Ελλάδα: Ο προϋπολογισμός της ΕΡΤ για τη Eurovision 2021!

Αναρτήθηκε στη Διαύγεια ο προϋπολογισμός της ΕΡΤ για την ελληνική συμμετοχή στον 65ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision που ανέρχεται στα 340.658 ευρώ. Η ΕΡΤ  θα μεταδώσει απευθείας τους δύο ημιτελικούς (18 και 20 Μαΐου), όπως φυσικά και τον τελικό του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού (22 Μαΐου).

Το ποσό που θα δαπανήσει η ΕΡΤ είναι σχεδόν εφάμιλλο με το ποσό που είχε εγκριθεί τις δύο προηγούμενες χρονιές (337.058 και 346.855 Ευρώ αντίστοιχα). Για το 2019 μάλιστα υπήρξε και δεύτερη απόφαση του ΔΣ, αυξάνοντας το ήδη εγκριθέν ποσό στις 346.855 Ευρώ, αφού δεν είχε κοστολογηθεί σωστά η κατασκευή που χρησιμοποιήθηκε επί σκηνής. Η ειδοποιός διαφορά όμως της φετινής χρονιάς, είναι τα μέτρα κατά του COVID-19, που υποχρεώνουν τα μέλη των αποστολών να μένουν σε μονόκλινα δωμάτια, όπως και τα έξοδα για το γύρισμα του live on tape video της συμμετοχής μας. Παρότι δηλαδή οι αντικειμενικές ανάγκες της συμμετοχής μας ήταν περισσότερες και θα περίμενε κανείς πως και ο σχετικός προϋπολογισμός θα ήταν αυξημένος, βλέπουμε τελικά πως το ποσό που θα δαπανηθεί είναι ελαφρώς μειωμένο σε σχέση με το 2019.

Τα δε ποσά που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο συμπεριλαμβάνοντας και τον ΦΠΑ, είναι παντελώς παραπλανητικά, αφού είναι γνωστόν πως στον ευρύτερο δημόσιο τομέα ο ΦΠΑ συμψηφίζεται. Επιπροσθέτως το ετήσιο κόστος συμμετοχής που καταβάλει η ΕΡΤ στην EBU, ανέρχεται στις 125.000 Ευρώ, οπότε τα ποσά που αναφέρονται για τις προηγούμενες χρονιές είναι στην σφαίρα απλά της φαντασίας.

Ουσιαστικά ο προϋπολογισμός της ΕΡΤ δεν διαφέρει από αυτόν της προηγούμενης διοίκησης, η όποια δε πολιτική και κομματική σπέκουλα γίνεται με φόντο τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision είναι αστεία. Αναμενόμενα είναι κάποια δημοσιεύματα του ανταγωνισμού, που βλέπουν φέτος την ΕΡΤ να περιφρουρεί και να αξιοποιεί όσο ποτέ άλλοτε ένα πρόγραμμα που της ανήκει και που τα τελευταία χρόνια, ελέω φυσικά και της οικονομικής κρίσης είχε γίνει βορά στα ιδιωτικά κανάλια.

Σας υπενθυμίζουμε ότι την Ελλάδα εκπροσωπεί η Στεφανία Λυμπερακάκη με το Last Dance, που υπογράφουν οι Δημήτρης Κοντόπουλος, ARCADE και Sharon Vaughn. Την σκηνοθετική επιμέλεια της συμμετοχής μας έχει αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός. Την μετάδοση των δύο ημιτελικών και του τελικού, θα πραγματοποιήσουν ζωντανά από την Ahoy Arena του Ρότερνταμ οι Μαρία Κοζάκου και Γιώργος Καπουτζίδης. Αρχηγός αποστολής είναι η Σοφία Δρανίδου, ενώ υπεύθυνη όλου του project είναι η διευθύντρια εταιρικής επικοινωνίας της ΕΡΤ, Δώρα Χειράκη.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις που αφορούν την ελληνική συμμετοχή στην Eurovision 2021!

11 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Το ποσό δεν είναι κάπως “μικρό” για να έχει στηθεί κατι τόσο εντυπωσιακό και “μεγάλο” όσο λέγεται;;
    Μάλιστα ένας χρήστης έγραψε για “εξελιγμένη version” του staging του “you are the only one”…
    Υπάρχουν επιπλέον χορηγίες;;
    ΥΓ: ακόμα απορώ πως δαπανήθηκαν τόσα χρήματα για το ανύπαρκτο staging του “όνειρο μου”…

    Απάντηση
  2. Το τραγούδι είναι καλό
    Το τραγούδι είναι καλό says:

    Ερτ μου με χάλασες πολύ. Έπρεπε τουλάχιστον 200 χιλιάδες επιπλέον να δώσεις από αυτό το πενιχρό πόσο που βλέπω πιο πάνω.

    Οι λόγοι? Πρώτον: έκανες ανάθεση που σημαίνει πιστεύεις τους ανθρώπους αυτούς.
    Δεύτερον: δίνεις την ευκαιρία σε ένα νέο κορίτσι που δεν την ξέρουν στην Ελλάδα και δεν μπορεί αντικειμενικά να προσελκύσει πολλούς χορηγούς (γιατί δεν είναι Βίσση και ρουβας ή μέλισσες κτλ), και αντί να το στηρίξεις σαυτες τις δύσκολες αντικειμενικά συνθήκες, πας και κάνεις τσιγγουνιές.
    Τρίτον: η Eurovision είναι το πιο εμπορικό σου πρόγραμμα και είναι στο χέρι σου να πάρει τα πάνω του. Τέταρτον: καλή η έμπνευση αλλά τα εντυπωσιακά πράγματα πάνω στη σκηνή θέλουν και μπάτζετ. Πέμπτον: το προμοσιον σου Ερτ μου στο ίντερνετ είναι μηδαμινό. Καμία έντονη και agreessive καμπάνια δεν κάνεις στο διαδίκτυο ή το YouTube των άλλων χωρών. Ακόμα και μικρά διαφημιστικά σποτάκια σε κάποια κανάλια του εξωτερικού θα μπορούσες να έχεις κλείσει.

    Αχ Ερτούλα μου, δεν μπορείς να αποτινάξεις τα σύνδρομα “τι θα πει ο κόσμος…”, οπότε τα ξοδεύεις τα φραγκακια σε εκπομπουλες που δεν θα δει κανείς 🙂

    Απάντηση
  3. Miltos
    Miltos says:

    Θα ήθελα να ρωτήσω τους συντάκτες, κατά πόσο πιστεύουν ότι αυτό το ποσό καλύπτει και πληρεί τις ανάγκες του staging που έχει εμπνευσθεί ο Φωκάς. Δεδομένου ότι αυτό που θα παρουσιαστεί είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό και πρωτοποριακό!

    Απάντηση
  4. Χρήστος
    Χρήστος says:

    Μπορεί να μην είναι και το μεγαλύτερο ποσό, αλλά να μην ξεχνάμε και την εποχή που ζούμε… η οικονομία γενικότερα απειλείται, όποτε θα ήταν και λίγο ειρωνικό να διαθέσει η Ερτ υπέρογκο χρηματικό ποσό για τη Eurovision. Επίσης, χαμηλό ή αυξημένο budget δεν σημαίνει απαραίτητα και επιτυχία. Ανακαλώ παλιά συνέντευξη Φωκα που είχε πει ότι δεν χρειάζεσαι υψηλό budget στη Eurovision για να εντυπωσιάσεις. Αντίστοιχα, ειχα ακούσει το 2016 ότι η Ρωσία δεν έχει κάνει και κάτι σπουδαίο σε θέμα χρημάτων, ενας «τοίχος» είναι που οι χορευτές απο πίσω αλλάζουν τη διάταξή του (παρομοίως ούτε της Μολδαβιας 2017 νομίζω ότι ήταν κάτι ακριβό). Μπορεί κάτι να είναι απλό και συνάμα εντυπωσιακό και απο την άλλη μπορεί να είναι κάτι ακριβό και μεγαλειώδες, αλλά υπερβολικό και κιτς. Βλεπω σχόλια ότι πάμε για νίκη και ότι θα εντυπωσιάσουμε, εγώ θα πω ότι κανένας δεν μας έχει χαρίσει τη δεκάδα και να μην προτρέχουμε. Εξάλλου σημασία έχει οτι υπάρχει αξιοπρέπεια απο την ελληνική πλευρά και σε περίπτωση που δεν βγει το αναμενόμενο, ξέρουμε ότι έγινε προσπάθεια

    Απάντηση
  5. Stavros
    Stavros says:

    Παιδια καλως η κακως δεν πρεπει να ξεχναμε πως η Ερτ δεν εχει μονο την Eurovision αλλα αντιθετα αδίνει βαση σε αλλα, κυριως αθλητικα γεγονοτα, κατι που ειναι απολυτως λογικο. Δεν νομιζω τωρα να χαλάσει 500 χιλιαδες για κατι που απλα της δίνει τηλεθέαση για 1 εβδομάδα(ημιτελικοί-τελικος). Ετσι κ αλλιως τα φετινα χρηματα λογικα θα αρκουν, δεν πιστευω η Ερτ να αφησει ξεκρεμαστο τον Φωκα.

    Απάντηση
    • Achille
      Achille says:

      Σταύρο, όταν λέμε να επενδύσει η ΕΡΤ στην Γιουροβίζιον, εννοούμε ότι μπορεί να έχει κέρδος και πέραν των τριών βραδιών. Αν την αξιοποιήσει σωστά, μπορεί να κάνει εθνικούς τελικους, αξιοπρεπείς εκπομπές αφιερώματα (και όχι όπως οι φτηνιαδούρες που μπορεί να κάνει κάθε χρόνο) και να προσελκύσει ένα κοινό που σίγουρα θα είναι πάνω από τον μέσο όρο της τηλεθέασης της. Και γενικά να ξαναθυμίσει σε όσους σταμάτησαν να βλέπουν Γιουροβίζιον το 2010 ότι η Ελλάδα συμμετέχει δυναμικά.

      Απάντηση
  6. Thisaintourlastdance
    Thisaintourlastdance says:

    Ιδιο budget με τον επιταφιο της Ντουσκα με τα σπαθια και τα ψευτικα ανθη και με το μπλε χερι με τα τεραστια νυχια της Τερζη;
    Ωω ελπιζω να μη βγει το επικο staging τελικα this is love 2.0 😛 Ακομα κριντζαρω με το πτωμα της Ντεμυ που επεπλεε στην οθονη!

    Απάντηση
    • Thisaintourlastdance
      Thisaintourlastdance says:

      Μαλλον οχι ιδιο, ακομη μικροτερο: αφου ελαβαν και φετος ιδιο ποσο, αν αφαιρεσουμε τα εξοδα για τα μονοκλινα και το live tape, ο Φωκας θα εχει σημαντικα μειωμενο budget με τις προηγουμενες χρονιες!

      Απάντηση
  7. Κολοσσός
    Κολοσσός says:

    Με τη demy το 2017 τι ποσό είχε δώσει η ερτ?? Και πως γίνετε της τερζής να κοστίζει όσο περίπου θα κοστίζει της στεφανιας?

    Απάντηση
    • Miltos
      Miltos says:

      Εν τελει θεωρώ ότι σημασία έχει το πως θα εκμεταλλευτεί κάνεις το ποσό. Η Τερζη σίγουρα δεν το εκμεταλλεύτηκε σωστά οσο για την Ντουσκα ήταν σίγουρα ένα ακριβοπληρωμένο staging αλλά καλοστημένο! Ας μην ξεχνάμε ότι ούτε η Ρωσία το 2016 έδωσε 500.000€ αλλά και η Κύπρος το 2018 έδωσε περίπου ίδιο ποσό με το δικό μας. Το 2017 το ποσό που δόθηκε ήταν για αυτό που εμπνεύστηκε αρχικά ο Φωκάς και όχι για αυτό που τελικά είδαμε επί σκηνής. Εξάλλου όπως πολύ σωστά λέει και ο Χρήστος παραπάνω, ο Φωκάς έχει πει ότι δεν χρειάζεται κάτι υπέρογκο για να φτιαξει κάτι εντυπωσιακό και φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να μην είχε εκθέσει ο Φωκάς πρώτα στην ΕΡΤ τις ιδέες του και να του έδιναν ένα ποσό που δεν καλύπτει το όραμα του!

      Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *