Jon Ola Sand: Υποχρεωτική την διαδικασία των εθνικών τελικών ήθελε να θεσπίσει η EBU!

Ο πρώην εκτελεστικός επόπτης του διαγωνισμού, Jon Ola Sand αποκάλυψε ότι η EBU συζητούσε σχέδια για να κάνει υποχρεωτική την διαδικασία του εθνικού τελικού, ως μεθόδου επιλογής της συμμετοχής της κάθε δημόσιας τηλεόρασης στην Eurovision!

Ο Jon Ola Sand μίλησε με τον Jan Bors, στο κανάλι του δεύτερου στο YouTube, σχετικά με τον ρόλο του ως Εκτελεστικός Επόπτης του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης προέκυψαν διάφορα θέματα, όπως η υποχρεωτική χρήση των εθνικών επιλογών για τον καθορισμό των εκπροσώπων στο διαγωνισμό.

Ο κ. Sand αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του, η EBU εξέτασε την υποχρέωση των συμμετεχόντων ραδιοτηλεοπτικών φορέων να πραγματοποιούν εθνικές επιλογές για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Εξήγησε ότι οι σκέψεις του ήταν οι εξής:

Να ενισχυθεί το όνομα του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision και να δοθεί στο κοινό η ευκαιρία να ψηφίσει, για να διασφαλιστεί ότι οι καλλιτέχνες έχουν την υποστήριξη του κοινού.

Ο Jon Ola εξήγησε ότι τα σχέδια για την καθιέρωση ενός τέτοιου κανόνα απορρίφθηκαν καθώς «Δεν είναι καλή ιδέα να το καταστήσουμε υποχρεωτικό γιατί, εμείς (η EBU) δεν μπορούμε να επηρεάσουμε το πρόγραμμα των ραδιοτηλεοπτικών φορέων»

Οι εθνικές επιλογές ήταν υποχρεωτικές σε άλλους διαγωνισμούς της EBU, συμπεριλαμβανομένου του Διαγωνισμού Τραγουδιού Junior Eurovision. Από την πρώτη του έκδοση μέχρι την αλλαγή του κανόνα το 2014, οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς έπρεπε να πραγματοποιήσουν εθνική επιλογή για να καθορίσουν τον εκπρόσωπό τους. Οι ραδιοτηλεοπτικοί οργανισμοί είχαν τη δυνατότητα να μην πραγματοποιήσουν επιλογή μόνο εάν λάμβαναν σχετική άδεια από την EBU.

Πηγή: Eurovoix
1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *