Εντυπωσίασαν οι εκδηλώσεις για την Έξοδο του Μεσολογγίου με την υπογραφή του Φωκά Ευαγγελινού!

Με δωρικές, αλλά ταυτόχρονα εντυπωσιακές εικόνες που μέσω της τηλεόρασης ταξιδεύουν πλέον σε ολόκληρο τον κόσμο, ολοκληρώθηκαν χθες οι εκδηλώσεις για την επέτειο της Εξόδου του Μεσολογγίου, που πραγματοποιήθηκε ξημερώματα της Κυριακής των Βαίων το 1826. Τη κεντρική εκδήλωση σχεδίασε και σκηνοθέτησε ο Φωκάς Ευαγγελινός.

Η καθοδήγηση του Φωκά Ευαγγελινού και της Ελευθερίας Ντεκώ, που ανέλαβε τον φωτισμό, πρόσθεσαν μια αισθητική αναβάθμιση που δεν προσέβαλε σε τίποτα τον Ιερό χώρο. Απεναντίας έδειξε το Μεσολόγγι στα πέρατα του κόσμου.

Η αφήγηση των Στεφανίας Γουλιώτη και Νίκου Καραθάνου ήταν εξαιρετική, ενώ η χορωδία του Δήμου «έδεσε» με το μουσικό σύνολο chores της Μαρίνας Σάττι και έδωσαν ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα υπό την καθοδήγηση του Σπύρου Χολέβα. Και βέβαια οι Μεσολογγίτες Θωμάς Θεοφυλάτος και Πέτρος Σιάμος συγκίνησαν, όπως πάντα.

Η ατμόσφαιρα στον Κήπο των Ηρώων ήταν απολύτως κατανυκτική με αναμμένα κεράκια διάσπαρτα και ακτίνες φωτός που έφθασαν μέχρι τον ουρανό. Η ησυχία και η ηρεμία που επικράτησε έδωσε πραγματικά το στίγμα της Ιερής Πόλης και της Θυσίας των Ηρώων.

Το τελικό πλάνο με το φλεγόμενο ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ, μέσα στην λιμνοθάλασσα ήταν κυριολεκτικά ανατριχιαστικό.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την εκδήλωση στο παρακάτω βίντεο:

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *