Σουηδία: Ο Tusse θέλει να γίνει ο πρώτος σόλο έγχρωμος νικητής της Eurovision!

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στο NRK, o εκπρόσωπος της Σουηδίας στην Eurovision 2021, Tusse, μοιράστηκε το όνειρό του – να είναι ο πρώτος σόλο έγχρωμος καλλιτέχνης που θα κερδίσει τον διαγωνισμό.

Στην ιστορία των 65 χρόνων του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, ο Dave Benton είναι ο μόνος έγχρωμος που κέρδισε, μια νίκη όμως που μοιράστηκε με τον Tanel Padar & 2XL το 2001, για λογαριασμό φυσικά της Εσθονίας. Μέχρι στιγμής, κανένας έγχρωμος δεν έχει κερδίσει ως σόλο καλλιτέχνης. ένα άβατο που πιστεύει ότι μπορεί να σπάσει ο Tusse στο Ρότερνταμ.

Νομίζω ότι είναι άρρωστο που δεν έχει συμβεί στο παρελθόν, γιατί η Eurovision διήρκεσε πραγματικά για πολύ. Αλλά θα ήταν πολύ σημαντικό να είμαι πρότυπο, το οποίο δεν πιστεύω ότι είχα στη ζωή μου. Θα ήταν τόσο μεγάλο.

Ο Tusse πιστεύει ότι η νίκη από ένα έγχρωμο καλλιτέχνη στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision θα ήταν ένα ισχυρό πρότυπο για αυτόν, αν είχε συμβεί νωρίτερα στη ζωή του. Ο ίδιος ο Tusse γεννήθηκε στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και ήρθε μόνος του στη Σουηδία ως πρόσφυγας.

Έπρεπε να αντιμετωπίσω και να ξεπεράσω τον ρατσισμό, τον εκφοβισμό, τον αποκλεισμό και να έρθω στην άλλη πλευρά όλων αυτών. Για να βρω τον εαυτό μου και να ξεχωρίσω ποιος είμαι.

Ο Tusse ελπίζει ότι το μήνυμα του τραγουδιού του «Voices» μπορεί να συνδεθεί με όλους τους θεατές του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision και λέει στο NRK ότι το τραγούδι δεν είναι για τους «haters» αλλά για εκείνους που πιστεύουν στην ανθρωπότητα.

Προς το παρόν, το όνειρο του Tusse να είναι o πρώτος έγχρωμος καλλιτέχνης που θα κερδίσει ως σόλο φαίνεται εφικτό, αφού η Σουηδία είναι έκτη στα στοιχήματα για την πιθανότητα νίκης. Ωστόσο, ο Tusse δεν είναι μόνος σε αυτόν τον αγώνα, ως νικήτρια της Junior Eurovision 2015, η Destiny από τη Μάλτα είναι αυτή που φαίνεται να είναι το μεγάλο φαβορί την δεδομένη χρονική στιγμή, με βάση τις εταιρείες στοιχημάτων. Άλλοι έγχρωμοι συμμετέχοντες είναι οι Senhit από τον Άγιο Μαρίνο και η Eden Alene από το Ισραήλ.

Θα καταφέρει ο Tusse να κερδίσει την Eurovision 2021 και να γίνει ο πρώτος σόλο έγχρωμος νικητής του διαγωνισμού;

Πηγή: NRK
4 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Εμένα πάλι το “θέλω να είμαι ο πρώτος έγχρωμος solo τραγουδιστής” μου ακούγεται κάπως χαζό. Εννοώ ότι εν έτει 2021, ποιος προωθεί την θρησκεία, τη φυλή τη σεξουαλικότητα ή το χρώμα επιδερμίδας του ως κάτι “διαφορετικό”; Ολοι ειμαστε ίσοι. Όπως είπατε και άλλοι έγχρωμοι καλλιτέχνες συμμετέχουν φέτος -και συχνά στο διαγωνισμό- αλλά κανένας δεν έχει κάνει τετοια δήλωση. Πιο πολύ μου έδειξε με αυτό που είπε ότι στοχεύει σε sympathy vote. Κάτι που έχει συμβεί βέβαια και άλλες φορές στο διαγωνισμό, αλλά πιο κομψά και έμμεσα. Άλλο να προωθείται μια εκκεντρική εικόνα (πχ Lordi) ή ένα κοινωνικό μήνυμα (πχ Conchita- ισότητα/ Mans- bullying) και άλλο να προωθείται ένα χαρακτηριστικό του ερμηνευτή.(προσωπική μου άποψη πάντα με βάση το πως εξέλαβε αυτή την δήλωση)
    Καλά ότι το “voices” δεν το θεωρώ τραγούδι νίκης, είναι καθαρά θέμα μουσικού γούστου, κάποιος άλλος μπορεί να το θεωρεί εξαιρετικό και άξιο να κερδίσει.

    Απάντηση
  2. Χρήστος
    Χρήστος says:

    Ωραία τα λέει, αλλά δε νομίζω ότι θα γίνει κάτι τέτοιο… υπάρχουν πολύ καλύτερα κομμάτια από αυτό της Σουηδίας φέτος

    Απάντηση
  3. Γιώργος
    Γιώργος says:

    Με αυτό το τραγούδι, λίγο δύσκολο Tusse. Στην Σουηδία πούλησε όλο αυτό το ριάλιτι, αλλά στον διαγωνισμό είναι αμφίβολο κατά πόσο θα συμβεί αυτό.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *