Ρωσία: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την Manizha και το τραγούδι της για την Eurovision 2021!

Προβλήματα με το τραγούδι που επιλέχθηκε στην Eurovision δεν έχουν φέτος μόνο στην Κύπρο, όπως έχετε καταλάβει. Στην Ρωσία το τραγούδι που επιλέχθηκε για τον διαγωνισμό, φαίνεται ότι διχάζει, ενώ και η Ορθόδοξη Εκκλησία της χώρας παίρνει θέση επικριτικά απέναντι στο Russian Woman της Manizha.

H Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία σχολίασε στο πρακτορείο ειδήσεων «RIA Novosti» σχετικά με την συμμετοχή της χώρας στο διαγωνισμό, πως δεν πρέπει να επιλέγονται δημιουργίες  που εξοργίζουν τις «γυναίκες συμπατριώτισσες» και ταπεινώνουν τη γυναικεία αξιοπρέπεια.

Την Τετάρτη, η εκπρόσωπος του Συμβουλίου της Ρώσικης Ομοσπονδίας, Βαλεντίνα Ματβιένκο, όπως σας ενημερώσαμε σε σχετικό μας άρθρο, εξέφρασε έκπληξη για το περιεχόμενο του τραγουδιού της Μanizha, ζητώντας πληροφορίες από το Κανάλι 1 της Ρωσίας σχετικά με τη διαδικασία επιλογής ερμηνευτή και τραγουδιού που ακολουθήθηκε.

Με τη σειρά της, η γερουσιαστής Έλενα Αφανάσιεβα σημείωσε ότι «πολλοί Ρώσοι εξεπλάγησαν με την επιλογή αυτή: έκπληκτοι από την εμφάνισή, έκπληκτοι από το τραγούδι». Σύμφωνα με την Αφανάσιεβα: «δεν υπάρχει νόημα στο τραγούδι, δεν είναι αντιληπτό, τι είδους αφροαμερικάνικος χορός είναι!». Η γερουσιαστής πιστεύει ότι είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε ποιες αξίες διαφυλάττει ή όχι ο ερμηνευτής που εκπροσωπεί τη Ρωσία.

«Ένα σημαντικό μέρος του ρωσικού κοινού είναι εξοργισμένο από αυτό το κομμάτι. Έχω ακούσει για μια αρνητική αντίδραση τόσο μεταξύ της Ορθόδοξης κοινότητας, συγκεκριμένα από τις γυναίκες (διαμαρτυρήθηκε η Ένωση Ορθοδόξων Γυναικών), όσο και ότι πολλές Ρωσίδες  είναι εξοργισμένες από αυτό το τραγούδι», δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής του συνοδικού τμήματος του Πατριαρχείου της Μόσχας για τις σχέσεις μεταξύ Εκκλησίας – Κοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης.

Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε ότι «κάθε δημιουργία που έχει σχέση με τη Ρωσία και έχει γυναικεία θέματα στο περιεχόμενό του δεν πρέπει να προκαλεί οργή μεταξύ των γυναικών της πατρίδας μας».

«Προχωρούμε από το γεγονός ότι η προστασία των παραδοσιακών αξιών κατοχυρώνεται στο σύνταγμα της χώρας και μία από αυτές είναι η αξία της μητρότητας, η οποία προϋποθέτει άνευ όρων σεβασμό στις γυναίκες. Οτιδήποτε εξευτελίζει την αξιοπρέπεια μιας γυναίκας δεν αξίζει να διαδοθεί διεθνώς, συμπεριλαμβανομένου του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision», κατέληξε ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Η Μanizha έλκει την καταγωγή της από το Τατζικιστάν, η οποία έγινε γνωστή μέσω των κοινωνικών δικτύων. Τον Δεκέμβριο του 2020, έγινε η πρώτη πρέσβειρα καλής θέλησης του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες από τη Ρωσία.

Το τραγούδι έχει έως τώρα χαρακτηριστεί: μια πρόκληση για τους Ρώσους, μια παρωδία τους, που αφήνει κακή γεύση».

Η Ένωση Ορθόδοξων Γυναικών επιμένει ότι δεν μπορεί να πάει στην Eurovision, καθώς η εικόνα της Ρωσίδας προσβάλλεται δημόσια. Το τραγούδι μέσα μιλάει για παιδιά που μεγαλώνουν χωρίς πατέρα, για διαλυμένες οικογένειες, για γυναίκες που θεωρούνται μεγάλες μετά τα 30 και πιέζονται να κάνουν παιδιά, για γυναίκες που «πρέπει» να χάσουν βάρος και για το ότι οι Ρωσίδες θέλουν πάντα να φύγουν από τη χώρα και να αναζητήσουν την τύχη τους αλλού…

Όπως καταλαβαίνετε το δράμα δεν τελειώνει…

Πηγή: Ευγενία Δίτσα (μετάφραση)
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *