EBU: ”Το τραγούδι της Λευκορωσίας δε συμμορφώνεται με τους κανόνες της Eurovision”!

Η EBU, Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Μεταδόσεων, δημοσίευσε μια δήλωση σχετικά με την συμμετοχή της Λευκορωσίας στο φετινό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, ύστερα από τις πολλές αρνητικές αντιδράσεις και καταγγελίες που δέχτηκε, για παραβίαση των κανόνων του Διαγωνισμού.

Η δήλωση αναφέρει:

Στο πλαίσιο του τακτικού ελέγχου για όλα τα τραγούδια που υποβάλλονται για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision (ESC), η EBU εξέτασε προσεκτικά το τραγούδι της Λευκορωσίας, Ya Nauchu Tebya (θα σας διδάξω) από τον Galasy ZMesta για να βεβαιωθεί ότι συμμορφώνεται με το κανόνες του Διαγωνισμού. Συνήχθη το συμπέρασμα ότι το τραγούδι θέτει υπό αμφισβήτηση τη μη πολιτική φύση του Διαγωνισμού. Επιπλέον, οι πρόσφατες αντιδράσεις στην προτεινόμενη συμμετοχή της χώρας κινδυνεύουν να αναταράξουν τη φήμη της Eurovision.Έχουμε ενημερώσει τον τηλεοπτικό οργανισμό BTRC, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την συμμετοχή της Λευκορωσίας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, ότι το τραγούδι, στην παρούσα μορφή του, δεν είναι προς το παρόν κατάλληλο για τον Διαγωνισμό. Επιπλέον, ζητήσαμε να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να υποβάλουν μια τροποποιημένη έκδοση ή ένα νέο τραγούδι, το οποίο θα συμμορφώνεται με τους κανόνες της ESC. Σε αντίθετη περίπτωση, ενδέχεται να αποκλειστεί η χώρα από τον φετινό Διαγωνισμό.

Υπενθυμίζουμε, ότι η Λευκορωσία ανακοίνωσε ότι θα εκπροσωπηθεί από το συγκρότημα Galasy ZMesta. Το τραγούδι λέγεται “Ya nauchu tebya” και είναι στα ρωσικά. Το συγκρότημα είναι νέο στη σκηνή της Λευκορωσίας και έγινε γνωστό υποστηρίζοντας την κυβέρνηση του Λουκασένκο.

Μείνετε συντονισμένοι για όλες τις εξελίξεις!

2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. ABC
    ABC says:

    Αν το τραγούδι της Λευκορωσίας δε συμμορφώνεται με τους κανονισμούς φυσικά και να αλλάξουν οι στίχοι ή να αποκλειστεί, αλλά να υπηρχε η ίδια αντίδραση και το 2016 με την Ουκρανία καλά θα ήταν, αλλά τότε η EBU σφύριζε κλεφτικα γιατί το anti-Russia feeling πουλούσε και ήθελε να υπάρχει πόλωση γιατί δούλευε και σαν ανάχωμα για τον Lazarev που πήγαινε για το βραβείο. Ακολούθησαν τα καραγκιοζιλίκια την επομενη χρονιά με τους Ουκρανούς να μη θέλουν στην ουσία να πατήσει Ρώσος τραγουδιστής πάνω στην σκηνή. Στο τέλος τους επιβληθηκε ένα αστείο πρόστιμο, και όλα καλά μετά.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *