Eurovision 2021: Τα αγαπημένα των φαν για άλλη μια φορά δεν τα κατάφεραν! (Editorial)

Οι εθνικοί τελικοί των χωρών για την επιλογή των συμμετοχών τους στην Eurovision 2021 ολοκληρώθηκαν! Πλέον γνωρίζουμε όλους τους καλλιτέχνες που θα διαγωνιστούν στο Ρότερνταμ για τη νίκη.

Φυσικά, όπως κάθε χρόνο τα αποτελέσματα άφησαν πικρία γεύση σε πολλούς από τους φαν του Διαγωνισμού, καθώς το αγαπημένο τους τραγούδι, δεν κέρδισε την εθνική επιλογή κάποιας χώρας και ο καλλιτέχνης που ήθελαν απεγνωσμένα να βρεθεί στη σκηνή της Eurovision, δεν τα κατάφερε.

Στο συγκεκριμένο αφιέρωμα θα δούμε τα λεγόμενα fan favorites τα οποία απέτυχαν να βρεθούν στην Eurovision προκαλώντας δυσάρεστες αντιδράσεις από τους φαν.

Αλβανία

Ξεκινάμε από τη γειτονική μας Αλβανία, η οποία ήταν η πρώτη χώρα που επέλεξε το τραγούδι της για την Eurovision 2021.

Η Inis Neziri ήταν ίσως η αγαπημένη των περισσότερων φαν. Με το τραγούδι Pendesë κέρδισε αρκετούς οπαδούς χωρίς όμως να καταφέρει να κερδίσει το FiK.

Στο ίδιο φεστιβάλ η Era Rusi με το τραγούδι Zjarri im, είχε αρκετούς οπαδούς. Δυστυχώς, η μετρίου επιπέδου εμφάνιση της στάθηκε εμπόδιο στο να αναδειχθεί και αυτή εκπρόσωπος της Αλβανίας στη φετινή Eurovision.

Τέλος, ο Mirud με το τραγούδι Nëse vdes, δεν κατάφερε να πείσει την κριτική επιτροπή του FiK 59, να του δώσει το εισιτήριο για το Ρότερνταμ.

Βουλγαρία

Η δημόσια τηλεόραση της Βουλγαρίας επέλεξε εσωτερικά τη νεαρή τραγουδίστρια Victoria και για την Eurovision 2021. Η ίδια παρουσίασε έξι τραγούδια, ζητώντας τη γνώμη και των φαν για την επιλογή της συμμετοχής της για την Eurovision 2021.

Τελική επιλογή της το τραγούδι Growing Up Is Getting Oldκάτι που όπως φάνηκε δεν άρεσε στην πλειοψηφία των φαν καθώς ήταν η λιγότερο επιθυμητή επιλογή τους.

Τα δύο τραγούδια που αγάπησαν οι φαν και ήθελαν στο Ρότερνταμ, ήταν τα τραγούδια Ugly Cry και Imaginary Friend.

Δανία

Τα δίδυμα αδέρφια από τη Δανία, οι The Cosmic Twins με το τραγούδι Silver Bullet, ήταν η αγαπημένη επιλογή των φαν για την Eurovision 2021.

Το δανέζικο κοινό όμως είχε μια εντελώς διαφορετική άποψη, επιλέγοντας τους Fyr & Flamme, με το τραγούδι Øve os på hinanden, μια επιλογή που από ότι φαίνεται δεν αρέσει και πολύ στους φαν.

Εσθονία

Το Εσθονικό κοινό με μεγάλη διαφορά αποφάσισε νικητή του Eesti Laul 2021 και εκπρόσωπο της χώρας στη φετινή Eurovision για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον Uku Suviste, με το τραγούδι The Lucky One.

Όμως, ο Uku δεν ήταν ο τοπ αγαπημένος των φαν ανάμεσα στους υποψηφίους του Eesti Laul. Ο Jüri Pootsmann με το Magus melanhoolia, ήταν η τοπ επιλογή των Eurofans, με το εσθονικό κοινό να έχει και δικαίως άλλη επιλογή.

Μια ακόμα επιλογή που ήταν από αυτές που αγάπησαν οι φαν ήταν οι Gram-Of-Fun με το Lost in a Dance. Το συγκρότημα δεν κατάφερε να φτάσει καν μέχρι τον Τελικό, τερματίζοντας 6ο στο Δεύτερο Ημιτελικό του Eesti Laul.

Ιταλία

Ο εκπρόσωπος της Ιταλίας και για τη φετινή Eurovision, επιλέχθηκε μέσα από το φεστιβάλ του Sanremo. Νικητές αναδείχθηκαν οι Måneskin, με το τραγούδι Zitti e buoni.

Η αγαπημένη συμμετοχή των φαν αλλά και ένας διακαής πόθος τους για να βρεθεί στη Eurovision, ήταν η Annalisa με το τραγούδι Dieci. Η τραγουδίστρια κατέκτησε την έβδομη θέση.

Στο ίδιο Φεστιβάλ, άλλη μια συμμετοχή που ξεχώρισε και αγαπήθηκε από τους φαν, ήταν το ντούο Francesca Michielin και Fedez. Οι δυο τους κατέκτησαν τη δεύτερη θέση στο φετινό Sanremo, με το τραγούδι τους Chiamami per nome, να έχει ξεχωρίσει.

Ισραήλ

Η τελική επιλογή της Eden Alene, που επιλέχθηκε και για την Eurovision 2021, έγινε μεταξύ τριών τραγουδιών, με νικητήριο το τραγούδι Set Me Free.

Ωστόσο, η επιλογή αυτή δεν άρεσε στους φαν καθώς τα δύο άλλα τραγούδια της Eden, Ue La La και La La Love, είχαν κερδίσει περισσότερο τις εντυπώσεις.

Κροατία

Η Nina Kraljic δεν κέρδισε το Dora 2021, παρόλο που ήταν το μεγάλο φαβορί σύμφωνα με τις εταιρείες στοιχημάτων, αλλά και αγαπημένη των περισσοτέρων φαν.

Η ίδια με την εμφάνιση της απογοήτευσε αρκετούς αλλά πολλοί φαν είχαν διαφορετική άποψη καθώς θεώρησαν ότι έπρεπε αυτή να είναι η εκπρόσωπος της χώρας στο Ρότερνταμ.

Ωστόσο, νικήτρια σύμφωνα με την κοινή γνώμη τόσο της κριτικής επιλογής όσο και του κροατικού κοινό ήταν η Albina, με το τραγούδι Tick-Tock.

Νορβηγία

Οι Keiino με το τραγούδι Monument ήταν η αγαπημένη συμμετοχή τόσο των φαν όσο και των γραφείων στοιχημάτων. Το συγκρότημα που εκπροσώπησε το televoting στην Eurovision το 2019 και επέστρεψε δριμύτερο και πολλοί μίλησαν για νίκη της χώρας στη φετινή Eurovision.

Ωστόσο, το νορβηγικό κοινό επέλεξε ως νικητή τον TIX, με το τραγούδι Fallen Angel, αφήνοντας τους Keiino  στη δεύτερη θέση με τους φαν να αρχίζουν το δράμα.

Πορτογαλία

Ο Neev, διαγωνιζόμενος στο Festival da Canção, με το τραγούδι Dancing in the Stars, ήταν ο αγαπημένος τόσο των φαν αλλά και του πορτογαλικού κοινού.

Δυστυχώς, η κριτική επιτροπή του Festival da Canção, έκοψε το νήμα της εκπροσώπησης της Πορτογαλίας, από τον Neev. Ίσως είναι η μόνη φορά φέτος που όντως ένας συμμετέχων των εθνικών τελικών αδικήθηκε ως προς το τελικό αποτέλεσμα.

Σουηδία

Χθες η Σουηδία, μέσα από το φαντασμαγορικό, Melodifestivalen, επέλεξε ως νικητή το φαβορί των στοιχηματικών εταιριών Tusse, με το τραγούδι Voices.

Ωστόσο, πολλοί φαν δυσαρεστήθηκαν από τη νίκη αυτή, καθώς ήθελαν νικητές τους Eric Saade και Dotter.

Όπως και να έχει ο Tusse, αναδείχθηκε νικητής με την συντριπτική απόφαση του σουηδικού κοινού αλλά και των διεθνών κριτικών επιτροπών.

Καλώς ή κακώς η γνώμη των φαν είναι τελικά αυτή που δεν έχει και τόσο σημασία αφού η κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να επιλέξει αυτή ως νικητή και εκπρόσωπο της αυτόν που η ίδια επιθυμεί. Άλλωστε, έχουμε δει ότι την ώρα των τριών μεγάλων βραδιών της Eurovision τον Μάιο, νικητές είναι αυτοί που επιλέγονται και από απλούς πολίτες που δεν ασχολούνται καθόλου με τον αγαπημένο μας Διαγωνισμό.

Μείνετε συντονισμένοι για όλες τις ειδήσεις που αφορούν στην Eurovision 2021!

3 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Amesc
    Amesc says:

    Συμφωνώ απόλυτα με το συμπέρασμα στο τέλος και κλαίω απίστευτα με την ατακα “με τους φαν να αρχίζουν το δράμα”. Πράγματι είναι παράδοση πια οι χώρες να μην επιλεγούν από τους εθνικούς τελικούς τους αγαπημένους των eurofans, χωρίς αυτο να σημαίνει ότι έχουν και άδικο βέβαια (ίσως εξαιρέσεις να αποτελούν η Σουηδία και η Αλβανία). Ειδικά η δεύτερη στέλνει συνέχεια τις ίδιες συμμετοχές (γυναίκες με ωραία φωνή που τραγουδάνε μπαλάντα) και σε καμία περίπτωση δεν φαίνονται πρόθυμες οι επιτροπές να ψηφίσουν τραγούδια τύπου nësë vdes.

    Απάντηση
  2. ESC SAN
    ESC SAN says:

    Αν ειχαμε Pendese, Ugly Cry, Chiamami per nome, Monument, & Dotter η ποιοτητα θα ηταν πολυ πιο πανω απο οτι ειναι τωρα. Δεν μπορω να καταλαβω τι πηγε στραβα φετος.

    Απάντηση
  3. Γιώργος
    Γιώργος says:

    Απ’όλα τα παραπάνω, το μεγαλύτερο έγκλημα το έκανε η Νορβηγία. Με το επίπεδο όπως είναι τώρα, άνετα θα έπαιζε για πρωτιά με τους Keiino.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *