Ολλανδία: Οι EBU και AVROTROS σχεδιάζουν ακόμα να έχουν ζωντανό κοινό!

Σύμφωνα με το EscXtra, τα σχέδια σχετικά αν θα υπάρχει κοινό στο φετινό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision δεν έχουν αποκλειστεί ακόμη.  Νωρίτερα αυτό το μήνα, ανακοινώθηκε ότι ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί υπό συνθήκες με το σενάριο Β, κάτι που επιτρέπει ένα μικρότερο από το συνηθισμένο κοινό στο Ρότερνταμ.

Το πρακτορείο ειδήσεων ANP ανάφεραν ότι ο διαγωνισμός θα ήταν μια “πολύτιμη ευκαιρία” για τη βιομηχανία εκδηλώσεων στην Ολλανδία, επιτρέποντάς τους να διερευνήσουν νέα μέτρα ασφαλείας για άλλες εκδηλώσεις στο μέλλον. Υποστήριξαν επίσης ότι ο διαγωνισμός διεξάγεται σύμφωνα με τα μέτρα που περιγράφονται στο Εθνικό Σχέδιο Εκδηλώσεων.

Με το διαγωνισμό μόλις ενάμιση μήνα μακριά, η RTL Nieuws αναφέρει ότι οι διοργανωτές εξακολουθούν να βρίσκονται σε στενή επαφή με τις αρχές στην πόλη υποδοχής και επίσης με το Fieldland Events – μια εταιρεία που συνεργάζεται με την ολλανδική κυβέρνηση για να διασφαλίσει την ασφάλεια των εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια της πανδημία.

Τα σχέδια που ανακοίνωσαν τον Φεβρουάριο υποδηλώνουν ότι η αρένα του κοινού θα καταργηθεί και στη θέση του θα προστεθεί το Green Room, όπου οι αντιπροσωπείες θα συγκεντρωθούν κατά τη διάρκεια των παραστάσεων. Μια νέα πολιτική εκδηλώσεων στις Κάτω Χώρες που εγκρίθηκε τον Μάρτιο μπορεί να ανοίξει μια πόρτα για το διαγωνισμό να έχει κοινό, με δοκιμές και εφαρμογή της κυβερνητικής CoronaCheck.

Άλλα σχέδια ασφάλειας θα εφαρμοστούν επίσης κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, συμπεριλαμβανομένων τακτικών δοκιμών για τις αντιπροσωπείες στο χώρο και πριν από το ταξίδι, περιορίζοντας το ταξίδι για όλες τις αντιπροσωπείες και τη χρήση υποχρεωτικής μάσκας όταν βρίσκονται στην αρένα.

Πηγή: EscXtra

3 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι μπορεί να υπάρξει λίγο κοινό με όλα τα απαραίτητα μέτρα. Ακόμα καλύτερα αν υπάρξει και μόνο ολλανδικό κοινό.
    Πάντως θεωρώ ότι όλες οι συμμετοχές μπορούν να βρεθούν στο Ρότερνταμ, το μόνο ερωτηματικό είναι η Αυστραλία.

    Απάντηση
    • Benedictos
      Benedictos says:

      Γιατί η Αυστραλία? Δεν είναι η απόσταση το θέμα. Το θέμα είναι αφενός αν η Ολλανδία τη δεδομένη στιγμή το Μάιο θα δεχεται ταξιδιώτες από χώρες με επιβαρυμένο ιικο φορτίο όπως θα διαμορφώνεται τοτε (μπορεί πχ η Γερμανία η το Βέλγιο να είναι φουλ στα κρούσματα και να μην γίνονται δεκτοί Βέλγοι και Γερμανοί ταξιδιώτες στην Ολλανδία εκείνη την περιοδο) και αφετέρου αν κάποιος βρεθεί θετικός πριν ταξιδέψει, από οποία χώρα και να προέρχεται που συνεπάγεται ότι δεν θα του επιτραπεί το ταξιδι και θα χρειαστεί καραντίνα. Είτε είναι από το Αζερμπαιτζαν είτε από την ίδια την Ολλανδια. Ειδικά η Αυστραλία που την αναφέρεις, είναι η πιο safe χωρα απο αποψη αριθμου κρουσματων, περισσοτερο απο οποιαδηποτε ευρωπαϊκη αυτη τη στιγμη που μιλαμε.

      Απάντηση
      • Κωνσταντίνος
        Κωνσταντίνος says:

        Ανέφερε την Αυστραλία με το αντίθετο σκεπτικό, ότι επειδή έχουν μηδενίσει τα κρούσματα μπορεί να μην θέλουν οι ίδιοι οι Αυστραλοί να το ρισκάρουν.
        Σίγουρα μπορεί να βρεθεί κρούσμα σε οποιαδήποτε αποστολή αλλά με μέτρα και προληπτικά τεστ όλα μπορούν να γίνουν, τουλάχιστον αν εξελιχθεί ελεγχόμενα η πανδημία, έχουμε εξάλλου 1,5 μήνα γεμάτο, όλα παίζουν. Το μόνο που για εμένα μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα είναι η παρουσία κοινού από πολλές χώρες, ενώ αν στο κοινό βρεθούν μόνο Ολλανδοί, η κατάσταση θα είναι πιο ελέγξιμη.

        Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *