Eurovision 2021: Εφτά χώρες θα σκηνοθετήσει ο Marvin Dietmann!

Όχι μία, ούτε δύο, αλλά εφτά χώρες θα σκηνοθετήσει συνολικά ο ταλαντούχος αυστριακός σκηνοθέτης Marvin Dietmann! Είναι πραγματικά χωρίς υπερβολή ένας εκ των ανθρώπων που θα συζητηθούν περισσότερο την περίοδο της διεξαγωγής της Eurovision 2021 τον προσεχή Μάιο!

Ποιος είναι ο Marvin Dietmann;

Ο Marvin Dietmann είναι σκηνοθέτης – που έχει παράξει πολλές τηλεοπτικές εκπομπές, ταινίες, μουσικά βίντεο, θεατρικές παραγωγές και συναυλίες σε όλη την Ευρώπη. Ο Marvin γεννήθηκε στη Βιέννη της Αυστρίας και άρχισε να χορεύει σε ηλικία 6 ετών. Στα 13 του ξεκίνησε μια επαγγελματικά μαθήματα μπαλέτου και εμφανίστηκε σε πολλά κλασικά μπαλέτα, συμπεριλαμβανομένων των Swanlake και Nutcracker. Σε ηλικία 16 ετών, άλλαξε την εκπαιδευτική του κατεύθυνση και σπούδασε μουσικό θέατρο, όπου εκπαιδεύτηκε στο τραγούδι και την υποκριτική.

Ως νέος μουσικός ηθοποιός, δούλεψε σε μερικά από τα κορυφαία θέατρα και τηλεοπτικά κανάλια στην Αυστρία και τη Γερμανία. Μετά από έναν τεράστιο τραυματισμό σε ηλικία 22 ετών, άλλαξε και πάλι τον επαγγελματικό του προσανατολισμό, σπουδάζοντας φωτογραφία και ξεκίνησε τις πρώτες του παραγωγές ως καλλιτεχνικός σκηνοθέτης.

Καθόλου άσχετος δεν είναι με τον διαγωνισμό της Eurovision, αφού ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ήταν υπεύθυνος για την σκηνοθετική επιμέλεια της νικητήριας συμμετοχής της Αυστρίας το 2014 με την Conchita Wurst, αλλά και της νικητήριας συμμετοχής στην βαθμολογία των επιτροπών, της Αυστρίας το 2018. Επίσης ήταν ο σκηνοθέτης του Viewing Room στην διοργάνωση του Τελ Αβίβ.

Οι χώρες που θα σκηνοθετήσει

Εφτά χώρες του έχουν εμπιστευθεί την σκηνοθετική επιμέλεια της συμμετοχής τους στην σκηνή του Ahoy Arena στον 65ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Πρόκειται για τις εξής:

  • Αυστρία
  • Τσεχία
  • Βουλγαρία
  • Κύπρος
  • Ισπανία
  • Κροατία
  • Εσθονία

Άλλοι σκηνοθέτες που θα επιμεληθούν περισσότερες της μίας χώρας είναι φυσικά ο Φωκάς Ευαγγελινός, που έχει αναλάβει την Ελλάδα και την Μολδαβία, αλλά και η Sacha Jean-Baptiste που θα σκηνοθετήσει τις συμμετοχές της Ελβετίας, της Σουηδίας, της Γεωργίας και της Αλβανίας.

8 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Εργολαβία κανονική.
    Θα έχει ενδιαφέρον όμως, αφού εκείνος, ο Φωκάς και η Baptiste συνήθως παρουσιάζουν καλαίσθητα αποτελέσματα, αλλά μόνο σε συνδυασμό με ένα καλό τραγούδι μπορεί να δουλέψει το staging που θα έχουν σκεφτεί/επιμεληθεί.

    Απάντηση
  2. Themis
    Themis says:

    Πραγματικά ανυπομονώ να δω πώς θα ανταπεξέλθει έχοντας την ευθύνη για τη σκηνοθεσία εφτά χωρών… Μήπως ξέρετε γιατί δεν θα σκηνοθετήσει ο Φωκάς την Εσθονία φέτος; Αν δεν κάνω λάθος αυτός θα ήταν υπεύθυνος πέρσι

    Απάντηση
    • Benedictos
      Benedictos says:

      Δεν ξερω γιατι αλλα μονο θετικα το βλεπω οτι θα εχει μονο 2 χώρες ο Φωκας φετος. Δεν ειναι δυνατον να εχει να σκηνοθετησει κανεις 6-7 χωρες και να παραγει ισαριθμα οπτικα αριστουργηματα, οσο δημιουργικος και παραγωγικος ναναι καποιος. Εργολαβια κανονικη ο Dietmann. Θα δουμε αραγε τις trademark κατασκευες-κουτια του Φωκα σε Ελλαδα η Μολδαβια;;

      Απάντηση
  3. Vangelis vt
    Vangelis vt says:

    Άλλος με τη βάρκα μας;

    Αυτό το πράγμα που κάποιοι έχουν κάνει τον διαγωνισμό εργολαβία και ζουν απ’αυτό, απίστευτο μου φαίνεται.

    Απάντηση
  4. gogos
    gogos says:

    Ούτε που μπορώ να φανταστώ τι δράμα θα είχαμε, αν η ΕΡΤ επέλεγε έναν σκηνοθέτη που το έχουν επιλέξει ΚΑΙ άλλες 6 χώρες. Σαφώς και κάποια-ες από τις 7 που θα επιμεληθεί ο Dietmann θα έρθει σε “δεύτερη μοίρα”.
    Μακάρι να μην είναι η Κύπρος σε αυτές τις χώρες.

    Απάντηση

Trackbacks & Pingbacks

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *