Ιταλία: Τα αναλυτικά αποτελέσματα του Sanremo 2021!

Ανακοινώθηκαν από την RAI πριν από λίγα λεπτά τα αναλυτικά αποτελέσματα του Sanremo 2021. Όπως θα δείτε και παρακάτω είχαμε ανατροπή μεταξύ του πρώτου και δεύτερου γύρου, αφού το κοινό στον πρώτο γύρο ψηφοφορίας ψήφισε το ντουέτο των Michielin & Fedez, ενώ στον δεύτερο γύρο ψηφοφορίας στήριξε μαζικά τους Maneskin.

Η αλλαγή στους κανονισμούς φαίνεται ότι έφερε πιο δίκαια αποτελέσματα, αφού τα τρία πρώτα του κοινού, ήταν αυτά που βρέθηκαν και στο τοπ3.

Στον πρώτο γύρο ψηφοφορίας το ντουέτο πέρασε πρώτο, έχοντας πάρει και την υποστήριξη του τηλεοπτικού κοινού. Δεύτεροι ήταν οι Maneskin που ήταν δεύτεροι στο κοινό και τρίτος ο Ermal Meta, που ήταν τρίτος στο κοινό – αρκετά όμως πιο κάτω από τους δύο προπορευόμενους.

Τα συνολικά αποτελέσματα με την ενσωμάτωση των ψήφων και των πέντε βραδιών ήταν τα εξής:

Στο superfinal για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, δημοσκοπική επιτροπή και επιτροπή τύπου είχαν πολύ μικρές διαφορές, οπότε το κοινό ήταν αυτό που καθόρισε την τελική κατάταξη. Το φανατικό κοινό των Maneskin, αλλά και το προχωρημένο της ώρας που πραγματοποιήθηκε η ψηφοφορία, όπως και η μικρή διάρκεια της, ήταν αρκετά για να τους δώσουν μία άνετη νίκη.

Για πρώτη φορά μετά το 2018 κερδίζει το φεστιβάλ το αγαπημένο του κοινού, έστω στον τελικό γύρο ψηφοφορίας.

Οι Maneskin είναι δεύτεροι νικητές του Sanremo, με ένα ροκ τραγούδι, μετά τον Enrico Rugger το 1993, με το Mistero, Τέλος, αξίζει αν σημειωθεί ότι το #Sanremo2021, βρέθηκε στα trends και στο ελληνικό twitter χθες το βράδυ!

Απολαύστε για μία ακόμα φορά το νικητήριο τραγούδι του Sanremo 2021:

Πηγή: RAI
1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *