Ελλάδα: Αντί επιλόγου για την Eurovision 2021! EDITORIAL

Η ήττα λένε είναι ορφανή και η νίκη έχει πολλούς πατεράδες. Για αυτούς τους πατεράδες θα μιλήσουμε στον επίλογο κατά κάποιο τρόπο της Eurovision 2021. Μιας διοργάνωσης που ολοκληρώθηκε με ένα πλατύ χαμόγελο για την ελληνική αποστολή και όλους εμάς, που από την αρχή, δύο χρόνια πριν πιστέψαμε στην Stefania και σε αυτή την ομάδα.

Stefania εσύ superstar!

Τα περισσότερα εύσημα σίγουρα ανήκουν στην Stefania. Δεν νομίζω πως υπάρχει Έλληνας, που το βράδυ του τελικού δεν θαύμασε αυτό το κορίτσι και δεν ένοιωσε έστω και λίγο περήφανος για την εμφάνιση της. Πόσα χρόνια είχαμε να ζήσουμε στον διαγωνισμό, χωρίς να αγχωνόμαστε για το αν ο εκπρόσωπός μας θα μπορέσει να ανταπεξέλθει φωνητικά στην ζωντανή εμφάνισή του; Πόσα χρόνια είχαμε να ζήσουμε τόση λάμψη στην σκηνή;

Η Stefania έχει μέλλον και με τις κατάλληλες επιλογές θα μας απασχολήσει πολύ τα επόμενα χρόνια. Είναι ήδη μία χρυσή εφεδρεία της χώρας μας στον διαγωνισμό και με χαροποιεί το γεγονός ότι όλοι το θεωρούν αυτονόητο πως η Stefania μετά από λίγα χρόνια θα επιστρέψει!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stefania (@stefania_)

H Dream Team επιβεβαίωσε ξανά τον τίτλο της

Με τίποτα το φετινό καλό αποτέλεσμα δεν θα είχε έρθει, αν πίσω από την Stefania δεν ήταν η Dream Team, των Δημήτρη Κοντόπουλου, Φωκά Ευαγγελινού και Ηλία Κοκοτού.

Ο Δημήτρης Κοντόπουλος έγραψε ένα τραγούδι, μαζί με τους ARCADE φυσικά και την Sharon Vaughn, το οποίο όπως το είδαμε και στην βαθμολογία είχε απήχηση και σε κεντρικές και βόρειες χώρες, που ποτέ δεν μας ψήφιζαν τα τελευταία χρόνια.

Η σκηνική παρουσίαση που σχεδίασε ο Φωκάς Ευαγγελινός, ήταν αυτή που έπρεπε ώστε το τραγούδι να ξεχωρίσει και να μην μπει στον σωρό με τα υπόλοιπα γυναικεία pop κομμάτια, που είχαν ένα παρόμοιο στήσιμο και βρέθηκαν σε πολύ χαμηλές θέσεις στην τελική βαθμολογία. Την δική τους τεράστια συμβολή εννοείται πως είχαν και οι τέσσερις υπερεπαγγελματίες χορευτές μας, Μάρκος Γιακουμόγλου, Γιώργος Παπαδόπουλος, Νίκος Κουκάκης και Κώστας Παυλόπουλος.

Δεν θα μπορούσαμε φυσικά να μην αναφέρουμε τον Ηλία Κοκοτό, ο οποίος σήκωσε στις πλάτες του όλο το εγχείρημα, ενώ να αποκαλύψουμε ότι η Stefania ήταν μία δική του πρόταση στην ΕΡΤ.

Η Ελλάδα είχε ανάγκη την εμπειρία, τις γνώσεις και το know how που κατέχουν μετά από τόσα χρόνια στον διαγωνισμό, ώστε να επιστρέψουμε και πάλι στην δεκάδα.

Μια ΕΡΤ να την πεις στο ποτήρι

Τέλος, αλλά αυτό που εγώ κρατώ περισσότερο από την φετινή προσπάθεια είναι η παρουσία της ΕΡΤ. Ήταν μία ΕΡΤ απόλυτα συνειδητοποιημένη σε αυτό που έκανε, με στόχους, με όρεξη, με διάθεση και με πάρα μα πάρα πολύ δουλειά στα μετόπισθεν.

Επί μήνες εργάζονταν αθόρυβα για αυτό το αποτέλεσμα, παίρνοντας επιτέλους το project στα χέρια της, όπως όφειλε να κάνει, αφού είναι δική της περιουσία. Το περιφρούρησε, το εκμεταλλεύτηκε εμπορικά και δεν χαρίστηκε σε κανέναν. Ίσως και για αυτό πολλά ιδιωτικά κανάλια μέχρι την 10η θέση το βράδυ του Σαββάτου, δεν έπαιζαν σχεδόν καθόλου Stefania.

Επιτρέψτε μου να αναφέρω ονομαστικά την ομάδα της ΕΡΤ που ασχολήθηκε με το project φέτος, ελπίζοντας πως θα παραμείνει ίδια και απαράλαχτη και για την επόμενη χρονιά.

Η διευθύντρια εταιρικής επικοινωνίας της ΕΡΤ, Δώρα Χειράκη. Ήταν αυτή που έπαιρνε τις κρίσιμες αποφάσεις, αλλά και αυτή που σχεδίασε όλη την επικοινωνία για την φετινή μας συμμετοχή. Άοκνη, ακούραστη, έδωσε στην Eurovision την σημασία που η ΕΡΤ όφειλε να δώσει και ήταν από τους βασικούς στυλοβάτες της επιτυχίας.

Η αρχηγός αποστολής μας, Σοφία Δρανίδου. Απόλυτη γνώστρια του αντικειμένου, ήξερε τους κανονισμούς καλύτερα και από την EBU. Με σεβασμό, σοβαρότητα και αξιοπρέπεια για δύο εβδομάδες στο Ρότερνταμ, εξασφάλισε ηρεμία στην αποστολή και οργάνωσε με τον καλύτερο τρόπο, όλες τις υποχρεώσεις της Stefania.

Ο head of press της αποστολής, Νίκος Βουλαλάς. Ήταν η πρώτη του χρόνια στην Eurovision και όμως ήταν άψογος και πολύ πιο πρόθυμος και αποτελεσματικός από πολλούς προηγούμενους head of press που είχαμε. Ικανοποιούσε όλα σχεδόν τα αιτήματα των δημοσιογράφων, ψάχνοντας πάντα την χρυσή τομή, ενώ επιτέλους είδαμε κάποιον head of press της Ελλάδας, να μιλά με τους ξένους δημοσιογράφους και να περνά πολύ από το χρόνο του στο press center.

Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε τον δημοσιογράφο Άγι Μενούτη, που τόσο πολύ αγαπά τον διαγωνισμό. Με τις ανταποκρίσεις του και τα ρεπορτάζ του, η ΕΡΤ μετέδωσε όλο τον παλμό της φετινής διοργάνωσης, που ναι μεν ήταν διαφορετική, ήταν όμως και ιστορική. Όλες αυτές τις στιγμές οι τηλεθεατές τις παρακολουθούσαν μέσα από την συχνότητα της ΕΡΤ και τα πολύ κατατοπιστικά βίντεο του Άγι.

Τελειώνοντας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω εκ μέρους όλης της ομάδας του Eurovisionfun, τόσο αυτών που ήμασταν στο Ρότερνταμ, όσο και των παιδιών που εργάστηκαν από το σπίτι για να σας μεταφέρουμε όλα όσα συνέβαιναν στο Ρότερνταμ και αφορούσαν την ελληνική συμμετοχή. Η χαρά μας όντως ήταν πολύ μεγάλη που το φινάλε αυτού του διαγωνισμού, επεφύλαξε για την χώρα μας ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Το άξιζε όλη η ομάδα και με το παραπάνω.

Χαρήκαμε πολύ που βάλαμε και εμείς το μικρό μας λιθαράκι σε μία ΕΡΤ που το αξίζει!

Ευχαριστούμε τους περισσότερους από 90.000 μοναδικούς επισκέπτες, τις δύο εβδομάδες του διαγωνισμού. Με 402.000 κλικ σπάσατε όλα τα ρεκόρ στην ιστοσελίδα μας, κάνοντας την βασικό σημείο αναφοράς στα γιουροβιζιονικά πράγματα στην Ελλάδα.

Μείνετε μαζί μας γιατί το ταξίδι για την Eurovision 2022, μόλις ξεκίνησε!

2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Ήταν μια μοναδική χρονιά πραγματικά!!!! Πολύ ωραίο άρθρο
    Μήπως ξέρουμε πόσοι άνθρωποι είδαν παγκοσμίως φέτος την eurovision;

    Απάντηση
  2. Achille
    Achille says:

    Επιτρέψτε μου να πω ότι ο Φωκάς όντως έκανε κάτι διαφορετικό που έκανε την εμφάνιση να ξεχωρίσει, αλλά δεν πήρε και τα πιο κολακευτικά σχόλια για το εύρημα. Ενώ όσον αφορά την ΕΡΤ, αναγνωρίζω την προσπάθειά της, αλλά εμένα δε μου αρκεί. Και δεν μιλάω για τα συγκεκριμένα άτομα, τα οποία όπως φαίνεται εργάστηκαν σκληρά. Εννοώ ότι η ΕΡΤ πρέπει να φτιάξει μία μεγαλύτερη και αποδοτική ομάδα, που θα ψάχνει νέα ταλέντα, θα οργανώνει έναν αξιοπρεπή εθνικό τελικό και θα προωθεί σωστά την συμμετοχή.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *