Eurovision Movie: Υποψήφιο για Όσκαρ το “Husavik (My Hometown)”

Ανακοινώθηκαν πριν από λίγο οι υποψηφιότητες της 93ης τελετής απονομής των βραβείων Όσκαρ!

Η Ακαδημία Κινηματογράφου έκανε την ύψιστη τιμή στο “Husavik (My Hometown)” από την ταινία Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga με μία υποψηφιότητα στην κατηγορία του Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού. Δημιουργοί του τραγουδιού και υποψήφιοι είναι οι Savan Kotecha, Fat Max Gsus και Rickard Göransson, ενώ στην ερμηνεία βρίσκονται ο Will Ferrell και η γνωστή από τις συμμετοχές της στην Junor Eurovision και Melodifestivalen, Molly Sandén. Επίσης είναι η πρώτη φορά που υποψήφιο τραγούδι εμπεριέχει στους στίχους την ισλανδική γλώσσα.

Ο δρόμος για τα Όσκαρ ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2020, όταν fan του Διαγωνισμού και μη προέβλεψαν την υποψηφιότητα του τραγουδιού. Στην πορεία, το “Husavik (My Hometown)” έλαβε υποψηφιότητα στα βραβεία της Ένωσης Κριτικών, ενώ κέρδισε το βραβείο του Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού σε Οπτικοακουστικά Μέσα από την Κοινότητα Συνθετών και Στιχουργών. Στις 10 Φεβρουαρίου, όπως γράψαμε σε προηγούμενο άρθρο μας, το τραγούδι μπήκε στην shortlist της κατηγορίας του για τα Όσκαρ και σήμερα ανακοινώθηκε ανάμεσα στα πέντε υποψήφια τραγούδια που θα διεκδικήσουν το χρυσό αγαλματίδιο.

Ενδιαφέρον θα έχει, βέβαια, να δούμε εάν θα ταξιδέψει η Molly Sandén για να ερμηνεύσει το τραγούδι στην απονομή που θα λάβει χώρα στο Λος Άντζελες στις 25 Απριλίου.

Στους υπόλοιπους υποψήφιους βλέπουμε  το “Fight for You” από το Judas and the Black Messiah, το “Hear My Voice” από το  The Trial of the Chicago 7, το “Io si (Seen)” της Laura Pausini και της Dianne Warren που κέρδισαν την Χρυσή Σφαίρα, από την ταινία The Life Ahead και το “Speak Now” από το One Night In Miami.

Πείτε μας στα σχόλια αν πιστεύετε ο,τι θα μπορ0ύσε το “Husavik (My Hometown)” να φύγει με το Όσκαρ ή ποιο τραγούδι προβλέπετε να κερδίσει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *