Σουηδία: Τα αναλυτικά αποτελέσματα του Melodifestivalen 2021!

Εκπρόσωπος της Σουηδίας για την Eurovision 2021, με ρεκόρ ψήφων στην τηλεψηφοφορία στον τελικό του Melodifestivalen, είναι ο Tusse με το τραγούδι Voices. Πριν λίγο η δημόσια τηλεόραση της Σουηδίας ανακοίνωσε τα αναλυτικά αποτελέσματα του Melodifestivalen, τόσο στην φάση των ημιτελικών, όσο και στον τελικό, κάτι που ανέμεναν πολλοί με ενδιαφέρον.

Προτού δούμε τα αποτελέσματα, καλό θα είναι να σας υπενθυμίσουμε το φετινό σύστημα ψηφοφορίας, για να μπορέσετε και εσείς να αντιληφθείτε καλύτερα τα αποτελέσματα του κοινού.

Σε ηλικιακά group η τηλεψηφοφορία στο Melodifestivalen

Φέτος δεν ήταν δυνατόν να ψηφίσεις μέσω sms, αφού όπως τόνισαν οι παραγωγοί του Melodifestivalen οι ψήφοι μέσω sms ήταν ελάχιστοι. Ο μοναδικός τρόπος να ψηφίσεις ήταν μέσω τηλεφωνικών κλήσεων ή της ειδικής εφαρμογής.

Για την ψηφοφορία μέσω της εφαρμογής απαιτούνταν να δηλώσεις την ηλικία σου. Οι τηλεθεατές ήταν χωρισμένοι σε εφτά κατηγορίες ως εξής:

 • Η πράσινη 3 έως 9 ετών
 • Η τυρκουάζ 10 έως 15 ετών
 • Η μπλε 16 έως 29 ετών
 • Η μωβ 30 έως 44 ετών
 • Η ροζ 45 έως 59 ετών
 • Η κόκκινη 60 έως 74 ετών
 • Η πορτοκαλί 75 και άνω

Οι αλλαγές στην ψηφοφορία

Η όγδοη κατηγορία ήταν οι ψήφοι μέσω τηλεφώνου, όπου δεν είναι δυνατόν να εξακριβωθεί η ηλικία. Κάθε κατηγορία είχε 43 βαθμούς στους ημιτελικούς (12, 10, 8, 6, 4, 2, 1) και 58 στον τελικό (12, 10, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1). Στο γύρο της δεύτερης ευκαιρίας έδινε 1 βαθμό στο τραγούδι που στην κάθε μονομαχία προτιμά, σε περίπτωση δε ισοψηφίας (4-4), προκρίνονταν το τραγούδι που είχε λάβει τις περισσότερες ψήφους. Μια ακόμα αλλαγή ήταν ότι οι διεθνείς κριτικές επιτροπές στον τελικό μειώθηκαν από ένδεκα σε οχτώ, προκειμένου ο αριθμός τους να είναι ίδιος με τα ηλικιακά group και είχαν και αυτές στη διάθεση τους 58 βαθμούς, όπως ακριβώς και τα group του κοινού. Κάθε χρήστης της εφαρμογής μπορούσε να δώσει μέχρι πέντε καρδιές (ψήφοι) σε κάθε τραγούδι.

Τα αποτελέσματα του Melodifestivalen 2021

Αρχικά να πούμε ότι καταμετρήθηκαν περισσότερες από 55 εκατομμύρια ψήφους, μία μεγάλη αύξηση, σε σχέση με τα 44 εκατομμύρια που είχαν καταμετρηθεί την προηγούμενη χρονιά.

Στον τελικό ο Tusse συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους, με τις The Mamas να ακολουθούν και την Dotter να είναι στην τρίτη θέση. Ο Tusse έλαβε τα 12αρι σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες και σε όσους ψήφισαν μέσω τηλεφώνου.

Τα αποτελέσματα δεν θα ήταν διαφορετικά ακόμα και με το προηγούμενο σύστημα ψηφοφορίας (χωρίς δηλαδή ηλικιακές κατηγορίες), με μόνη διαφορά ότι ο Paul Rey θα περνούσε απευθείας στον τελικό και οι Arvingarna θα πήγαιναν στον γύρο δεύτερης ευκαιρίας, κάτι που συνέβη αντίστροφα με το τρέχον σύστημα. Επίσης, η Frida Green θα είχε αποκλειστεί ως πέμπτη και στην δεύτερη ευκαιρία θα προκρίνονταν στην θέση της ο Patrik Jean. Όλα τα υπόλοιπα αποτελέσματα θα ήταν ίδια με αυτά που τελικά είχαμε.

Αξίζει να αναφερθούμε στα 10αρια των ηλικιακών κατηγοριών, αφού όπως είπαμε όλα τα 12αρια έλαβε ο Tusse:

3-9: Danny Saucedo

10-15: The Mamas

16-29: The Mamas

30-44: The Mamas

45-59: Clara Klingestrom

60-74: Clara Klingestrom

75 και άνω: Clara Klingestrom

Τηλέφωνα: Clara Klingestrom

Eric Saade και Dotter δεν ήρθαν καν δεύτεροι σε καμία ηλικιακή κατηγορία!

Μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα των ηλικιακών κατηγοριών στον τελικό παρακάτω:

Μπορείτε να δείτε όλα τα αποτελέσματα ΕΔΩ

 

1 reply
 1. Γιάννης
  Γιάννης says:

  Οι Σουηδοί είναι ο πιο αψυχολόγητος λαός.. Έχουν θάψει marriete loreen wiktoria και dotter… Και οι 4 τους είχαν πιθανοτητες να το σηκώσουν για την Σουηδία για ακόμη μια φορά μετά τον mans, αλλά ποτέ δεν τις διάλεξαν…

  Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *