Σουηδία: Απόψε ο μεγάλος τελικός του Melodifestivalen 2021!

Melodifestivalen 2021: πράξη έκτη και τελευταία! Τον εκπρόσωπό της στη Eurovision 2021 επιλέγει απόψε η Σουηδία με τη διεξαγωγή του μεγάλου τελικού του Melodifestivalen 2021. Μετά από πέντε βραδιές η στιγμή που άπαντες περίμεναν έφτασε και έτσι σήμερα θα έχουμε την επίσημη ανάδειξη του εκπροσώπου της Σουηδίας στο Ρότερνταμ.

Δώδεκα τραγούδια, λοιπόν, διεκδικούν το πολυπόθητο εισιτήριο, το οποίο θα τους επιτρέψει τον Μάιο να ετοιμάσουν βαλίτσες για Ολλανδία. Ανάμεσα σε αυτά υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ, τίποτα όμως δεν θα είναι σίγουρο μέχρι την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Οι διαγωνιζόμενοι

  1. Danny Saucedo – Dandi dansa
  2. Klara Hammarström – Beat Of Broken Hearts
  3. Anton EwaldNew Religion
  4. The Mamas – In The Middle
  5. Paul Rey – The Missing Piece
  6. Charlotte Perrelli – Still Young
  7. Tusse – Voices
  8. Alvaro Estrella – Baila Baila
  9. Clara Klingenström – Behöver inte dig idag
  10. Eric Saade – Every Minute
  11. Dotter – Little Tot
  12. Arvingarna Tänker inte alls gå hem

Η ψηφοφορία

Ο μεγάλος νικητής του φετινού Melodifestivalen θα προκύψει κατά 50% από την ψηφοφορία οχτώ διεθνών κριτικών επιτροπών και κατά 50% από την προτίμηση του σουηδικού κοινού.

Οι τηλεθεατές θα είναι χωρισμένοι σε οχτώ κατηγορίες ως εξής:

  • Η πράσινη 3 έως 9 ετών
  • Η τυρκουάζ 10 έως 15 ετών
  • Η μπλε 16 έως 29 ετών
  • Η μωβ 30 έως 44 ετών
  • Η ροζ 45 έως 59 ετών
  • Η κόκκινη 60 έως 74 ετών
  • Η πορτοκαλί 75 και άνω
  • Των ψήφων μέσω τηλεφώνου

Οι χώρες που θα ψηφίσουν ως διεθνείς επιτροπές στο Melodifestivalen είναι:

  • Αλβανία
  • Γαλλία
  • Ελβετία
  • Ισλανδία
  • Ισραήλ
  • Κύπρος
  • Ηνωμένο Βασίλειο
  • Ολλανδία

Τόσο το σουηδικό κοινό όσο και οι διεθνείς επιτροπές θα δώσουν από 58 βαθμούς έκαστη (12, 10, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1), το οποίο σημαίνει πως 928 βαθμοί θα μοιραστούν στα δώδεκα τραγούδια που συμμετέχουν στον μεγάλο τελικό.

Ο μεγάλος του Melodifestivalen θα μεταδοθεί ζωντανά απόψε στις 21:00 ώρα Ελλάδας από την Annexet Arena της Στοκχόλμης, με παρουσιαστές τους Christer Björkman, Shima Niavarani και Måns Zelmerlöw. 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον μεγάλο τελικό του Melodifestivalen πατώντας ΕΔΩ .

Ποιο τραγούδι πιστεύετε πως θα πάρει το εισιτήριο για να εκπροσωπήσει την Σουηδία τον Μάιο στη Eurovision 2021 ;

13 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    1. Eric
    2. Dotter
    3. The Mamas
    Ο, τι άλλο και αν στείλουν νομίζω θα μου αρέσει από λίγο ως καθόλου.
    Όχι ότι αυτά είναι κάτι το ιδιαίτερο αλλά η γενική εικόνα είναι ικανοποιητική προς καλή.
    ΥΓ: ακόμα να καταλάβω πως τα στοιχήματα δίνουν νικητή τον tusse με ένα μέτριο τραγούδι. Μάλλον θα ξανά πλουτίσουν… Ποιός ξέρει, θα δείξει…

    Απάντηση
    • Giannis Argyriou
      Giannis Argyriou says:

      Να σου πω κάτι για να ξέρεις γτ εχεις λιγο λαθος αποψη για τα στοιχήματα. Στις εταιρείες συμφερει να κερδίζει το φαβορι κ να μην γινεται έκπληξη γτ δινουν λιγοτερα χρηματα. Σκεψου να κερδιζει πχ η Περελι που έχει 150 αποδοση ποσα χρηματα θα δώσει σε όσους την έπαιξαν. Το αντιθετο συμβαινει δλδ απο αυτο που λες.

      Απάντηση
      • Κωνσταντίνος
        Κωνσταντίνος says:

        Eγώ το έχω στο μυαλό μου ότι αν πχ ο tusse έχει απόδοση 1.55 θα παίξουν περισσότεροι, περισσότερα χρήματα σε αυτόν, άρα θα ποντάρουν πιο πολλά χρήματα, περισσότερα άτομα. Ενώ πχ αν η Dotter έχει απόδοση 7 ναι μεν θα ποντάρουν κάποιοι αλλά θα ναι λιγότεροι και πιο επιφυλακτικοί στο ποσό που θα ποντάρουν- θα ναι πιο risky. Μπορεί να το χω καταλάβει λάθος, αλλά η λογική μιας στοιχηματικής είναι να πλουτίσει η ίδια όχι να δίνει χρήματα στους νικητές που στοιχημάτισαν. Ίσως πάλι λέμε το ίδιο, αλλά με άλλον τροπο.. Αν μπορείς εξήγησε το μου. Ευχαριστώ.
        Εγώ πάντως αν στοιχημάτιζα θα έπαιζα ένα λογικό ποσό στον Eric, με βάση την απήχηση που έχει το κομμάτι του και την δημοφιλία του ίδιου στην Σουηδία, ακριβώς δηλαδή ότι συνέβη και στην περίπτωση της Νορβηγίας.

        Απάντηση
        • Giannis Argyriou
          Giannis Argyriou says:

          Οι στοιχηματικες παντα βγαινουν κερδισμενες στο τελος οποιος κ να κερδισει..γτ υπολογιζουν τα χρηματα που θα δώσουν να ειναι παντοτε λιγοτερα απο οσα παιχτηκαν. Αλλα πιο πολυ την συμφερει να νικησει το φαβορι, γτ ειναι πιο ελεγχομενο εκει, απο το να νικησει ενα τρελο outsider με μεγαλη αποδοση.

          Απάντηση
          • Κωνσταντίνος
            Κωνσταντίνος says:

            Οκ κατάλαβα τι λες, ουσιαστικά έχει να κάνει με το ότι το ένα ελέγχεται και κάπως κατευθύνεται(αν κερδίσει αυτό που δίνεται ως φαβορί) ενώ το άλλο δεν ελέγχεται τόσο. Ευχαριστώ.

  2. όχι άλλο κάρβουνο
    όχι άλλο κάρβουνο says:

    Με οποιονδήποτε άλλον πέραν της Clara, η Σουηδία θα είναι αρκετά χαμηλά στη λίστα μου.
    Εξαιρετικά αδύναμο MF φέτος.

    Απάντηση
  3. Vangelis vt
    Vangelis vt says:

    O Eric Saade έχει το μόνο τραγούδι που μπορεί να έχει απήχηση στην υπόλοιπη Ευρώπη και μακράν την πιο πρωτοποριακή σκηνική παρουσίαση. Η εμμονή των eurofans με την ατάλαντη Dotter κι ένα ακόμα πιο αδιάφορο τραγούδι σε σχέση με πέρσι έχει αρχίσει να κουράζει. Για τον Tusse δεν το συζητάω, δακρύβρεχτες reality ιστοριούλες για εσωτερική σουηδική κατανάλωση. Μάλλον δεν θέλουν να κερδίσουν πάλι.

    Απάντηση
  4. Γιώργος
    Γιώργος says:

    Για όσους δεν το ξέρουν, το melfest απόψε θα έχει για πρώτη φορά και την δυνατότητα περιγραφής όσων συμβαίνουν στα Αγγλικά.

    Απάντηση
  5. C.G
    C.G says:

    60% πιθανότητες νίκης που έχει ο Tusse όταν ο δεύτερος έχει 17&% και ο τρίτος 8% δεν υπάρχει περίπτωση να μην επαληθευθεί οπότε στην Ολλανδία θα πάει ο Tusse και το όποιο ενδιαφέρον θα εστιαστεί στο πως θα διαμορφωθεί η 5αδα.

    Μια χαρά είναι το κομμάτι του Tusse μια χαρά και ο ίδιος μια χαρά και η σκηνική παρουσία. Αν με κερδίζει; Όχι. Θεωρώ ότι είναι τόσο προκάτ, τόσο φτιαγμένο για γιουροβίζιον, τόσο σαν να έχω ακούσει δεκάδες τέτοιες συμμετοχές που δεν μου κεντρίζει το ενδιαφέρον. Καμία πρόταση ούτε σε επίπεδο κομματιού ούτε σε σκηνική παρουσία. Καλοδουλεμένα, επαγγελματικότατα αλλά χιλιοειδωμένα και χιλιοακουσμένα.

    Η συμμετοχή του Έρικ είναι μια πρόταση τόσο σκηνικά όσο και σαν κομμάτι για τα δεδομένα της γιουροβίζιον πάντα, αλλά κρίμα που ο ίδιος δεν μπορεί να τα υποστηρίξει ούτε φωνητικά ούτε σκηνικά καθώς πέρα από ένα γκελ στον φακό δεν έχει τίποτα άλλο.

    Οι Μάμμας φωνάρες, τυπάρες, καλλιτεχνάρες με ένα κομμάτι κομμένο και ραμμένο για φεστιβάλ και επιτροπές που το βρίσκω όμως βαρετό και παρωχημένο.

    Για την Dotter δεν θα πω. Την ακολουθώ πολύ πριν οποιαδήποτε εμπλοκή της με Μελοντοφεστιβάλεν και ακόμα και την λίστα του σούπερ μάρκετ να τραγουδούσε θα την υποστήριζα.

    Ο μόνος τρόπος να μην πάει ο Tusse είναι να είναι κοντά του σχετικά στις επιτροπές ο Έρικ και να είναι μεγάλη η διαφορά του Έρικ στο κοινό. Το ιδανικό σενάριο να είναι πρωτοδεύτερος ο Tusse στις επιτροπές και 6ος-7ος ο Ερικ, να είναι πρωτος ο Ερικ στο κοινό και 5ος 6ος ο Tusse (πίσω από Ερικ, Ντοττερ, Μάμμας, Ντάνι) και να βγει η Ντοττερ τρίτη σε επιτροπες 2η σε κοινό και να πάει η Ντοττερ. Λολ.

    Απάντηση
  6. Amesc
    Amesc says:

    Ο Tusse έχει πολύ μεγάλη διαφορά από τον Eric αν και τα τραγούδια τους εκτός διαγωνισμού έχουν πάνω κάτω την ίδια απήχηση, οπότε θεωρώ ότι η ψήφος του κόσμου θα καθοριστεί έως έναν βαθμό από το πώς θα τραγουδήσουν οι δύο τους (γιατί δεν το βλέπω να νικάει κανείς άλλος σε αυτήν την περίπτωση)
    Βέβαια, το ήμισυ του αποτελέσματος έχει ήδη καθοριστεί από εχθές και είναι ΦΟΒΕΡΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ για την αναδειξη του νικητή . Τα παιδιά από το site που το παρακολουθήσατε, πως πιστεύετε ότι διαμορφώθηκε η ψήφος των επιτροπών;; Γιατί έχω διαβάσει αρκετά reviews και μερικοί δίνουν έμφαση στην σκηνική παρουσία, άλλοι στη φωνή και έτσι δεν βγαίνει κανένα φοβερό συμπέρασμα.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *