Ρωσία: Αντιδράσεις από την Πρόεδρο του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας για την επιλογή!

Η Βαλεντίνα Ματβιένκο είναι η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας της Ρωσίας  και η πιο υψηλόβαθμη γυναίκα πολιτικός της χώρας. Η κ. Ματβιένκο την Τετάρτη καταδίκασε την επιλογή της Manizha για την εκπροσώπηση στον Διαγωνισμό της Eurovision 2021.

H Manizha είναι μια καλλιτέχνης γνωστή για τα φεμινιστικά της κείμενα. Η καταγωγή της είναι από το Τατζικιστάν και έγινε διάσημη στο Instagram. Φεμινίστρια, υπερασπιστής των μειονοτήτων και της LGBTQ κοινότητας, η τραγουδίστρια εξέπληξε πολλούς στη Ρωσία, όπου οι αρχές και ο δημόσιος λόγος προωθούν συνήθως συντηρητικά ήθη. Το τραγούδι που θα παρουσιάσει στον ευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό με τίτλο “Russian Woman“, συνδυάζει χιπ χοπ και έθνικ μοτίβα για να καταγγείλει τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις που υφίστανται οι γυναίκες.

Η επιλογή αυτή δεν ευχαρίστησε την Πρόεδρο του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, η οποία δήλωσε «έκπληκτη», όπως «πολλοί Ρώσοι», από την «εμφάνιση» και το τραγούδι της Manizha, Συγκεκριμένα δήλωσε την Τετάρτη σε μια ομιλία που μεταδόθηκε από τη ρωσική τηλεόραση:

«Δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι συνέβη. Συνιστώ σε αυτούς που δεν το έχουν δει ακόμα να το κάνουν (…) Είναι σκουπίδι. Δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει“.

Η κ. Ματβιένκο ερωτήθηκε από τη γερουσιαστή Elena Afanassieva, η οποία θεώρησε ότι το τραγούδι δεν βγάζει νόημα και προσβλήθηκε από τους «αφροαμερικάνους χορούς» της χορογραφίας.

Το δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι Pervy Kanal από την πλευρά του υπενθύμισε την Τετάρτη ότι η Manizha έχει επιλεχθεί από τους τηλεθεατές του καναλιού κατά τη διάρκεια ψηφοφορίας στις 8 Μαρτίου και δήλωσε έτοιμο να διαβιβάσει τα δεδομένα στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο.

Η επιλογή της νεαρής γυναίκας να εκπροσωπήσει τη Ρωσία στην Eurovision είχε ήδη προκαλέσει την οργή των συντηρητικών κύκλων.

Η Ρωσία θα διαγωνιστεί στον πρώτο ημιτελικό της Eurovision 2021 στις 18 Μαΐου, όπου θα εμφανιστεί τρίτη.

Πηγή: lepoint.fr

1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *