Απάντηση
  6. Μελίνα
    Μελίνα says:

    Θα συμφωνήσω με κάποιους από τους προλαλήσαντες. Οι Maneskin είναι πραγματικά εξαιρετικοί στο είδος τους, αλλά θα προτιμούσα κάποιο άλλο τραγούδι.
    Όπως και να χει, το Sanremo τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει πιο σύγχρονο αέρα, κάτι που προσωπικά το βρίσκω υπέροχο! Τώρα όσον αφορά τη Eurovision, αφού δεν κέρδισαν με τους Il Volo και τον Mahmood, δεν ξέρω αν θα την πάρουν ποτέ! Από εμένα πάντως η Ιταλία θα έχει πάντα μια ψήφο ♥️

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *