Eurovision 2021: Ανατροπή στην κορυφή – Σταθερές Ελλάδα και Κύπρος

Η απόσυρση της Λευκορωσίας από τη Eurovision 2021 οριστικοποίησε το “παζλ” των χωρών, οι οποίες πρόκειται να συμμετέχουν τον Μάιο στον 65ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού.

Έτσι, θα επιχειρήσουμε να ρίξουμε την καθιερωμένη εβδομαδιαία μας ματιά στις στοιχηματικές αποδόσεις, οι οποίες αφορούν τον νικητή του φετινού διαγωνισμού.

Τα φαβορί

Ανατροπή είχαμε στην πρώτη θέση των αποδόσεων. Η Μάλτα και η 18χρονη Destiny θεωρούνται πλέον ως οι επικρατέστερες για να κερδίσουν τον Μάιο στο Ρότερνταμ. Η νησιωτική χώρα της Μεσογείου επιβεβαίωσε τη δυναμική που ανέπτυξε το “Je Me Casse“, ξεπερνώντας τη δεύτερη πλέον Ελβετία.

Ο Gjon’s Tears και η μελαγχολική του μπαλάντα εκθρονίστηκαν από την πρώτη θέση, στην οποία και βρίσκονταν από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας της φετινής ελβετικής συμμετοχής. Παρ’ όλα αυτά, η διαφορά στην πιθανότητα νίκης των δύο τραγουδιών είναι ελάχιστη. Η νίκη της Μάλτας κυκλοφορεί σε αποδόσεις μεταξύ 3,75 και 5,70, ενώ η αντίστοιχη της Ελβετίας μεταξύ 4 και 6,60.

Την απόστασή της από την κορυφή μίκρυνε η Γαλλία. Η Barbara Pravi και το μελαγχολικό “Voilà” ξεχωρίζουν πλέον από τις υπόλοιπες χώρες που βρίσκονται στις παρυφές του Top 3, με ενδεχόμενη νίκη της Γαλλίας να επταπλασιάζει/οχταπλασιάζει τα χρήματα κάποιου.

Top 5 και Top 10

Άνοδος μίας θέσης για την Ιταλία, με τους Måneskin και το δυναμικό “Zitti e Buoni” να κερδίζουν σταδιακά τις εντυπώσεις, ξεπερνώντας τη Βουλγαρία που βρισκόταν μέχρι πρότινος στην πρώτη τετράδα. Το ενδεχόμενο νίκης της Ιταλίας δεκαπλασιάζει τα χρήματα εκείνου που θα ποντάρει σε αυτήν.

Πέμπτη βρίσκεται, όπως αναφέραμε και προηγουμένως, η γειτονική μας Βουλγαρία. Το “Growing Up Is Getting Old” χάνει σταδιακά έδαφος, αφού από εκεί που βρισκόταν στη δεύτερη θέση μετά τα αποκαλυπτήριά του, πλέον συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα.

Έκτη παραμένει σταθερά η Σουηδία, με τις αποδόσεις για νίκη της σκανδιναβικής χώρας να πέφτουν σε κάποιες στοιχηματικές εταιρείες και να ανεβαίνουν σε κάποιες άλλες. Παρ’ όλα αυτά, η παράδοση της χώρας στον διαγωνισμό και οι προοπτικές της φετινής της συμμετοχής την διατηρούν κοντά στο γκρουπ των πρωτοπόρων.

Αλλαγή θέσεων είχαμε ανάμεσα σε Ισλανδία και Λιθουανία. Η συμμετοχή των Daði & Gagnamagnið φαίνεται πως κέρδισε έδαφος μέσα στις τελευταίες ημέρες, σε σχέση με την αντίστοιχη των The Roop. Οι Ισλανδοί φαίνεται να έχουν πλέον το πάνω χέρι, παρ’ όλα αυτά αμφότερες οι χώρες βρίσκονται πιο κοντά στο γκρουπ της πεντάδας παρά στο αντίστοιχο των χωρών που συμπληρώνουν το Top 10.

Σταθερά εντός της πρώτης δεκάδας παραμένει η Κύπρος. Η Έλενα Τσαγκρινού και το “El Diablo” βλέπουν την απόδοση για νίκη τους στο Ρότερνταμ να πέφτει, αλλά να παραμένουν στην ένατη θέση των στοιχηματικών αποδόσεων. Σε κάθε περίπτωση η Κύπρος φαίνεται να “κλειδώνει” την παρουσία της εντός του Top 10 για το προσεχές χρονικό διάστημα, με την απόσταση της σε σχέση με τις χώρες των παρυφών της δεκάδας να διευρύνεται.

Τέλος, την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει η Νορβηγία και ο TIX, όπως και στην προηγούμενή μας ανάλυση. Κατά πόδας βρίσκεται η Φινλανδία και οι Blind Channel, με τους “Suomi” να έχουν σχεδόν τις ίδιες αποδόσεις με εκείνες της Νορβηγίας.

Η Ελλάδα

Κέρδος μίας θέσης είχαμε για τη χώρα μας, με την Stefania και το “Last Dance” να βρίσκονται πλέον στην 14η θέση του στοιχηματικού πίνακα. Η διαφορά από το Σαν Μαρίνο και τη Ρωσία έχει μικρύνει σημαντικά, με την απόδοση νίκης αυτών των τριών χωρών να είναι παρόμοια στις πλείστες στοιχηματικές εταιρίες.

Η υπεροχή που έχουν οι δύο άλλες συμμετοχές σε κάποιες μεμονωμένες εταιρείες, τις βάζει πάνω από την Ελλάδα μέχρι στιγμής.

Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα παρουσιάζει ανοδικές τάσεις, ανεβαίνοντας αργά αλλά σταθερά στον στοιχηματικό πίνακα. Από τη 17η θέση πριν τα αποκαλυπτήρια του “Last Dance”, πλέον βρίσκεται στην 14η όντας τρεις θέσεις υψηλότερα.

Πολλά, όμως, μπορούν να αλλάξουν στην πορεία προς το Ρότερνταμ. Ας μην ξεχνάμε πως οι πρόσφατες επιδόσεις της χώρας μας στον διαγωνισμό συμβάλλουν αρνητικά στο πως αντιμετωπίζουν οι bookers το εκάστοτε ελληνικό τραγούδι και πως φυσικά οι συγκεκριμένες αποδόσεις αφορούν ενδεχόμενη νίκη μας τον Μάιο στο Ρότερνταμ.

Συμπεράσματα

Ανακατατάξεις είχαμε μέσα στις τελευταίες ημέρες, με κάποια τραγούδια να παρουσιάζουν ανοδικές τάσεις, ανεβαίνοντας παράλληλα στους στοιχηματικούς πίνακες. Όπως είναι λογικό, οι αποδόσεις θα περάσουν από διάφορα σκαμπανεβάσματα τον προσεχή ενάμιση μήνα, με ιδιαίτερα μεγάλες διαφοροποιήσεις να μην αναμένονται ελλείψει pre-parties.

Οι πληροφορίες για τη σκηνική παρουσία και φυσικά οι εμφανίσεις στην Ahoy του Ρότερνταμ μπορούν να φέρουν τα πάνω κάτω στους πίνακες των στοιχηματικών εταιρειών. Τίποτα, ωστόσο, δεν θα έχει κριθεί μέχρι το βράδυ της 23ης Μαΐου και τη διεξαγωγή του μεγάλου τελικού της Eurovision!

https://www.youtube.com/watch?v=PQKiHr5qEfA

Πιστεύετε ότι θα καταφέρει η Μάλτα να κερδίσει τον 65ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision; Ή θα μπει κάποια άλλη χώρα σφήνα και θα κερδίσει τον φετινό διαγωνισμό;

 

 

 

 

 

 

6 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Νομίζω ότι τουλάχιστον 2-3 από τις 10 χώρες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή εντός δεκάδες δεν θα μπουν στην δεκάδα τον Μάιο. (Ως είθισται δηλαδή τα περισσότερα χρόνια).
    Καλά το ότι οι στοιχηματικες είναι η 5η φορά που αλλάζουν προτίμηση σε φαβορί προσπαθώντας να δημιουργήσουν ένα συγκεκριμένο ρεύμα, ασχολιαστο, πόσο μάλλον η πιθανότητες για νίκη της Μάλτας με ένα τραγούδι που για εμένα όχι μόνο είναι κατώτερο του περσινού αλλά αδικεί και την Destiny.
    Τι να πεις; Νομίζω οι πρώτες πρόβες θα φέρουν τα πάνω κάτω, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, ελπίζω να
    εντυπωσιάσουμε και να είμαστε στα “πάνω”.

    Απάντηση
    • Benedictos
      Benedictos says:

      Τόσο η Ελβετια όσο και η Μάλτα δεν μου ακούγονται καθόλου σαν νικητήρια τραγούδια. Η δε Ελβετία θυμίζει πολύ τον Duncan με το Arcade σαν κονσεπτ, η δε Μαλτα θυμίζει πολύ Neta και Toy, τραγουδι-υμνος feminine empowerment και τα σχετικα. Απο τα δυο παντως πιστευω οτι μαλλον ψηλοτερα θα βρεθει η Μαλτα λογω εκρηκτικης Destiny, ωστοσο πραγματικα δυσκολευομαι να πιστεψω οτι καποιο απο τα δυο θα καταφερει να κερδισει. Ομως ολα τα ενδεχομενα ειναι ανοιχτα, θα δουμε στις προβες τι εχει να παρουσιασει ο καθενας και πως θα ξεκαθαρισει το τοπιο. Η Γαλλια εχει ενα ωραιο τραγουδι αλλα για νικη ουτε καν, δεν βλεπω πως θα μπορουσε να παρασυρει ενα ομαδικο televoting με το μερος της και ειδικα σε ανατολικη Ευρωπη. Η Λιθουανια εχει “κατι” και ισως ειναι πολυ χαμηλα στα στοιχηματα σε σχεση με το αποτελεσμα που θα εχει. Προσωπικα την βλεπω για τοπ5. Η Σουηδια κλασικα θα ευνοηθει αδικαιολογητα απο τις επιτροπες, εχει ηδη αρχισει να πουλαει ο Τουσσε και το δραμα του στα μιντια σιγα σιγα μια χαρα θα παει, 5-8 θα ειναι αλλα αποκλειστικα λογω επιτροπων και των λιγων που θα συγκινηθουν απο το ρηαλιτυ του. Η Ιταλια ειναι Ιταλια, θα ειναι ψηλα. Ισως, την εκπληξη την κανει η Βουλγαρια, το τραγουδι της ειναι ομροφο μεν αλλα για μενα ειναι χειροτερο απο το περσινο, ωστοσο εχει φαγωθει να δειχνει τα τελευταια χρονια οτι το θελει να κερδισει πιο πολυ απο οποιονδηποτε αλλον. Με ενα καλο staging, δεν αποκλειω νικη καραμπολα, με καταταξη 2-3 στις επιτροπες και 2-3 στο κοινο. Η Κυπρος πρεπει να κανει μεγαλη ανατροπη στη σκηνικη παρουσια για να μην κατρακυλησει, ηδη σε σαιτ οπως οikotimes και escalation κοροιδευουν και γραφουν Φουεγκο νουμερο 4 μετα τη φωτο απο το live tape που διερρευσε επομενως αν χασει το προνομιο να την παιρνουν στα σοβαρα, δυσκολα τα πραγματα. Μεγαλο ερωτηματικο η Ελλαδα. Προσωπικα πιστευω οτι μπορει να προσγειωθει οπουδηποτε απο την 1η μεχρι τη 12η θεση στον τελικο, σε μια συναρτηση του ποσο καλοι θα ειμαστε εμεις και ποσο λιγοτερο καλοι οι αλλοι επι σκηνης.

      Απάντηση
    • Thisaintourlastdance
      Thisaintourlastdance says:

      Ετη φωτος καλυτερο το φετινό τραγούδι της Μαλτας και εχει ενα πολυ δυνατο χαρτί: Θα ειναι μαγνητης για τις επιτροπες. Τραγουδιστρια με χαρακτηρα, ωραια φωνη, φεμινιστικο μηνυμα, ” hit ” potential, καθαρη ποπ με τζαζ στοιχεια και και και… Τικαρει ολα τα κουτακια για τις επιτροπες και μερικα παραπανω!
      Σίγουρα θα το λατρεψουν παραπανω απο την Ελβετια που εχει το language barrior, τη τελευταία δεκαετια μονο 1 τραγουδι σε διαφορετικη απο τα αγγλικά γλωσσα νικησε την ψηφο των επιτροπων ( Πορτογαλια 2017 ). Επισης, ο Ελβετος εκανε μια live performance στην ισπανικη τηλεοραση και απογοητευσε, λενε οτι δε μπορει να συνδεθει καθολου με το κοινο ( ουτε να κοιταξει τη καμερα μια φορα ).
      Ετσι δικαιολογειται και το οτι ειναι πρωτη η Μαλτα πλεον.

      Απάντηση
      • Κωνσταντίνος
        Κωνσταντίνος says:

        Ακόμα είναι μεγάλο ερωτηματικό ο νικητής. Στις πρόβες νομίζω θα φανεί σιγά σιγά και ίσως στο τέλος έχουμε και ανατροπή (βλ. 2016). Καλά ότι θα βγει νικητής καραμπολα (πχ 2019/2016) το θεωρώ δεδομένο. Για τη Μάλτα θα διαφωνήσω, η ίδια η destiny θα απογειώσει το τραγούδι, το οποίο σαν τραγούδι δεν της πάει όσο το περσινό (κατά τη γνώμη μου) και πατάει πολύ στο toy όπως και ο Ελβετός στο arcade. Αλλά η Μάλτα είναι γνωστό juries’pet. Εδώ στις επιτροπές ήταν 5η το 2018 και 9η το 2017 στον ημιτελικό με μέτρια ως κακά τραγούδια. Μη θυμηθω την losco που κατετάγη 4η και 22η στο κοινό…
        Ίσως η Λιθουανία κάνει την έκπληξη; Θα δείξει…
        Οι πρόβες πάντως φέτος όπως είπα και πριν θα είναι σε μεγάλο βαθμό καθοριστικός παράγοντας, μακάρι με κάτι καλό επί σκηνής να ξεχωρίσουμε!

        Απάντηση
        • όχι άλλο κάρβουνο
          όχι άλλο κάρβουνο says:

          Εγώ πάλι θέλω να πιστεύω ότι όλο αυτό το σκηνικό “ανατροπή και ξανά κόντρα ανατροπή” στα προγνωστικά θα ευνοήσει στο τέλος τη Γαλλία! 😉

          Απάντηση
          • Κωνσταντίνος
            Κωνσταντίνος says:

            Μακάρι!! Πάντως στην “μάχη των γαλλικών” κερδίζει το “voila” (για εμένα) με διαφορά. Είναι εξάλλου το φετινό μου 12άρι. Στις επιτροπές θεωρώ θα βρεθεί σχετικά ψηλά, στο televoting διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις αν και εύχομαι η Barbara να καθηλώσει γιατί είναι καταπληκτική ερμηνεύτρια!

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *