Eurovision 2021: Ντέρμπι στην κορυφή – Στη δεκάδα η Ελλάδα – Από κοντά η Κύπρος

Με λιγότερο από έναν μήνα να απομένει για τη διεξαγωγή του Α’ Ημιτελικού της Eurovision 2021 στο Ρότερνταμ, η στοιχηματική μας ανάλυση επικεντρώνεται στο καθιερωμένο εβδομαδιαίο update σε σχέση με τις αποδόσεις που κυκλοφορούν αναφορικά με τον 65ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού.

Τα φαβορί

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζεται η μάχη στις υψηλότερες θέσεις των στοιχηματικών πινάκων. Μάλτα, Γαλλία και Ελβετία φαίνεται να έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στην πρώτη τριάδα των αποδόσεων σύμφωνα με τους bookers, τουλάχιστον μέχρι την έναρξη των προβών στην Ολλανδία.

Στην πρώτη θέση παραμένει η Μάλτα. Η 18χρονη Destiny θεωρείται ως η επικρατέστερη για να κερδίσει τον φετινό διαγωνισμό, όντας στην πρώτη θέση εδώ και σχεδόν έναν μήνα από την κυκλοφορία του τραγουδιού της και εντεύθεν. Η νησιωτική χώρα φέρεται να ξεκινά από την “pole position” ως προς την υπόθεση-νίκη.

Σε απόσταση αναπνοής από την Μάλτα βρίσκονται η Γαλλία και η Ελβετία. Η Barbara Pravi και ο Gjon’s Tears ακολουθούν κατά πόδας την Destiny, με ενδεχόμενη νίκη τους να εξαπλασιάζει σχεδόν τα χρήματα εκείνου που θα ποντάρει σε αυτές.

Top 5 και Top 10

Τέταρτη με ανοδικές τάσεις παραμένει η Ιταλία. Οι Måneskin συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία των τελευταίων εβδομάδων, αποκτώντας προς ώρας προβάδισμα σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες για την τέταρτη θέση των προβλέψεων. Η νίκη της Ιταλίας τον Μάιο στο Ρότερνταμ κυμαίνεται σε αποδόσεις μεταξύ 9 και 11.

Πέμπτη βρίσκεται η γειτονική μας Βουλγαρία. Το “Growing Up Is Getting Old” συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα, έχοντας απόσταση από τις προπορευόμενες χώρες.

Έκτη παραμένει σταθερά η Σουηδία, με τις αποδόσεις για νίκη της σκανδιναβικής χώρας να μένουν σταθερές σε κάποιες στοιχηματικές εταιρείες και να ανεβαίνουν σε κάποιες άλλες.

Προς ακόμα μία αλλαγή θέσεων ανάμεσα στην Ισλανδία και τη Λιθουανία οδεύουμε μέσα στις επόμενες ώρες. Παρά το γεγονός πως στον συγκριτικό πίνακα του Oddschecker οι Daði & Gagnamagnið προπορεύονται των The Roop μία πιο προσεκτική μελέτη των αποδόσεων μας δείχνει πως στις περισσότερες εταιρείες το “Discoteque” βρίσκεται χαμηλότερα από το “10 Years”.

Ένατη παραμένει η Νορβηγία, με τον TIX και το “Fallen Angel” να παραμένουν αθόρυβα εντός της πρώτης δεκάδας καθ’ όλη τη διάρκεια του τελευταίου μήνα.

Ελλάδα και Κύπρος

Τη δεκάδα συμπληρώνει η Ελλάδα. Η Stefania και το “Last Dance” βρίσκονται για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της φετινής Eurovisionικής περιόδου εντός του Top 10, πιστοποιώντας τις ανοδικές τάσεις που παρουσίαζε η ελληνική συμμετοχή τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι πληροφορίες για μία ξεχωριστή σκηνική εμφάνιση στη σκηνή του Ahoy Rotterdam έχουν αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες της χώρας μας.

Από την άλλη πλευρά, στην 13η θέση βρίσκεται η Κύπρος. Η Μεγαλόνησος βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με τις δύο προηγούμενες εβδομάδες, όταν και τότε βρισκόταν στη 13η θέση. Παρ’ όλα αυτά, πρόκειται για μία συμμετοχή της οποίας οι αποδόσεις κυμαίνονται πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα με τα αντίστοιχα του Σαν Μαρίνο και της Φινλανδίας, οι οποίες βρίσκονται στην 11η και τη 12η θέση αντίστοιχα.

Συμπεράσματα

Ανακατατάξεις είχαμε μέσα στις τελευταίες ημέρες, με κάποια τραγούδια να παρουσιάζουν ανοδικές τάσεις, ανεβαίνοντας παράλληλα στους στοιχηματικούς πίνακες. Όπως είναι λογικό, οι αποδόσεις θα περάσουν από διάφορα σκαμπανεβάσματα τον προσεχή ενάμιση μήνα, με ιδιαίτερα μεγάλες διαφοροποιήσεις να μην αναμένονται ελλείψει pre-parties.

Οι πληροφορίες για τη σκηνική παρουσία και φυσικά οι εμφανίσεις στην Ahoy του Ρότερνταμ μπορούν να φέρουν τα πάνω κάτω στους πίνακες των στοιχηματικών εταιρειών. Τίποτα, ωστόσο, δεν θα έχει κριθεί μέχρι το βράδυ της 23ης Μαΐου και τη διεξαγωγή του μεγάλου τελικού της Eurovision!

 

6 ΣΧΟΛΙΑ
  1. ,(Marizeta)
    ,(Marizeta) says:

    Προσωπικά δεν έχω ποντάρει ποτέ σε κάποια συμμετοχή αλλά σκέφτομαι πολύ σοβαρά να ποντάρω στην Γαλλία. Πιστεύω ότι είναι το πιο άρτιο καλλιτεχνικά τραγούδι το οποίο θα λατρέψουν οι επιτροπές και θα αρέσει στο κοινό. Αντίθετα με την Μάλτα που αν και συμπαθητικό κομμάτι δεν είναι σίγουρο αν θα αρέσει στις επιτροπές ή αν θα το ψηφίσει το κοινό.

    Απάντηση
  2. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Από την τωρινή τριάδα των φαβορί θα έλεγα ότι η νίκη θα γίνει τύπου Ουκρανία ή Ολλανδία, που κανένα δεν κέρδισε είτε στο κοινό είτε στις επιτροπές αλλά από “καραμπολα” νίκησαν.
    Νομίζω αν παίξει αυτό το σενάριο θα κερδίσει η Ελβετία. Αλλιώς θα έχουμε στημένη νίκη, τύπου “heroes” με σαρωτική νίκη της Μάλτας στις επιτροπές και τριτοτεταρτης θέσης στο κοινό.Η Γαλλία, αν και είναι το φετινό μου 12αρι, νομίζω θα τερματίσει μεταξύ 4ης-6ης θέσης…
    Από τις υπόλοιπες χώρες που βρίσκονται στην τωρινή δεκάδα, νομίζω η Νορβηγία θα πάει πολύ χειρότερα (προσωπικά την βλέπω εκτός τελικού) ενώ έχω κάποια ερωτηματικά για το πόσο καλά θα πάει η Βουλγαρία και η Ισλανδία και δευτερευόντως η Ιταλία με την Λιθουανία…
    Η Ελλάδα αν όντως είναι τόσο εντυπωσιακό το staging και η φωνητική επίδοση, τότε νομίζω μπορεί να έχει καλή συγκομιδή πόντων τόσο από κοινό όσο και από επιτροπές τερματίζοντας από 4η ως 12η θέση.
    Ας ελπίσουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα και φυσικά ανυπομονώ, όπως και όλοι, για τις πρόβες που όσο να είναι θα ξεκαθαρίσει λίγο το πράγμα, μιας που όπως αναφέρατε φέτος δεν έχουμε τα γνωστά pre parties, άρα δεν αναμένω τρελές αλλαγές στην κατάταξη πριν ξεκινήσουν οι πρόβες.
    Από την 8η Μαίου και μετά αναμένω να έρθουν τα πάνω κάτω, κυριολεκτικά και μεταφορικά…

    Απάντηση
  3. Alex
    Alex says:

    Λογικα μεταξυ Μαλτας και Ελβετιας θα κριθει. Αουτσαιντερ Ιταλια και Λιθουανια. Την Γαλλια δεν την βλεπω λογω πιθανοτατα χαμηλου televoting.

    Εμεις αν παρουσιαστουμε επαγγελματικα και οχι οπως τα τελευταια χρονια, λογικα θα περασουμε στον τελικο, οπου θα κυμανθουμε καπου μρταξυ 18ης- 14ης θεσης. Δεν τραβαει το τραγουδι καθολου, ουτε σε views, ουτε σε streams και συντομα θα κατρακυλησει και στα στοιχηματα εκει που ητσν.

    Μια απο τα ιδια αζητητα δηλαδη.

    Απάντηση
    • Miltos
      Miltos says:

      Ναι γιατί ως γνωστόν τα streams είναι πολύ βασικό κριτήριο για την απόδοση ενός τραγουδιού. Σας παρακαλώ πριν σχολιάσετε παρακολουθήστε λίγο την εντύπωση που αφήνει στους ξένους (tops, reactions, reviews, comments). Κρίνοντας από αυτά άλλη άποψη έχω και φυσικά δεν έχει να κάνει με το αν μου αρέσει το κομμάτι (που μου αρέσει, ψέμματα δε θα πω)! Τέλος, οι προβλέψεις (είτε καλές είτε κακες) δεν έχουν απολύτως κανένα νόημα ειδικά φέτος που δεν έχω ξαναδεί πιο αμφίρροπη χρόνια. Όλα θα κριθούν στις πρόβες!

      Απάντηση
    • Greco London
      Greco London says:

      Ναι άσε συμφωνώ δε τραβάει καθόλου έχεις δίκιο ναι ναι όπως τα λες για αυτό ανέβηκε 10αδα μέσα απο 39 συμμετοχές πωπωωω ναιιι χάλια όντως..!!!

      Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *