Τα στοιχήματα των πέντε τελευταίων ετών αμέσως μετά τις πρόβες

Με λιγότερο από μία εβδομάδα να απομένει για τη διεξαγωγή του μεγάλου τελικού της Eurovision 2021, τα στοιχήματα έχουν πάρει φωτιά. Η αγωνία κορυφώνεται και τα ξημερώματα της επόμενης Κυριακής θα γνωρίζουμε τον μεγάλο νικητή του 65ου Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

Όπως είναι λογικό, η περίοδος αυτή προσφέρεται για διάφορες συζητήσεις σχετικές με το κατά πόσον πέφτουν μέσα οι στοιχηματικές εταιρείες. Στο σημερινό μας άρθρο παρουσιάζουμε τα στοιχήματα όπως ήταν μετά την ολοκλήρωση των προβών όλων των χωρών, πριν την εβδομάδα των σόου.

2016

Σχετικά κοντά, όσον αφορά τις χώρες που τερμάτισαν εντός δεκάδας, έπεσαν οι bookers το 2016. Από τις δέκα χώρες που βρίσκονταν μία εβδομάδα πριν τον τελικό εντός Top 10, εν τέλει οι έξι τερμάτισαν μέσα σε αυτό. Μάλτα, Ιταλία, Σερβία και Λετονία δεν βρέθηκαν στις δέκα καλύτερες χώρες, με όλες τους να βρίσκονται από τη 12η και κάτω.

Τα στοιχήματα εκείνης της χρονιάς μπορεί να μην έπεσαν μέσα με ακρίβεια στις θέσεις των χωρών που τερμάτισαν εντός δεκάδας, αλλά βρέθηκαν αρκετά κοντά. Η Ρωσία από 1η βρέθηκε 3η, η Ουκρανία κέρδισε, η Γαλλία τερμάτισε 6η, η Σουηδία 5η, η Αυστραλία 2η και η Αρμενία 6η.

2017

Επτά από τις δέκα χώρες που βρίσκονταν στα στοιχήματα στο Top 10 τερμάτισαν εν τέλει εντός αυτού στη Eurovision του Κιέβου. Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν και Δανία δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τον σκόπελο της δεκάδας, με Μολδαβία, Ουγγαρία και Νορβηγία να παίρνουν τη θέση τους.

Η Ιταλία τερμάτισε 6η ενώ θεωρούταν το φαβορί εκείνου του διαγωνισμού, με την Πορτογαλία να παίρνει την παρθενική της νίκη. Το καλύτερό της πλασάρισμα (2η) πέτυχε η Βουλγαρία, 5η βρέθηκε η Σουηδία, 7η η Ρουμανία, 9η η Αυστραλία και 4ο το Βέλγιο.

2018

7/10 είχαμε και στον 63ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, με τη Νορβηγία, τη Γαλλία και τη Βουλγαρία να μην τερματίζουν εντός δεκάδας. Η Νορβηγία βρέθηκε στην 15η, η Γαλλία στη 13η και η Βουλγαρία στη 14η.

Όσον αφορά τις χώρες που βρέθηκαν τελικά εντός Top 10, το Ισραήλ κέρδισε εν τέλει, η Εσθονία κατέληξε 8η, η Κύπρος πέτυχε το καλύτερο πλασάρισμά της τερματίζοντας 2η, η Τσεχία 6η, η Ιταλία 5η και η Μολδαβία 10η.

2019

Πιο κοντά από κάθε άλλη χρονιά όσον αφορά την τελική δεκάδα βρέθηκαν τα στοιχήματα πριν δύο χρόνια στο Τελ Αβίβ. Από τις 10 χώρες που θεωρούνταν φαβορί για τη δεκάδα, οι 8 τερμάτισαν μέσα στο Top 10, με τις άλλες δύο να βρίσκονται εκτός αυτού.

Η – μία εβδομάδα πριν τον τελικό – 3η Γαλλία κατέληξε στη 16η και η 7η Μάλτα βρέθηκε στην 14η θέση.

Η Ολλανδία επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και κέρδισε για τέταρτη φορά τη Eurovision, η Σουηδία περιορίστηκε στην 5η θέση, η Ρωσία τερμάτισε 3η, το Αζερμπαϊτζάν 8ο, η Ιταλία 2η, η Ελβετία 4η, η Αυστραλία 9η και η Ισλανδία 10η.

2021 ;

Η υπερέκθεση των τραγουδιών και των εμφανίσεων τα τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει στη σταδιακή αύξηση των επιτυχημένων προβλέψεων των bookers. Αυτό σημαίνει πως Ελλάδα και Κύπρος ξεκινούν από μία πολύ καλή βάση για την κατάληψη μίας θέσης στην πρώτη δεκάδα και γιατί όχι ακόμα παραπάνω.

Σε κάθε περίπτωση τα πάντα είναι ανοιχτά μέχρι τον τελικό του ερχόμενου Σαββάτου, όταν και θα αναδειχθεί ο μεγάλος νικητής της Eurovision 2021. Εμείς δεν έχουμε παρά να περιμένουμε κατά πόσον θα επιβεβαιωθούν οι στοιχηματικές τάσεις που δείχνουν την Ιταλία και τη Γαλλία ως μεγάλα φαβορί για τη νίκη και τις υπόλοιπες χώρες να καταλαμβάνουν μία θέση στο Top 10.

3 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Πάντως 3 από τις 4 χρονιές υπήρξαν συμμετοχες που έκαναν το μπαμ μετά τους ημιτελικούς.
    Για να δούμε αν υπάρξει μια τέτοια συμμετοχη φέτος!
    ΥΓ: από την τρέχουσα δεκάδα νομίζω ότι Ουκρανία και Λιθουανία ίσως δυσκολεύουν στις επιτροπές ενώ η Βουλγαρία στο televoting. Θα δείξει…
    Το μόνο σίγουρο είναι ότι η φετινή χρονιά θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα και ενδεχομένως πολύ απρόβλεπτη!
    Καλή Eurovision-εβδαμαδα και πάνω απ’ όλα να το απολαύσουμε!!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *