Αζερμπαϊτζάν: Κυκλοφόρησε επίσημα το “Mata Hari” της Efendi για τη Eurovision 2021!

Ο κύβος ερρίφθη και για το Αζερμπαϊτζάν! Οι Αζέροι ιθύνοντες της δημόσιας τηλεόρασης επέλεξαν το Mata Hari ως το τραγούδι με το οποίο θα διαγωνισθεί η Efendi τον Μάιο στο Ρότερνταμ.

Το “Mata Hari” θεωρήθηκε ως η καλύτερη επιλογή για να εκπροσωπήσει τη χώρα της Ανατολικής Ευρώπης στον 65ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Συνολικά 229 τραγούδια κατατέθηκαν από διάφορους τοπικούς και ξένους δημιουργούς. Ανάμεσα στα 229 τραγούδια υπήρχαν πολύ όμορφες συνθέσεις, με τις έξι καλύτερες να προκρίνονται για το στάδιο της τελικής επιλογής.

Σύμφωνα με τη διαδικασία επιλογής, το τραγούδι επιλέχθηκε βάσει των ψήφων μιας διεθνούς ομάδας περισσότερων από 50 εμπειρογνωμόνων της Eurovision από διαφορετικές χώρες. Πρόκειται για μία ανάλογη διαδικασία σαν και εκείνη που χρησιμοποιήθηκε και πέρσι για την επιλογή του “Cleopatra”.

Τα έξι υποψήφια τραγούδια ήταν τα ακόλουθα:

  1. Mata Hari (up-tempo)
  2. Ratata (up-tempo)
  3. When I’m gone (μπαλάντα)
  4. Manifesto (up-tempo)
  5. Breathing You (μπαλάντα)
  6. Owe You Pretty (up-tempo)

Μπορείτε να ακούσετε το “Mata Hari” μέσα από τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=HSiZmR1c7Q4

Λίγα λόγια για την Efendi

Η Samira Efendi αποτελεί μία από τις γνωστότερες τραγουδίστριες του Αζερμπαϊτζάν, έχοντας πλήθος επιτυχιών στο ρεπερτόριό της. Το όνομά της δεν είναι άγνωστο στους Eurofans, μιας και βρισκόταν στους επικρατέστερους για να εκπροσωπήσει τους Αζέρους στη Eurovision 2019. Το 2014 έλαβε μέρος στον εθνικό τελικό αλλά έφτασε μέχρι τα ημιτελικά. Το 2015 συμμετείχε στο The Voice of Azerbaijan, όπου και κατάκτησε τη δεύτερη θέση.

Το όνειρό της να συμμετάσχει στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision ευοδώθηκε πέρσι, όταν και έλαβε το “πράσινο φως” από τον κρατική τηλεόραση του Αζερμπαϊτζάν για να διαγωνιστεί στη Eurovision 2020. Η εξάπλωση του κορονοϊού ανέβαλε τον περσινό διαγωνισμό, αυτό όμως δεν εμπόδισε το ITV να ανανεώσει την εμπιστοσύνη του στην 29χρονη ερμηνεύτρια.

12 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Εγω
    Εγω says:

    Δεν μπορώ μα πω πως αυτό μου αρέσει περισσότερο ή λιγότερο από το Κλεοπάτρα…. Αλλά το Κλεοπάτρα ήταν ΤΡΟΜΕΡΑ κολλητικό …. Καλή επιτυχία

    Απάντηση
  2. just an esc fan
    just an esc fan says:

    ο,τι περιμεναμε

    ψευδο-εθνικ ηχος με εκνευριστικο μπιτ

    θα ειναι ευκολα στην 15αδα αλλα μεχρι εκει

    εγω το κατατασσω γυρω στην 25η θεση

    Απάντηση
  3. Giannis
    Giannis says:

    Θέλω να ακούσω όλο το κομμάτι, αλλά από αυτό το απόσπασμα με εκνεύρισε αρκετά. Αυτό το επαναλαμβανόμενο Mata Hari… Κακό. Κρίμα γιατί πέρυσι το Cleopatra ήταν στο τοπ 2 μου….. Απογοήτευση.

    Απάντηση
  4. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Μια χαρά θα τα πάει τέτοια θέλει ο διαγωνισμός, θυμηθείτε dum tek tek (και ναι ξέρω ότι το dum tek tek είναι κλάσεις ανώτερο)

    Απάντηση
  5. Benedictos
    Benedictos says:

    Πεταξαν budget φαινεται για το περσινο τους staging και ειπαν κριμα να παει χαμενο, ας στειλουμε το ιδιο τραγουδι με αλλο στιχο για να αξιοποιησουμε και τα props που μας ξεμειναν.

    Απάντηση
  6. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Όπως λέει και ο κακογραμμένος στίχος”like Cleopatra” πιο like Cleopatra δεν πάει δηλαδή… Είναι σαν να ακούω το ίδιο τραγούδι στη πιο αδύναμη εκδοχή του βέβαια, ότι δηλαδή έχουν κάνει και άλλες χώρες(βλ. Ισλανδία Βουλγαρία κλπ ), αλλά εδώ μιλάμε για ένα πολύ μέτριο αποτέλεσμα. Στην μάχη τον έθνικ με διαφορά νικητήριο το Σαν Μαρίνο, ευτυχώς να λέει που δεν είναι στον ίδιο ημιτελικό. Δεν είναι έθνικ-pop της δυναμικής, qele qele, always, secret combination, dum tek tek, είναι τόσο προχειρότητα που ουσιαστικά επαναλαμβάνει ένα best γεμάτο με έθνικ στοιχεία και με στίχους να λένε μόνο “mata mata hari” και “like cleopatra”… Το περσινό το έβρισκα τουλάχιστον πιο πιασαρικο και δυναμικό.
    Πέρα από τους Eurofansπου ζητάνε απεγνωσμένα τέτοια έθνικ και κάποιες πιο ανατολικές χώρες δε νομίζω να ψηφιστεί ιδιαίτερα…Από εμένα 6/10. Θεωρώ θα παίξει μεταξύ 11ης-15ης, η εκτός και αν στήσουν κάτι πολυ εντυπωσιακό επί σκηνής…Καλή επιτυχία!

    Απάντηση
  7. Vangelis vt
    Vangelis vt says:

    Μου αρέσει που το ρεφρέν είναι πιο Μπόλιγουντ από το περσινό. Τα κουπλέ είναι αμήχανα, διεκπεραιωτικά και με πολύ βαριά προφορά και δεν δένουν καλά με το υπόλοιπο. Επίσης δεν καταλαβαίνω αυτή τη σαματατζίδικη γέφυρα στο τέλος και το απότομο κλείσιμο. Θεωρώ ότι είναι καλύτερη ιδέα από το περσινό αλλά κάπου χωλαίνει στην εκτέλεση.

    Απάντηση
  8. Savvas
    Savvas says:

    Πέρσι το Cleopatra ήταν το guilty pleasure μου. Θεωρώ το φετινό οριακά καλύτερο. Αν η γενικότερη κατάσταση ήταν καλύτερη θα μπορούσα να το φανταστώ 10αδα, αλλά με τις συνθήκες με την Αρμενία πιστεύω πως θα βρεθεί λίγο χαμηλότερα. Τρομερά εθιστικό. Έχω μια αμφιβολία για την Efendi. Μου βγάζει από πέρσι ότι είναι λίγο σκληρή κινησιολογικα και δεν θα κάνει πολλά πράγματα σκηνικά.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *