Eurovision 2021: Ανακοινώθηκε η σειρά εμφάνισης των ημιτελικών – 4η η Ελλάδα, 8η η Κύπρος!

Με κάτι παραπάνω από ενάμιση μήνα να απομένει για τη διεξαγωγή του πρώτου ημιτελικού της Eurovision 2021 στις 18 Μαΐου, η EBU ανακοίνωσε σήμερα τη σειρά εμφάνισης των τραγουδιών στους ημιτελικούς.

Η σειρά εμφάνισης καθορίστηκε από την EBU σε συνεργασία με τους Ολλανδούς διοργανωτές, λαμβάνοντας υπόψιν σε ποιο μέρος κληρώθηκε η κάθε χώρα να εμφανιστεί (πρώτο ή δεύτερο), αλλά και με τέτοιο τρόπο ώστε το show να έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Όπως είχε προκύψει από την κλήρωση της 20ης Ιανουαρίου 2020, η Ελλάδα πρόκειται να εμφανιστεί στο πρώτο μισό του Β’ Ημιτελικού, ενώ η Κύπρος στο δεύτερο μισό του Α’ Ημιτελικού.

Μέσα, λοιπόν, από το επίσημο κανάλι της Eurovision στο YouTube ανακοινώθηκε πριν από λίγα λεπτά η επίσημη σειρά εμφάνισης των τραγουδιών στους ημιτελικούς του φετινού διαγωνισμού.

Έτσι, η Ελλάδα και η Stefania πρόκειται να εμφανιστούν στην 4η θέση το βράδυ της 20ης Μαΐου στην Ahoy Rotterdam. Η ελληνική συμμετοχή θα παρουσιαστεί μετά την αντίστοιχη Τσεχία και πριν από εκείνη της Αυστρίας.

Όσον αφορά την Κύπρο, η Έλενα Τσαγκρινού θα διαγωνιστεί την Τρίτη 18 Μαΐου έχοντας την 8η σειρά εμφάνισης. Η συμμετοχή της Μεγαλόνησου θα βρεθεί στη σκηνή του διαγωνισμού αμέσως μετά από την Ιρλανδία και πριν από την Νορβηγία.

Η σειρά εμφάνισης

Α’ Ημιτελικός – Τρίτη 18 Μαΐου

  1. Λιθουανία
  2. Σλοβενία
  3. Ρωσία
  4. Σουηδία
  5. Αυστραλία
  6. Βόρεια Μακεδονία
  7. Ιρλανδία
  8. Κύπρος
  9. Νορβηγία
  10. Κροατία
  11. Βέλγιο
  12. Ισραήλ
  13. Ρουμανία
  14. Αζερμπαϊτζάν
  15. Ουκρανία
  16. Μάλτα

Β΄Ημιτελικός – Πέμπτη 18 Μαΐου

  1. Σαν Μαρίνο
  2. Εσθονία
  3. Τσεχία
  4. Ελλάδα
  5. Αυστρία
  6. Πολωνία
  7. Μολδαβία
  8. Ισλανδία
  9. Σερβία
  10. Γεωργία
  11. Αλβανία
  12. Πορτογαλία
  13. Βουλγαρία
  14. Φινλανδία
  15. Λετονία
  16. Ελβετία
  17. Δανία

Οι αναλύσεις των fans και όχι μόνο, εδώ και μερικά λεπτά έχουν πάρει φωτιά. Αφού οι θεωρίες με βάση την προϊστορία των χωρών στο διαγωνισμό, είναι μία πρώτη εικόνα για το πόσο βατή είναι η πρόκριση στον τελικό ή όχι. Με άλλα λόγια ήρθε η ώρα να κάνουμε τις προβλέψεις μας, για το ποιοι θα περάσουν στον τελικό και ποιοι είναι φαβορί να αποχαιρετήσουν τo Ρότερνταμ νωρίς…

Το Ρότερνταμ θα φιλοξενήσει τον 65ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision από τις 18 έως τις 22 Μαΐου, στο Rotterdam Ahoy. Σύνθημα της φετινής διοργάνωσης, όπως επελέγη από τους διοργανωτές είναι «Open Up». 

https://www.youtube.com/watch?v=mk4amZlPa4g

Πώς σας φαίνεται η σειρά εμφάνισης για την Ελλάδα και την Κύπρο ; Ποιές χώρες πιστεύετε πώς θα περάσουν τον σκόπελο των ημιτελικών και θα προκριθούν στον μεγάλο τελικό της 22ας Μαΐου ;

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλες τις εξελίξεις που αφορούν την Eurovision 2021!

 

14 ΣΧΟΛΙΑ
  1. tbww
    tbww says:

    Πολυ καλη σειρά εμφάνισης για την Ελλάδα. Δυσκολη για την Κυπρο χωρίς να σημαίνει ότι θα δυσκολευτεί να περασει.

    Υ. Η. Η Δανία στο τέλος τι φάση;

    Απάντηση
  2. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Πολύ καλή σειρά εμφάνισης και για την Κύπρο αλλά κυρίως για την Ελλάδα αφού πριν το last dance παρουσιάζονται 2 αδιάφορα κομμάτια και μετά από εμάς αλλά 2 αδιάφορα. Νομίζω ότι και η Ελλάδα και η Κύπρος δεν έχουν λόγο να ανησυχούν για την πρόκριση τους.
    Ωστόσο έτσι όπως διαμορφώθηκε η σειρά κατάταξης και με βάση την προϊστορία και τις συμμαχίες νομίζω ότι οι θέσεις 8,9,10 είναι πολύ “ανοιχτές”και στους 2 ημιτελικούς.
    Η δική μου πρόβλεψη:
    1ος ημιτελικός:
    16. North Macedonia
    15. Slovenia
    14. Australia
    13. Norway(?)
    12. Russia(?)
    11. Belgium(?)
    —————-
    10. Ukraine (?)
    09. Ireland (?)
    08. Croatia (?)
    07. Israel
    06. Azerbaijan
    05. Cyprus
    04. Romania
    03. Sweden
    02. Malta
    01. Lithuania
    2ος ημιτελικός:
    17. Georgia
    16. Poland
    15. Estonia
    14. Austria
    13. Latvia(?)
    12. Denmark (?)
    11. Czechia (?)
    ———–
    10. Portugal(?)
    09. Albania (?)
    08. Moldova (?)
    07. Serbia
    06. Bulgaria
    05. Iceland
    04. San Marino
    03. Finland
    02. Greece
    01. Switzerland
    ΥΓ: 4η στη σειρά στον 1ο ημιτελικό είναι και η Σουηδία που συνήθως ευνοείται από την ebu.
    ΥΓ2: 16α στη σειρά εμφάνισης τα 2 φαβορί όπως και ο Duncan το 2019.
    ΥΓ3: η 4η θέση που θα εμφανιστουμε νομίζω μπορεί να μας δώσει μια καλή σειρά εμφάνισης στον τελικό δεδομένου ότι δεν μας έβαλαν στο τέλος του μισού μας στον ημιτελικό.
    ΥΓ4: με βάση την σειρα εμφάνισης μας και το staging μας, θεωρείτε ότι θα “κλέψουμε” τις εντυπώσεις?

    Απάντηση
  3. Savvas
    Savvas says:

    Ίσως το πιο περίεργο running order που θα μπορούσαν να σκεφτούν. Το Fallen angel μετά το El Diablo δε, ασχολίαστο. Σαν θέαμα προβλέπεται γενικά τέλειο το show με τη σειρά εμφάνισης (ειδικά στον πρώτο ημιτελικό), αλλά πολύ περίεργος ο τρόπος που το αποφάσισαν.

    Απάντηση
    • Vangelis vt
      Vangelis vt says:

      Γιατί στο πρώτο μισό κληρώθηκαν 8 χώρες μέχρι που έφυγε η Λευκορωσία και έμειναν 7. Οι υπόλοιπες 9 είχαν κληρωθεί στο δεύτερο μισό. Οπότε η Κύπρος είναι πρώτη από το δεύτερο μισό και αμέσως πριν τους διαβόλους της Νορβηγίας, κάτι που φαντάζομαι πως δεν θα ευνοήσει κανένα από τα δύο κομμάτια.

      Απάντηση
    • Apostolos Bogiannos
      Apostolos Bogiannos says:

      Η κλήρωση ήταν έτσι:
      1-8 Α ΜΙΣΟ
      9-17 Β ΜΙΣΟ
      Από τη στιγμή όμως που αποβλήθηκε η Λευκορωσία:
      1-7 Α ΜΙΣΟ
      8-16 Β ΜΙΣΟ

      Απάντηση
  4. Mανος
    Mανος says:

    Aναμενομενη η σειρά εμφάνισης κυρίως για χώρες όπως η Μάλτα, ο Άγιος Μαρίνος, η Ελβετία, το Αζερμπαϊτζάν. Έκπληξη η Λιθουανία που ανοίγει τον 1ο ημιτελικό. Για την Ελλάδα θεωρώ πως σε όποια σειρά και να εμφανιζόταν δεν θα είχαμε πρόβλημα το γεγονός ότι βρίσκεται ανάμεσα σε 4 τραγούδια που τα <> μαζί με το Σαν Μαρίνο στο 1ο μέρος του ημιτελικού είναι αρκετά καλό για εμάς. Επίσης ξεκαθαρίζει το τοπίο λίγο και μπορούμε να κάνουμε κάποιες προβλέψεις όλα όμως θα κριθούν μετά τις πρόβες!!

    Το αστείο της κλήρωσης: Βουλγαρία και ακολουθεί Φιλανδία τα δύο εντελώς αντίθετα (ποιο αντίθετα πεθαίνεις) τραγουδια!!!

    Απάντηση
    • Vangelis vt
      Vangelis vt says:

      Αυτό ευνοεί τη Φινλανδία όμως γιατί πριν τη Βουλγαρία παίζει Πορτογαλία, Αλβανία, Γεωργία και θα έχει κοιμηθεί ο κόσμος. Η Ελβετία ευνοείται πολύ ανάμεσα σε δύο έντονα κομμάτια τα οποία όμως συγκεντρώνουν έντονες αντιπάθειες (Λετονία και Δανία). Η Μάλτα αμέσως μετά από Ουκρανία και Αζερμπαϊτζαν κάνει λίγο αχταρμάς νομίζω. Πρώτα Μπόλιγουντ, μετά electro-folk και τέλος electro-swing…

      Απάντηση
  5. Vangelis vt
    Vangelis vt says:

    Το είπα εγώ ότι θα βάλουν 2η την Εσθονία :-Ρ Στον άλλο ημιτελικό προτίμησαν τη Σλοβενία από τη Βόρεια Μακεδονία που είναι πάτος σε όλα τα προγνωστικά (ασχολίαστο). Και κλασικά τα δύο φαβορί τελευταίο και προτελευταίο. Πόσο προβλέψιμοι είναι όμως.

    Η Ελλάδα αμέσως μετά την Τσεχία που είναι κλαμπίστικο κομμάτι. Θα ήταν καλύτερο να είχε μια μπαλάντα πριν αλλά κάνει κάποια αντίθεση λόγω φύλου και διαφορετικού ύφους τραγουδιού, όπως και με την Αυστρία μετά.

    Για την Κύπρο είναι πιο δύσκολα τα πράγματα. Η Ιρλανδία πριν έχει πιο δυνατό και γρήγορο κομμάτι σχέση με πέρσι πέρσι και μπορεί να κάνει την έκπληξη με τον σκηνοθέτη του Heroes να την έχει αναλάβει. Η Νορβηγία μετά έχει κι αυτή ένα ποπ κομμάτι σκανδιναβικού ύφους όπως είναι και το El Diablo. Εκεί θεωρώ πως μπορούν να γίνουν καραμπόλες. Eπίσης ενδιαφέρον ότι την έβαλαν νωρίτερα από όλα τα τραγούδια που είχαν κληρωθεί στο Β’ μισό (ήταν 8 στο πρώτο μισό μέχρι που έφυγε η Λευκορωσία και έμειναν 7 και 9 στο Β’ μισό)

    Απάντηση
  6. Χρήστος
    Χρήστος says:

    Τη Δανία έβαλαν να κλείσουν το σοου; Χαχαχα πάει το ρεκόρ της Λετονίας 2017 ως τη μόνη χώρα που εμφανίστηκε τελευταία και βγήκε τελευταία

    Απάντηση
  7. Nickthegreek
    Nickthegreek says:

    Ούτε κρύο ούτε ζέστη για την Ελλάδα
    Απλά οκ η σειρά εμφάνισης
    Ούτε Χαντακωνει ούτε ευνοεί

    Η Κύπρος κανονικά αν ήταν μέσα και Λευκορωσία πριν την αποσυρουν θα ήταν 9η που συνήθως θεωρείται χώρα με μεγάλες προοπτικες

    Απάντηση
  8. Thisaintourlastdance
    Thisaintourlastdance says:

    Εμενα δεν μαρεσει πολυ η θεση μας, θα προτιμουσα να βγαινει 7-9, γιατι στο 4 ο κοσμος δεν εχει πολυζεσταθει ακομη.
    Στα ευνοικα οτι μετα τη Στεφανια ερχονται δυο meh συμμετοχες, Αυστρια και Πολωνια, που θα τη βοηθησει να ξεχωρισει αν η σκηνικη παρουσια ειναι δυνατη. Χαιρομαι παντως που δεν ανοιγει το Στεφανακι, γιατι οσο να ναι να ανοιγεις τον ημιτελικο ειναι ενα αγχος και μια κρυαδα παραπανω!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *