Σουηδία: Η σειρά εμφάνισης του τελικού του Melodifestivalen 2021!

Πριν λίγο ολοκληρώθηκε και ο γύρος της δεύτερης ευκαιρίας και πλέον ξέρουμε τους 12 υποψηφίους που θα διεκδικήσουν το χρυσό εισιτήριο για την εκπροσώπηση της Σουηδίας στην Eurovision 2021, στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Η δημόσια τηλεόραση της χώρας, SVT, έδωσε στην δημοσιότητα την σειρά εμφάνισης για τις 12 συμμετοχές του τελικού:

  1. Danny Saucedo – Dandi dansa
  2. Klara Hammarström – Beat Of Broken Hearts
  3. Anton Ewald -New Religion
  4. The Mamas – In The Middle
  5. Paul Rey – The Missing Piece
  6. Charlotte Perrelli – Still Young
  7. Tusse – Voices
  8. Alvaro Estrella – Baila Baila
  9. Clara Klingenström – Behöver inte dig idag
  10. Eric Saade – Every Minute
  11. Dotter – Little Tot
  12. Arvingarna -Tänker inte alls gå hem

 

O μεγάλος τελικός του Melodifestivalen 2021 θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σάββατο 13 Μαρτίου από την την Annexet Arena της Στοκχόλμης.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη σουηδική συμμετοχή στον διαγωνισμό!

Πηγή: SVT

7 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Benedictos
    Benedictos says:

    Με δεδομενο οτι η Σουηδια τρεφει -πλην λιγων φωτεινων εξαιρεσεων- ενα ακατανοητο μισος για τις γυναικες εκπροσωπους στη Eurovision, λογικα θα στειλουν Tusse ή Saade. Καλυτερο τραγουδι εκ των δυο γενικα θεωρω του Saade, χωρις να με ενθουσιαζει, καλυτερο για τη eurovision το Voices κυριως λογω staging, αν ομως παει εννοειται θα λατρευτει απο τις επιτροπες που παντα εχουν τη Σουηδια ακατανοητα ψηλα ως αγαπημενη pet χωρα. Παντως, ειναι ξεφτιλα να σε βγαζουν οι επιτροπες τοπ 5 με αδιαφορο τραγουδι και ο κοσμος να μη δινει δεκαρα και να σε εχει στο bottom…πρεπει να το κοιταξουν αυτο λιγο οι Σουηδοι.

    Απάντηση
    • Amesc
      Amesc says:

      Αν εξαιρέσεις το You και το Dance you Off, τα τελευταία δέκα χρόνια η Σουηδία πάντα βρίσκεται στην δεκάδα του televoting, οπότε το χάσμα στις ψήφους των επιτροπών με του κοινού είναι υπαρκτό μεν αλλά όχι τόσο μεγάλο όσο οι περισσότεροι eurofan ισχυρίζονται.
      Το πρόβλημα με τη Σουηδια είναι ότι έχει οδηγηθεί σε τέλμα, γιατί έχουν πολύ συγκεκριμένο ήχο τα τραγούδια που στέλνει (πρέπει να είναι φουλ ραδιοφωνικά ποπακια, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια για κάποιο λόγο έχουν στραφεί και προς την ποπ με στοιχεία gospel) και αρνείται να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό, όπως φάνηκε με την απόρριψη του Higher Ground στον διαγωνισμό, χάρη στο οποίο μπορούν να πάνε ακόμη πιο ψηλά.
      Γι’ αυτό το λόγο θεωρώ πως πρέπει να στείλουν ή τον Ντάνυ ή τον Έρικ που έχουν μια διαφορετική πρόταση, αν και με αυτό το running order δύσκολο το βλέπω… Γενικά οι Σουηδοί χαντακώνουν τον εαυτό τους με τις επιλογές τους και οι Ευρωπαίοι θα αρχίσουν αργά ή γρήγορα να μην τους στηρίζουν.

      Απάντηση
    • Reverb
      Reverb says:

      Οι Σουηδοί δεν χρειάζεται να κοιτάξουν τίποτα. Κάνουν τον δημοφιλέστερο εθνικό τελικό εδώ και δεκαετίες, οι ντόπιοι καλλιτέχνες με χαρά συμμετέχουν στην πλειοψηφία τους και οι θέσεις που φέρνουν στη Γιουροβίζιον είναι τιμιότατες.

      Απάντηση
      • Benedictos
        Benedictos says:

        Εχουν τον δημοφιλεστερο εθνικο τελικο; Ναι. Αγαπανε με παθος τον θεσμο; Αναμφισβητητα. Θελουν να παρουν και αλλες νικες και να διοργανωσουν ξανα και να ξεπερασουν το ρεκορ της Ιρλανδιας; Σαν τρελοι. Ωστοσο αυτο δεν σημαινει οτι τα τραγουδια τους ειναι παντα ποιοτικα ή οτι αξιζει παντα να καταλαμβανουν παση θυσια το τοπ 5 ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΙΑ. Αυτο που ειπε ο Amesc πιο πανω ειναι μεγαλη αληθεια, εχουν διαχρονικη εμμονη με generic pop τραγουδια και ουτε πειραματιζονται ουτε τους ενδιαφερει κατι αλλο. Δεν λεω οτι δεν υπαρχουν αξιοπρεπεις και καποιες κορυφαιες συμμετοχες σε αυτα που στελνουν, αλλα με ενοχλει που καποιες φορες ειναι σαν να στελνουν το ιδιο generic τραγουδι καθε χρονο παραλλαγμενο με αλλον ερμηνευτη. Παρεμπιπτοντως όταν η Ελλαδα εστελνε καθε χρονο ethnic pop ολοι ειχαν αρχισει τα κουρασε η Ελλαδα με τις εθνo-divas κτλ κτλ. Η Σουηδια οχι απλα δεν κουραζει αλλα τιμαται και απο τις επιτροπες με αδιαφορα τραγουδια; Περιπτωσεις οπου το κοινο κατατασσει στις τελευταιες θεσεις τη Σουηδια αλλα οι επιτροπες, για δικους τους λογους ειτε επειδη θελουν να τα εχουν καλα με τον Bjorkman ειτε για αλλους λογους την φερνουν στην κορυφη, δεν τις θεωρω “τιμιοτατες”.

        Απάντηση
        • Benedictos
          Benedictos says:

          Ακομα και το voices δηλαδη φετος, που ειναι οκ και αξιοπρεπες, να δεις που αν επιλεχθει θα κανει θραυση στις επιτροπες, παρολο που ο στιχος ειναι στην καλυτερη περιπτωση γραμμενος σε αγγλικα επιπεδου Α2 με ομοιοκαταληξιες τυπου pain-rain, χωρις κανενα βαθος. Αν το εστελνε αλλη χωρα θα θεωρουνταν αυτοματως φτηνο, αλλα οχι τωρα ειναι της Σουηδιας ας το θεωρησουμε αριστουργημα 😀

          Απάντηση
  2. andrik
    andrik says:

    Εγω προσωπικά βλέπω 4 τραγούδια που μπορούν να νικησουν,οχι απλως να πανε καλα….Δε ξερω πως θα ψηφίσουν οι επιτροπές και πως το κοινο. Θεωρω ότι ισως διαφωνήσουν και έτσι βγει νικητής από σπόντα…. Ο TUSSE σίγουρα μπορεί να πάει καλα το ιδιο και ο ερικ με τη dotter αλλα και οι mamas σιγουρα θα αρεσαν πολυ,ειδικα στις επιτροπες…. Δεν θα με χαλαγε να στειλουν DANNY,θα εκαναν ετσι τη διαφορα απλα δεν εχει ελπιδες νικης…
    Θα ειναι ενας σπουδαιος εθνικος τελικος…..Τελος να πω οτι θα ηθελα να ξανακερδισουν φετος οι σουηδοι και αν υποθεσουμε οτι του χρονου ο διαγωνισμος θα μπορει να γινει οπως τον ξερουμε θα εκαναν πραγματικα ενα ΥΠΕΡΣΟΟΥ

    Απάντηση
  3. Γιώργος
    Γιώργος says:

    Αν θέλουν να κάνουν την ανατροπή ας στείλουν την Clara Klingenström. Μακράν το πιο τίμιο τραγούδι και εμφάνιση του φετινού melodifestivalen. Θα βασιστούν επιτέλους στην απλότητα και το τραγούδι.

    Γενικότερα, όντως έχουν κουράσει, και νομίζω ότι φταίει πως οι δημιουργοί τραγουδιών και οι χορογράφοι αποτελούνται από μία πολύ συγκεκριμένη ομάδα. Χρειάζεται ανανέωση… Τρανταχτό παράδειγμα το voices, ένα βασικό τραγουδάκι, πασπαλισμένο με χρυσόσκονη και μία μελό ιστορία.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *