Ακυρώθηκαν τα σχέδια για τη Eurovision Asia

Σε ναυάγιο εξελίχθηκαν οι σχεδιασμοί του SBS για τη δημιουργία της Eurovision Asia. Παρά το γεγονός πως πριν λίγες ημέρες η EBU ανακοίνωσε τη διεξαγωγή του American Song Contest αρχής γενομένης από το 2022, ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Αυστραλίας επιβεβαίωσε πριν λίγες ώρες πως το σχέδια για τη δημιουργία ενός διαγωνισμού τραγουδιού στη ζώνη Ασίας – Ειρηνικού σταματάνε και επίσημα.

Ο αρχηγός αποστολής της Αυστραλίας στον διαγωνισμό της Eurovision δήλωσε χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα TV Tonight της χώρας της Ωκεανίας:

Νομίζω πως είναι δίκαιο να πούμε πως τα πλάνα δεν κύλησαν όπως θέλαμε. Ξοδέψαμε αρκετά χρόνια ψάχνοντας τον τρόπο διεξαγωγής της Eurovision Asia, η έξαρση όμως της πανδημίας άλλαξε άρδην τους σχεδιασμούς μας.

Επίσης, ο Josh Martin αναφέρθηκε εκτενώς στους λόγους που οδήγησαν στη ματαίωση του εγχειρήματος της Eurovision Asia:

Είναι πολύ διαφορετικό το τοπίο σε σχέση με το πως ήταν στην Ευρώπη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Υπήρχε ένας πραγματικός λόγος για να δημιουργηθεί η Eurovision, να ενώσει όλους τους κατοίκους της Ευρώπης.

Η Eurovision Asia ήταν δύσκολο να υλοποιηθεί για πολλούς λόγους: διαφορετικές ζώνες ώρας, τεράστιες γλωσσικές διαφορές και άλλα αντίστοιχα ζητήματα.

Προσπαθήσαμε πάρα πολύ σκληρά στο SBS, αλλά οι λόγοι αυτοί κατέστησαν το εγχείρημα ανεφάρμοστο.

1 reply
  1. ,(Marizeta)
    ,(Marizeta) says:

    Για εμένα Eurovision είναι μια και στον κόσμο άλλη καμία. Όλες αυτές οι απομιμήσεις δεν ξέρω πόσο θα φτουρησουν-με εξαίρεση ίσως το American Song Contest το οποίο στην Αμερική μπορεί να θεωρηθεί ένας μουσικός διαγωνισμός σαν τους τόσους άλλους που υπάρχουν εκεί

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *