Ένα ταξίδι δύο ετών φθάνει στο τέλος του για την Stefania!

Δύο χρόνια χρειάστηκαν για να καταφέρει η Stefania να εκπληρώσει το παιδικό της όνειρο και να εκπροσωπήσει τελικά την πατρίδα μας, στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Ένα μακρύ, αλλά πυκνό ταξίδι φθάνει στο τέλος του, με την ευχή να έχει την ευτυχέστερη κατάληξη. Μια μικρή λοιπόν αναδρομή, σε αυτό το ταξίδι, λίγες κυριολεκτικά ώρες προτού η ελληνική αποστολή πετάξει με όνειρα και ελπίδες στο Ρότερνταμ.

Μέσα από το Eurovisionfun έγινε η αρχή

Λιγότερο από ένα μήνα μετά το τέλος της Eurovision 2019 και μετά ακόμη μία αποτυχία στο ενεργητικό μας, μέσα από την ιστοσελίδα μας, γράψαμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, για την επιλογή της Stefania, ως εκπροσώπου μας στον διαγωνισμό.

Το γεγονός πως η Eurovision θα πραγματοποιούνταν στην Ολλανδία, θα ήταν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ΕΡΤ να στείλει ένα παιδί της ομογένειας, που σημείωνε σημαντική καριέρα εκεί. Επιπροσθέτως, η συζήτηση που λάμβανε χώρα εκείνη την περίοδο, με αφορμή το νομοσχέδιο για την δυνατότητα άσκησης του εκλογικού δικαιώματος των Ελλήνων του εξωτερικού στον τόπο της κατοικίας τους, έδινε ένα ακόμα δυνατό επιχείρημα υπέρ της Stefania.

Η εμφάνιση στα MAD

Λίγες ημέρες αργότερα, έχοντας αποφασίσει προφανώς τόσο η ίδια, όσο και η ομάδα της να κυνηγήσει το όνειρο της εκπροσώπησης της Ελλάδας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, που θα πραγματοποιούνταν στην Ολλανδία, η Stefania κάνει την πρώτη της εμφάνιση επί ελληνικού εδάφους,

Στην σκηνή των βραβείων MAD, μαζί τις Ilenia Williams και Κόνι Μεταξά, ερμηνεύουν το Con Calma και όλοι μιλούν για την σαγηνευτική ομορφιά της και την υπέροχη φωνή της.

Κατατίθεται επισήμως η υποψηφιότητα της Stefania

Η ομάδα της Stefania ετοιμάζει πιθανά τραγούδι για τον διαγωνισμό και τα υποβάλει στην ΕΡΤ. Η ελληνική δημόσια τηλεόραση δεν είχε λάβει ακόμα την απόφαση της για τον εκπρόσωπό μας, ενώ ο Δημήτρης Παπαδημητρίου κάνει κρούση στην Μαρίνα Σάττι, η οποία λίγες ημέρες μετά αρνείται ευγενικά.

Στα μέσα Νοεμβρίου, βγαίνει από πρωινή εκπομπή πως η Stefania θα είναι αυτή που θα μας εκπροσωπήσει. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι τότε δεν είχε οριστικοποιηθεί τίποτα ακόμη.

Διάφοροι ακόμη καλλιτέχνες, όπως η Ειρήνη Παπαδοπούλου, οι ΟΝΕ κ.α., καταθέτουν τις δικές τους προτάσεις στην ΕΡΤ. Τελικά η πρόταση της Stefania, με τρία διαφορετικά τραγούδια (στην συνέχεια προστέθηκε ακόμη ένα), υπερισχύει και το ΔΣ στις αρχές Ιανουαρίου δίνει το πράσινο φως.

Το SUPERG!RL δεν θα φθάσει στην σκηνή του διαγωνισμού

Το τραγούδι που επιλέγει η επιτροπή της ΕΡΤ, προκειμένου να μας εκπροσωπήσει στην Eurovision 2020, είναι το SUPERG!RL. Την μουσική υπογράφουν οι Δημήτρης Κοντόπουλος και ARCADE, ενώ τους στίχους η Sharon Vaughn. Το τραγούδι ακολουθεί την ποπ έθνικ συνταγή, που πολλοί fans επιθυμούσαν και η αλήθεια είναι ότι οι Έλληνες το αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή.

Το βίντεο κλιπ του τραγουδιού σκηνοθετεί ο Κώστας Καρύδας και δίνεται στην κυκλοφορία την 1 Μαρτίου.

Ο COVID-19 δεν θα σταματήσει το όνειρο της Stefania

Στις 18 Μαρτίου η EBU αποφασίζει την ακύρωση της Eurovision 2020. Η ΕΡΤ λίγα λεπτά μετά την ακύρωση του διαγωνισμού, επιβεβαιώνει την Stefania ως εκπρόσωπο μας και στην Eurovision 2021, με την ίδια μάλιστα καλλιτεχνική ομάδα.

Η Stefania δεν μπορεί να κρύψει την χαρά της, που η πανδημία δεν στάθηκε ικανή να σταματήσει την εκπλήρωση του παιδικού της ονείρου, που για λίγο φάνηκε να απομακρύνεται.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stefania (@stefania_)

Με 80ς διάθεση το νέο τραγούδι

Η απόφαση της καλλιτεχνικής μας ομάδας ήταν να παρουσιάσει κάτι τελείως διαφορετικό από το SUPERG!RL στην Eurovision 2021. Μέσα από το Eurovisionfun για μία ακόμη φορά, σας προετοιμάσαμε για αυτό ήδη από το καλοκαίρι.

Το Last Dance ενώ έχει γραφεί ως μπαλάντα και για έναν άλλο καλλιτέχνη, τελικά μετατρέπεται στην μορφή που το ξέρουμε σήμερα και υποβάλλεται μαζί με άλλα τέσσερα τραγούδια στην επιτροπή της ΕΡΤ, προκειμένου να αποφασίσουν ποιο θα μας εκπροσωπήσει στο Ρότερνταμ.

Στις 7 Ιανουαρίου η ΕΡΤ ανακοινώνει τον τίτλο του τραγουδιού, ενώ στις 10 Μαίου το βίντεο κλιπ που έχει σκηνοθετήσει και πάλι ο Κώστας Καρύδας δίνεται στην δημοσιότητα, μέσω του ERTFlix.

Η συνέχεια στο Ρότερνταμ…

Την συνέχεια θα την μάθουμε όλοι μαζί τις επόμενες δύο εβδομάδες. Η Stefania με το ταλέντο και την θετική της αύρα, θα προσπαθήσει να ανατρέψει όλα αυτά τα αρνητικά αποτελέσματα που έχει σημειώσει η χώρα μας στον διαγωνισμό, τα τελευταία έξι χρόνια.

Εμείς είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα είμαστε εκεί, να υποστηρίξουμε από κοντά μία επιλογή που από την πρώτη στιγμή πιστέψαμε και στηρίξαμε, βάζοντας και το δικό μας λιθαράκι στην παραπάνω διαδρομή.

Φέτος, στην δύσκολη αυτή συγκυρία με τους πολλούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς το Eurovisionfun ταξιδεύει στον διαγωνισμό με την μεγαλύτερη αποστολή του.

Είναι γιατί πλέον νοιώθουμε και εμείς δικό μας άνθρωπο την Stefania.

Είναι γιατί μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους η επιλογή της.

Είναι γιατί ζήσαμε από πολύ κοντά και εκτιμήσαμε την τεράστια προσπάθεια που έκανε η ΕΡΤ.

Είναι γιατί, όπως είπε πρόσφατα και σε μία συνέντευξη της η Stefania, το Last Dance εκφράζει όλη την αισιόδοξη και θετική πλευρά της ζωής. Μια φρεσκάδα που έχουμε ανάγκη και στα καλλιτεχνικά πράγματα.

Μας συγχωρείτε λοιπόν αν κάποιες φορές ήμασταν περισσότερο υποστηρικτικοί ίσως από ότι θα έπρεπε ή περισσότερο υποκειμενικοί στα λεγόμενα μας. Είμαστε όμως σίγουροι ότι το ταξίδι αυτό θα έχει ευτυχή κατάληξη και δεν θα χάναμε με τίποτα το φινάλε!

Αν το βράδυ της 20ης και 22ης Μαίου δείτε κάποιους με ελληνικές σημαίες να ζητωκραυγάζουν στις οθόνες σας θα είμαστε εμείς!

Μείνετε μαζί μας στο τέρμα αυτού του ταξιδιού, γιατί η Stefania δεν έχει αποκαλύψει ακόμα τα καλύτερα…


Για να μην χάνετε στιγμή, ακολουθήστε το Eurovisionfun σε FacebookInstagramTwitter και YouTube. Για συνεντεύξεις και reactions ακολουθήστε το κανάλι των Eurovision Buddies στο YouTube!

12 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Στελλα
    Στελλα says:

    Πραγματικά συγκινήθηνα το σκέφτομαι συχνά πως αυτό το υπέροχο πλάσμα φτάνει στο τέλος αυτής της απίστευτης διαδρομής!!! Αλλά ένα τέλος είναι μια καινούργοα αρχή!!! Της ευχόμαστε αυτό το ταξίδι να λήξει με τον αισιότερο τρόπο! Καλή μας επιτυχία λοιπόν!❤

    Απάντηση
  2. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Εγώ θα πω ότι αυτό το φωτεινό πλάσμα έχει μόνο να δώσει στον διαγωνισμό! Να της μεταφέρετε την αγάπη μας! Καλο ταξίδι στα μέλη της ομάδας του fun ❤️

    Απάντηση
  3. Batman
    Batman says:

    Τι γλυκό να σε αγαπούν… και να σου το λένε!
    Πολύ γλυκό άρθρο, ανυπομονούμε όλοι μας για τα καλύτερα!
    Φέτος αγαπήσαμε και εμείς οι φανς λίγο παραπάνω τον διαγωνισμό.
    Και αυτό οφείλεται στην υπέροχη και γλυκιά μας συμμετοχή με την Στεφανία!

    Καλή απογείωση! Να ευχαριστηθείτε όλοι σας (μαζί σας και εμείς) αυτό το υπέροχο ταξίδι 🙂

    Απάντηση
  4. gogos
    gogos says:

    Καλή επιτυχία να έχουμε!!!
    Τα φιλιά και την αγάπη μας στην Στεφανία να δώσετε!

    Αν θυμάμαι καλά μας έχετε πει ότι θα υπάρχουν live streaming από το κανάλι στο youtube των “Eurovision Buddies” στις πρόβες, από την αίθουσα τύπου. Θα είναι καθ’ όλη τη διάρκεια των προβών και για όλες τις χώρες τα live αυτά;;

    Καλό ταξίδι να έχετε!

    Απάντηση
  5. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Όλα για κάποιο λόγο γίνονται. Πιστεύω ότι το περσινό-supergirl, αν και αξιοπρεπές σε γενικές γραμμές, την αδικούσε φωνητικά και θα την αδικούσε ακόμα περισσότερο αν γινόταν πέρσι ο διαγωνισμός, με ένα -στην καλύτερη- μέτριο πλασάρισμα….
    Τέλος πάντων, είναι πολύ όμορφο που δόθηκε τέτοια ευκαιρία σε ένα ταλαντούχο ελληνόπουλο της ομογένειας. Σε μια κοπέλα με άκρως θετική ενέργεια, μπρίο, ταλέντο, χιούμορ, ομορφιά και απεριόριστη αγάπη και ευγνωμοσύνη όχι μόνο για αυτό που κάνει αλλά και για την Ελλάδα, κάτι που δηλώνει σε κάθε συνέντευξη της! Είμαι πραγματικά χαρούμενος που γνωρίσαμε και στην Ελλάδα μια ταλαντούχα 19χρονη,την Στεφανία, με λαμπρή πορεία στην Ολλανδία και με τόσα κοινά με μια άλλη 19χρονη ομογενής που έγινε και αυτή ευρέως γνωστή στην Ελλάδα με παρόμοιο τρόπο πριν 20 χρόνια, φυσικά αναφέρομαι στη μοναδική Έλενα Παπαρίζου! Οι ομοιότητες των δύο πολλές, ελπίζω και εύχομαι από καρδιάς και η Στεφανία να πετύχει ό,τι καλύτερο στις 22 Μαίου και να μας κάνει περήφανους, οδηγώντας ξανά την Ελλάδα σε υψηλές πτήσεις και “σπάζοντας” τα περασμένα -8-πέτρινα χρόνια, όπως λίγο πολύ έκανε και η Έλενα.
    Εγώ θα ευχηθώ για πολλοστή φορά καλή επιτυχία σε όλη την ομάδα, σε εσάς για την δουλεία που σας περιμένει για την κάλυψη των γεγονότων τις επόμενες δύο εβδομάδες και φυσικά καλή επιτυχία στην Στεφανία μας!! Ας το απολαύσει και εκείνη και εμείς και ό,τι είναι να γίνει θα γίνει και θα φανεί με τις πρώτες πρόβες! Και πάλι καλή της και μεγάλη επιτυχία εύχομαι, μεταφέρετε της την στήριξη μας απ’ολους μας, ή σχεδόν απ’όλους μας…
    ΥΓ: “Αν το βράδυ της 20ης και 22ης Μαίου δείτε κάποιους με ελληνικές σημαίες να ζητωκραυγάζουν στις οθόνες σας θα είμαστε εμείς!”
    Αυτό δείχνει πόσο πολύ αγαπάτε αυτό που κάνετε και πόσο στηρίζετε την Στεφανία μας. Το τελευταίο, μακάρι να το έκαναν όλοι, ή έστω να εύχονταν μια “καλή επιτυχία”(ανεξαρτήτως αν τους αρέσει το LD) έστω για τα τυπικά.

    Απάντηση
  6. C.G
    C.G says:

    Καλά όλα αυτά αλλά για την σκηνική μας παρουσία γιατί δεν λέτε κάτι;;; Χαχαχα. Έλα αστειεύομαι. Καλή τύχη στην Στεφανία και την ελληνική αποστολή γιατί χρειάζεται κι αυτή πέρα από τις ικανότητες και την σκληρή δουλειά. Συγχαρητήρια για τα αποκλειστικά και την άμεση ενήμερωση (τι θα φοράει όμως δεν είπατε χαχαχα). Ας απολαύσουμε την τελική ευθεία ενός ταξιδιού που κράτησε 2 χρόνια αυτή την φορά και ας ελπίσουμε στα καλύτερα από δω και πέρα.

    Απάντηση
  7. George
    George says:

    Πολύ όμορφο άρθρο! Η Στεφανία είναι ένα υπέροχο πλάσμα! Χάρηκα που τη γνώρισα και εύχομαι να σκίσει στη eurovision και να το ευχαριστηθεί!

    Απάντηση
  8. Θανάσης Κορμάς
    Θανάσης Κορμάς says:

    Πόσο όμορφο και συγκινητικό άρθρο; Συγχαρητήρια σε όλους σας παιδιά για την εξαιρετική δουλειά που κάνετε! Φέτος όπως και πέρυσι αλλά ακόμα περισσότερο φέτος νιώθω τόσο περήφανος που μας εκπροσώπει ένα τόσο μικρό κορίτσι (μόλις 2 χρόνια μικροτερή μου) το όποιο είναι ένα θαύμα, έχει ΟΛΟ το πακέτο που χρειάζεται ένας καλλιτένχης για φθάσει στη κορύφη της Eurovision! Είμαι βέβαιος ότι η Στεφανία όχι απλά θα σπάσει το σερί των κακών αποτελεσμάτων αλλά θα μας χαρίσει μια υπέροχη στιγμή στο διαγωνισμό! Καλή επιτυχία Ελλάδα <3 Καλή δύναμη παιδιά!!!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *