Eurovision 2021: Το σενάριο που επέλεξε η EBU για τον διαγωνισμό | Live θα ερμηνεύσουν στην Ahoy Arena οι καλλιτέχνες!

Η EBU και οι Ολλανδοί διοργανωτές ανακοίνωσαν την απόφαση που εδώ και μήνες αναμένουμε όλοι! Το σενάριο σύμφωνα με το οποίο θα διεξαχθεί ο 65ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision. Όπως έγινε γνωστό, το σενάριο Β είναι αυτό που προκρίθηκε τελικά. Αυτό σημαίνει πως οι καλλιτέχνες (όσοι θα μπορούν με βάση τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που θα ισχύουν στις χώρες τους), θα βρεθούν ζωντανά τον Μάιο στο Ρότερνταμ και θα ερμηνεύσουν ζωντανά από την Ahoy Arena τις συμμετοχές τους.

Το σενάριο Β η απόφαση των Ολλανδών διοργανωτών

Στις 3 Φεβρουαρίου η EBU ανακοίνωσε τα τρία σενάρια που απέμεναν στο τραπέζι των συζητήσεων, για τον τρόπο διεξαγωγής της Eurovision 2021. Από τότε είχε γίνει έκδηλο ότι όλες οι προσπάθειες επικεντρώθηκαν στο σενάριο Β. Μια διοργάνωση δηλαδή με κοινωνικές αποστάσεις, με καλλιτέχνες που θα ερμηνεύσουν ζωντανά στο Ρότερνταμ τις συμμετοχές τους.

Τι ακριβώς σημαίνει η απόφαση των διοργανωτών;

Σενάριο Β: Διαγωνισμός τραγουδιού Eurovision με κοινωνικές αποστάσεις

  • Όλοι οι συμμετέχοντες στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision θα παρευρεθούν ζωντανά στο Ahoy Arena του Ρότερνταμ, αλλά θα πρέπει να συμμορφωθούν σε κοινωνικές αποστάσεις.
  • Στο χώρο θα εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα υγείας και ασφάλειας (συμπεριλαμβανομένων των συχνών δοκιμών COVID). Θα τηρηθεί ένα πρωτόκολλο για την προστασία των καλλιτεχνών, των αντιπροσωπειών και των εργαζομένων.
  • Εάν υπάρχουν αντιπροσωπείες που δεν μπορούν να ταξιδέψουν στο Ρότερνταμ, οι καλλιτέχνες τους θα διαγωνισθούν μέσω των ” live-on-tape ” με τη χρήση μιας ηχογραφημένης παράστασης.
  • Όσοι μπορούν να ταξιδέψουν στο Ρότερνταμ θα παρουσιάσουν τα τραγούδια τους ζωντανά στη σκηνή.
  • Θα υπάρξουν 9 παραστάσεις (6 dress rehearsals, 2 ημιτελικοί και ένας μεγάλος τελικός), είτε χωρίς κοινό είτε με μειωμένο κοινό, που θα επιτρέπουν οι προβλεπόμενες κοινωνικές αποστάσεις. Η τελική πληρότητα θα εξαρτάται από τις κατευθυντήριες γραμμές της τοπικής αυτοδιοίκησης.
  • Θα πραγματοποιηθούν δραστηριότητες στην πόλη του Ρότερνταμ με ασφαλή και υπεύθυνο τρόπο.
  • 500 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι θα καλύψουν ζωντανά τον διαγωνισμό και άλλοι 1.000 από απόσταση.

Rapid tests και καραντίνα

Σε όλους τους συμμετέχοντες στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision από το εξωτερικό συνιστάται να τεθούν σε καραντίνα για 5 ημέρες πριν από την αναχώρηση για την Ολλανδία και πρέπει να επιδείξουν αρνητικό COVID-19 τεστ το πολύ 72 ώρες πριν πετάξουν.

Μόλις φτάσουν στην Ολλανδία, οι αντιπροσωπείες πρέπει να μείνουν στο ξενοδοχείο τους, εκτός εάν ταξιδεύουν στο Ahoy Arena του Ρότερνταμ για πρόβες, ζωντανές εμφανίσεις και άλλες σχετικές με το πρόγραμμα δραστηριότητες.

Όλοι όσοι θα βρίσκονται στο Ahoy Arena, συμπεριλαμβανομένου των εργαζομένων, των καλλιτεχνών και του τύπου, θα δοκιμάζονται τακτικά σε rapid tests σε μια ειδική εγκατάσταση δίπλα στην αρένα.

Η στρατηγική δοκιμών αναπτύσσεται βάσει των κατευθυντήριων γραμμών του Ολλανδικού Εθνικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας και Περιβάλλοντος και του Υπουργείου Υγείας, Πρόνοιας και Αθλητισμού στις Κάτω Χώρες.

Ο Sietse Bakker, Εκτελεστικός Παραγωγός της Eurovision 2021, προσθέτει:

«Ο στόχος μας είναι σαφής: να αποτρέψουμε τη μετάδοση του ιού κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Εάν κάποιος δοκιμάσει θετικά, τεθεί σε ισχύ το πρωτόκολλο απομόνωσης, υποστηρίζουμε τις αρμόδιες αρχές με έρευνα εντοπισμού και λαμβάνουμε πρόσθετα μέτρα όπου είναι απαραίτητο. Εάν ένας συμμετέχων δεν μπορεί να παίξει ζωντανά ως αποτέλεσμα, θα χρησιμοποιηθεί η εφεδρική εγγραφή. “

Τον Απρίλιο οι αποφάσεις για το κοινό

Οι αποφάσεις για την παρουσία ή μη του κοινού στις εξέδρες του Ahoy Arena, αλλά και ο αριθμός που τελικά θα επιτραπεί, θα ανακοινωθεί μέσα στον Απρίλιο, αφού φυσικά και στην περίπτωση αυτή εξεταστούν ενδελεχώς τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα επικρατούν εκείνο το χρονικό διάστημα.

Σας υπενθυμίζουμε ότι ο 65ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision, θα πραγματοποιηθεί στην Ahoy Arena, στις 18, 20 και 22 Μάϊου 2021, με 41 χώρες να λαμβάνουν μέρος, ανάμεσα τους φυσικά η Ελλάδα και η Κύπρος!

Με σύνθημα το “Ενώνουμε την Ευρώπη σε μία σκηνή”, όλα είναι πλέον σχεδόν έτοιμα για τον φετινό διαγωνισμό!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την Eurovision 2021!

2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. gogos
    gogos says:

    Τέλεια νέα!
    Χαίρομαι που διαψευσθήκαν πανηγυρικά οι εκτιμήσεις μου (ότι θα πραγματοποιούνταν ο διαγωνισμός με το plan D).

    Μακάρι να πάνε όλα καλά και το υπόλοιπο διάστημα ώστε να υπάρχουν και θεατές, έστω και σε περιορισμένο αριθμό.

    Υ.Γ
    (Άσχετο – σχετικό)
    Θα υπάρχει κάποιο μέλος από την ομάδα του “Eurovision Fun” στο Ahoy Arena;;

    Απάντηση
  2. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    όμορφα νέα!! Οκ, δεν θα είναι αυτό που είχαμε συνηθίσει η eurovision ως το 2019, αλλά και έτσι για μία χρονιά(ελπίζω) δε με χαλάει προσωπικά. Ουσιαστικά αν το σκεφτούμε η πληρότητα θα μειωθεί και δε θα γίνουν κάποιες εκδηλώσεις τύπου Eurovision in concert. Κατά τα άλλα και κάποιοι δημοσιογράφοι θα βρεθούν στο στάδιο και οι περισσότερες, αν όχι όλες οι συμμετοχές θα ερμηνευθούν απο το ahoy και ακόμα ενδέχεται να δούμε και λίγους θεατές με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα σαφώς… Προσωπικά με προβληματίζει το γεγονός αν βρεθεί κρούσμα(είτε σε τεχνικούς είτε σε συμμετέχοντες) κατα τη διάρκεια των προβών, λογικά θα το έχουν φροντίσει αν και υποθέτω ότι σε αυτή τη περίπτωση θα δούμε τα live on tape videos… Θετικές σκέψεις, μόνο και μόνο αν σκεφτεί κανείς ότι πέρσι τέτοιες μέρες σχεδόν ακυρωνόταν ο διαγωνισμός ενώ φέτος θα γίνει κατά 99% είναι πολύ αισιόδοξο, από μόνο του!!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *