Πορτογαλία: Για πρώτη φορά μόνο με αγγλικό στίχο στον Διαγωνισμό της Eurovision!

Ένα ακόμα άβατο έσπασε χθες το βράδυ. Για πρώτη φορά στα 57 χρόνια ιστορίας της στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision η Πορτογαλία επέλεξε ένα τραγούδι μόνο με αγγλικό στίχο!

Έσπασε μία παράδοση 57 ετών

57 χρόνια χρειάστηκαν να περάσουν, προκειμένου η Πορτογαλία να εκπροσωπηθεί στην Eurovision με ένα τραγούδι αποκλειστικά στα αγγλικά. Όσοι καλλιτέχνες επιχείρησαν τα προηγούμενα χρόνια να κερδίσουν το FdC (το φεστιβάλ που χρησιμοποιείται ως εθνικός τελικός για τον διαγωνισμό), με αγγλικό τραγούδι δεν είχαν καλά αποτελέσματα.

Χθες το βράδυ όμως η παράδοση αυτή έσπασε. Οι The Black Mamba, κερδίζοντας την δεύτερη θέση στο κοινό και στην κριτική επιτροπή, εξασφάλισαν αρκετούς βαθμούς για να βρεθούν τον Μάιο στο Ρότερνταμ. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι και η πρώτη επιλογή του κοινού ήταν και πάλι ένα τραγούδι με αγγλικό στίχο αποκλειστικά. Πρόκειται για την συμμετοχή του Neev, Dancing In The Stars.

Σε τρεις περιπτώσεις είχε χρησιμοποιηθεί αγγλικός στίχος

Τρεις ακόμη φορές στο παρελθόν, Πορτογάλοι καλλιτέχνες χρησιμοποίησαν κάποιους στίχους στα αγγλικά, αλλά σε πολύ περιορισμένο βαθμό.

Η αρχή έγινε το 2003 με την superstar της χώρας, Rita Guerra, ερμήνευσε το τελευταίο ρεφρέν στα αγγλικά. Κάτι που πολλές χώρες έπρατταν εκείνη την εποχή. Το 2005 και 2006, επαναλήφθηκε το ίδιο σκηνικό. Κάποιοι λίγοι στίχοι στα αγγλικά, προκειμένου το μήνυμα του τραγουδιού να περάσει πιο εύκολα στους θεατές.

Τα πολύ πενιχρά αποτελέσματα οδήγησε τους επόμενους εκπροσώπους της Πορτογαλίας, να χρησιμοποιούν στίχο μόνο στην μητρική τους γλώσσα, αφού θεωρήθηκε ότι τα αγγλικά δεν τους ευνόησαν στην βαθμολογική συγκομιδή τους.

Θα είναι εξαίρεση η φετινή συμμετοχή των Πορτογάλων ή θα επιμείνουν στα αγγλικά; Τι λέτε;

2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. όχι άλλο κάρβουνο
    όχι άλλο κάρβουνο says:

    Είναι αυτό το περίεργο συναίσθημα που ενώ σου αρέσει το τραγούδι που επιλέχτηκε, τελικά μένεις με μια γλυκόπικρη γεύση γιατί υπήρχαν άλλα πολύ καλύτερα.
    Το Love Is On My Side είναι μια χαρά τραγούδι και ο Τατάνκα είναι άψογος στη σκηνή.
    Αλλά με το Saudade ή το Volta Face θα μπορούσαμε να μιλάμε για eurovision classics.

    Καλή επιτυχία!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *