Editorial: Ένας χρόνος από την μαύρη επέτειο της ακύρωσης του διαγωνισμού!

Η 18η Μαρτίου του 2020 σίγουρα έχει μείνει στην μνήμη όλων των ανθρώπων που αγαπάμε και ακολουθούμε τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, ως μία ημερομηνία πολύ αρνητικά φορτισμένη. Ήταν η ημέρα που η EBU ανακοίνωσε για πρώτη φορά στα 65 χρόνια ζωής του διαγωνισμού, την ακύρωση του, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοιού.

Με μία ανακοίνωση που πολλοί ανέμεναν αλλά κανείς δεν ήθελε να πιστέψει ότι θα συνέβαινε, η EBU γνωστοποίησε πως παρά τις απέλπιδες προσπάθειές της, η Eurovision 2020 ακυρώνονταν καθώς δεν ήταν δυνατή ούτε η μετάθεσή της σε άλλη ημερομηνία, αφού ούτε στην νέα ημερομηνία θα ήταν δυνατόν να εγγυηθεί η ασφαλής παρουσία των αποστολών, των δημοσιογράφων και των fans.

Οι Ολλανδοί διοργανωτές μας παρουσίασαν τον Μάιο, στην ημερομηνία που κανονικά θα παρακολουθούσαμε τον 65ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, το Europe Shine A Light, ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στους καλλιτέχνες που θα συμμετείχαν στην Eurovision 2020, αλλά και στην Ευρώπη που περνούσε άλλη μία μαύρη περίοδο στην μακραίωνη ιστορία της.

Αυτή η απώλεια, απέδειξε ότι τίποτε δεν μπορεί να είναι δεδομένο. Στα 65 χρόνια ιστορίας του διαγωνισμού, τίποτα δεν στάθηκε δυνατό να εμποδίσει την διεξαγωγή του. Πολιτικές συγκυρίες, απεργίες υπαλλήλων, εξεγέρσεις, πόλεμοι, έκτακτες και απρόσμενες διεθνής εξελίξεις, ποτέ δεν εμπόδισαν την Eurovision. Ήταν μία σταθερά για όλη τον πλανήτη, ότι κάπου εκεί στον Μάιο, όλη η Ευρώπη πραγματοποιεί την μουσική γιορτή της. Τελικά αυτή η πανδημία ανέτρεψε και αυτή την σταθερά, μαζί φυσικά με όλη την ζωή και καθημερινότητά μας.

Οι Ολλανδοί διοργανωτές μας υποσχέθηκαν ότι το 2021 η Eurovision θα επιστρέψει πιο δυνατή από ποτέ και το κατάφεραν! Η Eurovision ό,τι και αν γίνει φέτος θα πραγματοποιηθεί και μάλιστα είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε έναν διαγωνισμό αρκετά κοντά σε αυτό που έχουμε συνηθίσει.

40 χώρες (ελπίζουμε…) θα δώσουν το παρόν στο Ρότερνταμ και ο καλύτερος θα κερδίσει, παίρνοντας την σκυτάλη από τον Duncan Laurence, τον μοναδικό νικητή της Eurovision που κράτησε αυτό τον τίτλο για δύο έτη!

Ραντεβού τον Μάιο, εκτιμώντας περισσότερο αυτά που έχουμε, γιατί τίποτα μα τίποτα δεν είναι δεδομένο και πλέον αυτό το γνωρίζουμε καλά!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *