Ποιες έξι χώρες θα είναι στην Σόφια το σαββατοκύριακο για το γύρισμα του Live On Tape; ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Έξι χώρες θα πραγματοποιήσουν το γύρισμα του Live On Tape το προσεχές σαββατοκύριακο στην Σόφια. Όπως πρώτοι σας αποκαλύψαμε από τις 15 Μαρτίου, η εταιρεία παραγωγής που είχε αναλάβει την διοργάνωση της Junior Eurovision 20215 στην Βουλγαρία, έχει προετοιμάσει μία σκηνή με υψηλά standarts και προδιαγραφές για την βιντεοσκόπηση του live on tape, της ζωντανής εμφάνισης που ζητά η EBU από όλους τους συμμετέχοντες του φετινού διαγωνισμού.

Οι έξι χώρες που θα βρεθούν στην Σόφια

Οι έξι συμμετέχοντες που θα ταξιδεύσουν το σαββατοκύριακο στην Βουλγαρία για τα γυρίσματα του live on tape είναι οι εξής:

  • Βουλγαρία με την Victoria και το Growing Up Is Getting Old
  • Ελλάδα με την Stefania και το Last Dance
  • Κύπρος με την Έλενα Τσαγκρινού και το El Diablo
  • Κροατία με την Albina και το Tick-Tock
  • Μάλτα με την Destiny και το Je Me Casse
  • Μολδαβία με την Natalia Gordienko και το Sugar

Έτοιμη η ελληνική αποστολή για το live on tape

Πυρετώδεις είναι οι πρόβες για την ελληνική αποστολή και το live on tape της συμμετοχής μας. Ο Φωκάς Ευαγγελινός, έχει σχεδιάσει την εμφάνιση που θα πραγματοποιήσει η Stefania μαζί με τους χορευτές που θα την συνοδεύσουν επί σκηνής. Αυτό που θα παρουσιάσει η ελληνική αποστολή στο live on tape θα είναι σε μεγάλο ποσοστό και αυτό που θα δούμε στην σκηνή του Ahoy Arena τον Μάιο, με κάποιες φυσικά διαφοροποιήσεις για τεχνικούς και οικονομικούς λόγους.

Στην Σόφια θα ταξιδεύσει φυσικά και ο Φωκάς Ευαγγελινός που θα επιμεληθεί σε κάθε λεπτομέρεια την σημαντική αυτή εμφάνιση, αλλά και η αρχηγός της ελληνικής αποστολής, Σοφία Δρανίδου, όπως και απαιτείται από τους κανονισμούς της EBU.

Τι είναι το Live On tape;

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν ζητήθηκε από όλους τους συμμετέχοντες ραδιοτηλεοπτικούς φορείς να ηχογραφήσουν μια ζωντανή παράσταση της συμμετοχής τους στη χώρα τους. Αυτή η ηχογράφηση θα παραδοθεί πριν από τον διαγωνισμό και θα πραγματοποιηθεί σε ένα στούντιο. Η ηχογράφηση θα πραγματοποιηθεί σε πραγματικό χρόνο (όπως θα ήταν στον Διαγωνισμό) χωρίς να κάνει αλλαγές στα φωνητικά ή σε οποιοδήποτε μέρος της ίδιας της παράστασης μετά την ηχογράφηση.

Θα υπάρχει ελευθερία στις αποστολές, να παρουσιάσουν όπως αυτές θεωρούν καλύτερα τις συμμετοχές τους, θα έχουν δοθεί όμως οδηγίες οι οποίες θα διασφαλίζουν τη δικαιοσύνη και την ακεραιότητα του διαγωνισμού. Δεν θα υπάρξει κοινό ενώ η ηχογράφηση θα πρέπει να είναι μοναδική και να μην δημοσιεύεται πριν από την εκδήλωση τον Μάιο.

Οι αποστολές επιτρέπεται να χρησιμοποιούν παρόμοιες τεχνικές δυνατότητες και διαστάσεις που θα ήταν διαθέσιμες επί σκηνής στο Ρότερνταμ, αλλά είναι επίσης ελεύθεροι να επιλέξουν μια πιο περιορισμένη εγκατάσταση παραγωγής. Οι βιντεοσκοπήσεις δεν πρέπει να περιέχουν επαυξημένη ή εικονική πραγματικότητα, επικαλύψεις, κομφετί, λήψεις drone, νερό, χρήση χρώματος ή green screen.

Φυσικά το Eurovisionfun θα σας ενημερώνει συνεχώς για όλα όσα θα συμβαίνουν στην Σόφια το σημαντικό αυτό σαββατοκύριακο.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις της ελληνικής συμμετοχής στην Eurovision 2021!

18 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Για άλλη μια φορά πρώτοι στην είδηση και στην κάλυψη των γεγονότων!
    Μπράβο παιδιά για την δουλειά σας και φυσικά αναμένουμε πολλές, αποκλειστικές λεπτομέρειες το ερχόμενο ΣΚ.

    Απάντηση
  2. Mary
    Mary says:

    Εγω θα ηθελα να ρωτησω τους συντακτες του σαιτ,στη Σοφια θα μεταφερθουν σκηνικα η κατασκευες που θα χρειαστουν για το last dance?Για να το πω πιο λιανα….υπαρχει καποια κατασκευη που θα χρησιμοποιηθει στη σκηνη του Ροτερνταμ και που δεν θα παει στη Σοφια?Ευχαριστω εκ των προτερων.

    Απάντηση
    • Ioannis Ampatzidis
      Ioannis Ampatzidis says:

      Για πείτε μας, ποιοι έχουν γράψει για ποιες χώρες πως θα γυρίσουν στη Βουλγαρία το Live On Tape βίντεο ; Για Ελλάδα και Κύπρο σας είχαμε προϊδεάσει από τις 15 Μαρτίου. Από ‘κει και πέρα, ποιος αναφέρθηκε και που για όλες τις χώρες; Δεν υπάρχει κάποιο άρθρο που να αναφέρει και τις έξι αποστολές που θα βρίσκονται στη Σόφια το ΣΚ. Και αν υπάρχει πείτε το να γελάσουμε παρέα, μιας και είμαστε αστείοι.

      Απάντηση
  3. David
    David says:

    Ευχαριστούμε για την ενημέρωση! Δεν αξίζει να ασχολείστε με κακόβουλα σχόλια, πιο πολλή αξία τους δίνετε.

    Πάντως σε ότι αφορά στο τι θα παρουσιαστεί στο live on tape, δε θεωρώ ότι είναι μεγάλο το ποσοστό ομοιότητας με αυτό που ετοιμάζεται για το Ροτερνταμ. Πολύ λίγα πράγματα έχουν κρατηθεί ίδια, ενώ απουσιάζει παντελώς η κεντρική ιδέα του όλου του στησίματος. Οπότε ας ελπίσουμε να μη χρειαστεί το live on tape!!

    Απάντηση
    • Giannis Argyriou
      Giannis Argyriou says:

      Καθολου δεν θα απουσιάζει η κεντρική ιδέα του στησίματος μας, ίσα ισα…Απλά θα ειναι διαφορετικό όπως ειπαμε για τους λογους που αναφερουμε.

      Απάντηση
      • David
        David says:

        Οκ, φαίνεται οτι το λες με σιγουριά, οπότε παω πάσο, ίσως να μην το γνωρίζω πολύ σωστά. Είχα διαφορετική ενημέρωση.

        Απάντηση
          • Miltos
            Miltos says:

            Έφοδο Γιάννη έχει δει το βίντεο, ποιά είναι η εντύπωση σου? Γιατί αν είναι πολυ καλή με το live on tape, φαντάζομαι πως θα είναι στο Ρότερνταμ..!

  4. Dimitris
    Dimitris says:

    Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω γιατί δεν θα παρουσιάσουν το live on tape όπως θα έκαναν στο Ρότερνταμ; Δηλαδή αν αλλάξουν τα επιδημιολογικά δεδομένα σε 2 μήνες και αναγκαστούν να δείξουν τα live on tape videos η Ελλάδα δε θα το παρουσιάσει όπως στη σκηνή και ίσως να μην είναι τόσο εντυπωσιακό. Είναι τόσο σοβαροί αυτοί οι τεχνικοί και οικονομικοί λόγοι; (Δεν ρωτάω ειρωνικά)

    Απάντηση
  5. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Aν δεν κάνω λάθος όλες οι χώρες αναγκάζονται να παρουσιάσουν κάτι πιο απλό-σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό- στα live on tape. Νομίζω σε παλιότερο άρθρο σας είχατε αναφέρει πως αυτό γίνεται για να κρατηθεί μια ισορροπία και μια ισότητα όσο γίνεται. Απαγορεύεται πχ η χρήση επαυξημένης πραγματικότητας, κομφετί κλπ. αυτό εν μέρει είναι λογικό γιατί κάτι τέτοιο τεχνικά μπορεί να το καλύψει το στάδιο στη Βουλγαρία αλλά όχι αυτό στην Λιθουανία (τυχαία παραδείγματα). Πιστεύω και ελπίζω ότι τα live on tape εν τελει δεν θα χρειαστούν και έστω οι αποστολές θα βρεθούν στο AHOY ARENA, ακόμα και αν δεν υπάρξει καθόλου κοινό. Αυτό εξάλλου είναι που επιθυμούν οι διοργανωτές για πολλούς λόγους.
    Η όλη διαδικασία θεωρώ πως γίνεται τελείως προληπτικά και η χρήση των live on tape νομίζω έχει πιθανότητες να εφαρμοστεί γύρω στο 20-30% με βάση τα τωρινά δεδομένα.
    Σίγουρα η σκηνική παρουσία μας δεν θα είναι 100% όπως θα είναι στο Ρότερνταμ (δε γίνεται εξάλλου για τεχνικούς λόγους όπως είπατε) αλλά νομίζω σε ένα ποσοστό 70-80% θα πλησιάζει η σκηνική παρουσία του live on tape αυτό που θα δούμε τον Μάιο, αν όλα πάνε καλά και βρεθούν έστω οι αποστολές στο Αhoy και σίγουρα θα διατηρηθεί η αρχική ιδέα. Αν κάνω λάθος διορθώστε με. Τέλος, θα μπορούσατε να μας δώσετε κάποιες πληροφορίες, για παράδειγμα στο ρεφρέν θα υπάρχει έντονη χορογραφία, θα χρησιμοποιηθούν κάποια promps, τύπου Μολδαβία 2018, Ρωσία 2016 και αν γενικά το όλο στήσιμο είναι κάτι εντυπωσιακό, όπως μας συνηθίζει ο Φωκάς πλήν ελάχιστον εξαιρέσεων (βλ. Ελλάδα 2017/ Αζερμπαιτζαν 2018);;
    Δώστε μας λίγο τυράκι βρε παιδιά…

    Απάντηση
  6. Γιάννης
    Γιάννης says:

    Το θέμα είναι τον Μάϊο μην βρεθεί κάποιο κρούσμα στην ελληνική αποστολή και χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε το live on tape! Ελπίζω όλη η ελληνική αποστολή να προσέχει αυτούς τους 2 μήνες!

    Απάντηση
  7. Κωστσς
    Κωστσς says:

    Από τη μια θεωρώ κακό που τόσες χώρες θα έχουν ίδια σκηνή γιατι όσες θα έχουν τη δίκη τους θα έχουν ευκαιρία να ξεχωρίσουν από την άλλη αν φτιάχναμε μια δικιά μας ίσως να ταν και χειρότερη

    Απάντηση
  8. King
    King says:

    Good morning Eurovisionfun. Thank you for your groundbreaking coverage this ESC 2021.
    Are you able to relay any factual reports of these live tape recordings today eg how well each country performed and how it looked? Actual reports please rather than gossipy leaks that just serves to favour one country and down another.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *