Ρωσία: Με την Manizha και το “Russian Woman” στη Eurovision 2021!

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά ο ρωσικός εθνικός τελικός για την ανάδειξη του εκπροσώπου της χώρας στη Eurovision 2021. Μεγάλη νικήτρια αναδείχθηκε η Manizha με το τραγούδι “Russian Woman” και έτσι θα εκπροσωπήσει τη Ρωσία τον Μάιο στο Ρότερνταμ.

Το σόου

Παρουσιάστρια του Russia Decides ήταν η Yana Churikova. Όσον αφορά τους προσκεκλημένους, απόψε είδαμε τον Philipp Kirkorov, την Polina Gagarina και τον Dima Bilan. Όλοι τους έχουν γράψει τη δικιά τους ιστορία στον αγαπημένο μας διαγωνισμό, με το Channel One να τους επιλέγει να τιμήσουν το σημερινό σόου.

Η Polina Gagarina ερμήνευσε τη ρωσική εκδοχή του “A Million Voices”, το οποίο κατέλαβε τη δεύτερη θέση στη Eurovision το 2015.

Την εμφάνισή τους στον ρωσικό τελικό έκαναν και οι περσινοί εκπρόσωποι της χώρας, Little Big, για τους οποίους η συμμετοχή στη διαδικασία ανάδειξης του εκπροσώπου της Ρωσίας παρέμενε ανοιχτή μέχρι την τελευταία στιγμή. Το δημοφιλές συγκρότημα ερμήνευσε το αγαπημένο των fans, “Uno”.

https://www.youtube.com/watch?v=ZDDyuPaK9RM

Οι διαγωνιζόμενοι

Τρεις υποψήφιοι διαγωνίστηκαν πριν λίγο στον ρωσικό εθνικό τελικό, προκειμένου να γίνουν οι εκπρόσωποι της Ρωσίας στον 65ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού. Υποψήφιες ήταν οι #2Machi, η Manizha και οι Therr Maitz.

Οι #2Machi είναι ένα μουσικό ντουέτο από την Μόσχα. Αποτελείται από τις Maria Zaitseva και Maria Sheikh. Οι δύο τους συναντήθηκαν σε διακοπές στην Ταϊλάνδη τον Ιανουάριο του 2014 και αμέσως συνειδητοποίησαν πόσο παρόμοια ήταν τα γούστα και τα ενδιαφέροντά τους. Έχουν κυκλοφορήσει δύο άλμπουμ και αρκετά singles.

Η Manizha είναι τραγουδίστρια με καταγωγή από το Τατζικιστάν. Έχει στο ρεπερτόριο της παραδοσιακούς ήχους αλλά και ήχους soul μουσικής. Το όνομά της έγινε γνωστό στη Ρωσία κυρίως μέσω του Instagram, όπου και πρωτοπρόβαλε το ταλέντο της.

Τέλος, οι Therr Maitz είναι συγκρότημα της indie μουσικής, η οποία και ιδρύθηκε από τον Anton Belyaev το 2004. Είχε βραβευτεί το 2014 ως η καλύτερη ρωσική μπάντα, ενώ στα βραβεία του MTV το 2016 είχαν αναγορευτεί ως οι καλύτεροι Ρώσοι καλλιτέχνες.

  • Future Is Bright – Therr Maitz

https://www.youtube.com/watch?v=AmMsd0OcPlE

  • Bitter Words – 2Mashi

https://www.youtube.com/watch?v=-CTSizm4Eaw

  • Russian Woman – Manizha

https://www.youtube.com/watch?v=gJRX0cFiqpI

Το ρωσικό τηλεοπτικό κοινό ανέδειξε ως μεγάλη νικήτρια του τελικού τη Manizha με το τραγούδι “Russian Woman“, συγκεντρώνοντας το 39,7% των ψήφων.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκαν οι #2Mashi με 35,7% και στην τρίτη θέση οι Therr Maitz με 24,6%.

17 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κολοσσός
    Κολοσσός says:

    Καλά παιδιά πόσα άθλια τραγούδια θα ακούσουμε φέτος?? Αυτή η χρονιά είναι πολύ εύκολη για μια χώρα να ξεχωρίσει αν έχει ένα okay τραγούδι γιατί όλα είναι μάπες… Εύχομαι ότι αυτό θα είναι μεγάλο advantage για την Ελλάδα για να ξεχωρίσει από την αθλιότητα που ακούγεται

    Απάντηση
  2. Greco London
    Greco London says:

    Εντύπωση μου η’ μήπως πολλά κράτη φέτος δε θέλουν να το κερδίσουν και στέλνουν ότι να ναι.. το επίπεδο φέτος κάτω του μετρίου.. Και την Ρωσία την είχαν πρώτη στα προγνωστικά λόγω LITTLE BIG με αυτό πιστεύω θα πέσει αρκετά

    Απάντηση
  3. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Σύντομη διαδικασία, αν και δεν κατάλαβα γιατί δεν επέμειναν στους little big αφού πέρσι είχαν αρκετά καλή αποδοχή. Επίσης γνωρίζουμε γιατί η Μολδαβή εκπρόσωπος δεν ερμήνευσε τελικά το “sugar”??
    Στα του τραγουδιού…Ιδιαίτερο και κάτι το διαφορετικό μετά από πολλά χρόνια από την Ρωσία, και το beat είναι πιασάρικο θα έλεγα. Βέβαια το ότι είναι ιδιαίτερο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα πάει καλά…
    Οι επιτροπές (οι περισσότερες)θα το μαυρίσουν αλλά στο κοινό θα πάει σχετικά καλά, ειδικά στην Ανατολική ευρώπη, θα δείξει αν αυτό είναι αρκετό βέβαια για να προκριθεί… Προσωπικά μου άρεσε κάπως 6,5/10 σαν πρώτο άκουσμα! Είναι τραγούδι που ή θα βρεθεί δεκάδα ή θα πάει άπατο, δεν υπάρχει μέση λύση(κατ’εμέ). Το προαίσθημα μου πάντως μου λέει ότι θα πάει από άσχημα ως πολύ άσχημα(αποκλεισμός)… Ήδη άρχισε μια πτώση στα στοιχήματα. Καλή επιτυχία πάντως!
    ΥΓ: Η παρουσία Φωκά Κοντόπουλου και Κοκκοτού σημαίνει και ψήφους για Ελλάδα να υποθέσω; (όπως και για Μολδαβία). Δημόσιες σχέσεις, καλό αυτό…
    Το Top 26 μου ως ώρας με κάποιες μικρές ανακατατάξεις έχει ως εξής:
    26.Δανία (2,5/10) 25.Πορτογαλια(2,5/10) 24.Ολλανδία (3/10) 23.Γερμανία (4/10) 22.Αυστραλία (4/10) 21.Ισπανία(4/10) 20.Νορβηγία(5/10) 19. Τσεχία(5.5/10) 18.Εσθονία(6/10) 17.Σερβία (6/10) 16.Σλοβενία(6/10) 15.Μολδαβία (6,5/10)14.Ρωσία (6,5/10) 13.Βέλγιο(μεγάλο grow up 6,5/10) 12.Ιταλία (7/10) 11.Ιρλανδία(7/10) 10.Κροατία (7/10) 09.Αλβανία(7/10) 08. Ισραήλ(7/10) 07.Άγιος Μαρίνος (7/10) 06.Κύπρος(7,5/10)—-την ακόλουθη πεντάδα ξεχωρίζω για την ώρα—-05.Φιλανδία (8/10) 04.Ουκρανία(8,5/10) 03.Ρουμανία(8,5/10) 02.Γαλλία(9/10) 01.Λιθουανία(9/10)
    Γενικά ενώ άρχισε καλά η φετινή eurovisionικη χρονιά εξελίσσεται σε πολύ μέτρια χρονιά από άποψης τραγουδιών, στα ίδια επίπεδα με το 2020,ίσως και λίγο χειρότερα θα έλεγα…

    Απάντηση
  4. Miltos
    Miltos says:

    Παιδιά διέρρευσε ένα snippet 18sec που λέγεται ότι είναι το Last Dance, ξέρουμε κάτι? (Εμένα αυτό που άκουσα μου άρεσε αρκετά μπορώ να πω)

    Απάντηση
  5. Takis
    Takis says:

    Δεν ξέρω τι να σχολιάσω σε αυτό που μόλις είδα και άκουσα, σίγουρα όμως για εμένα είναι η πρώτη συμμετοχή φέτος στην οποία μετά το πρώτο άκουσμα σκέφτηκα αμέσως “Θέλω να το ξανακούσω”. Μου φαίνεται ανεπιτήδευτα περίεργο το όλο σκηνικό σε τέτοιο βαθμό που μου τράβηξε κατεύθειαν την προσοχή και τη διατήρησε σε όλο το τρίλεπτο. Μάλλον βρήκα το guilty pleasure μου για φέτος…

    Απάντηση
  6. Vangelis vt
    Vangelis vt says:

    Δεν ήθελα να το πιστέψω ότι οι Little Big δεν θα ήταν υποψήφιοι τελικά, πόσο μάλλον που έβγαλαν το καινούριο τους τραγούδι την ημέρα του τελικού. Η Ρωσία έχασε μια ευκαιρία να βρεθεί σε πολύ υψηλή βαθμολογικά θέση.

    Το μόνο θετικό που βλέπω είναι ότι θα ξανακουστεί η ρωσική γλώσσα στον διαγωνισμό. Το τραγούδι που επέλεξαν ανάμεσα σε τρεις αδύναμες επιλογές προσπαθεί να συνδυάσει το παραδοσιακό με την trap με έναν αρκετά επιθετικό και χαοτικό τρόπο που πιστεύω πως θα ξενίσει τους τηλεθεατές και θα βρει απέναντι τις επιτροπές. Ακόμα και την πρόκριση από τον ημιτελικό τη βλέπω δύσκολη φέτος για τη Ρωσία. Μπορώ να σκεφτώ δύο περιπτώσεις στο παρελθόν όπου το σλαβικό στοιχείο συνδυάστηκε με urban ρυθμούς με κάποια επιτυχία (Πολωνία 2014 και Σλοβενία το 2018) αλλά και τα δύο ήταν πιο πιασάρικα από αυτό.

    Απάντηση
  7. όχι άλλο κάρβουνο
    όχι άλλο κάρβουνο says:

    Μια χαρά! Και πολύ δυνατοί στίχοι.
    Μου άρεσαν πολύ και οι Therr Maitz βέβαια.
    Καλή επιτυχία!

    Μέχρι στιγμής:

    01 Γαλλία/France
    02 Λιθουανία/Lithuania
    03 Ουκρανία/Ukraine
    04 Φινλανδία/Finland
    05 Ρωσία/Russia
    06 Ιταλία/Italy
    07 Πορτογαλία/Portugal
    08 Βέλγιο/Belgium
    09 Δανία/Denmark
    10 Ιρλανδία/Ireland

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *