Ελλάδα: Η ελληνική αποστολή γιόρτασε την επάνοδο της χώρα μας στη πρώτη δεκάδα της Eurovision!

Με πολλά χαμόγελα και χαλαρή διάθεση, η Stefania και οι συντελεστές της ελληνικής συμμετοχής στη Eurovision, ο Δημήτρης Κοντόπουλος, οι Arcade, ο Φωκάς Ευαγγελινός καθώς και όλη η ομάδα που έδωσε τον καλύτερό της εαυτό καθ’ όλη τη διάρκεια του 65ου Διαγωνισμού Τραγουδιού, γιόρτασαν την επιτυχία της επανόδου της Ελλάδας στην πρώτη δεκάδα της Eurovision, το βράδυ της Τετάρτης 26 Μαΐου.

Μια έκπληξη περίμενε τη Stefania στο τέλος της βραδιάς: μια τούρτα με τη μορφή της με την ολόσωμη φόρμα του Βρεττού Βρεττάκου και με τον αριθμό «10», την οποία η Stefania έσβησε πλαισιωμένη από τους χορευτές της Νίκο Κουκάκη, Μάρκο Γιακουμόγλου, Γιώργο Παπαδόπουλο και Κώστα Παυλόπουλο.

Κατά την άφιξή της στον χώρο όπου δόθηκε το δείπνο, η Stefania, μοιράστηκε με τους δημοσιογράφους την καθημερινότητα και τις προετοιμασίες για το Ρότερνταμ αλλά και όσα έγιναν πίσω από τις κάμερες. Η 18χρονη εκπρόσωπος της Ελλάδας μίλησε για τα επόμενα σχέδιά της, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αγαπώ πολύ όλους τους Έλληνες, που ήταν μαζί μου σε αυτή την προσπάθεια».

Το «Last Dance» συνεχίζει την ανοδική του πορεία στο παγκόσμιο Viral 50 του Spotify, αποδεικνύοντας ότι με τον χορευτικό ρυθμό του, τα ’80s στοιχεία και το αισιόδοξο μήνυμά του κέρδισε όχι μόνο το κοινό της Eurovision, αλλά και το μουσικόφιλο κοινό σε όλο τον κόσμο. Τα βίντεο με την εμφάνιση της Stefania στον Β΄ Ημιτελικό και στον Τελικό έχουν ήδη συγκεντρώσει στο κανάλι της Eurovision στο YouTube περισσότερα από 5 εκατομμύρια views!

https://www.youtube.com/watch?v=BUWt6VbolqE

Πολλά συγχαρητήρια από όλους μας, σε ολόκληρη την ελληνική αποστολή για μία ακόμη φορά!

9 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Άντε και με την νίκη την επόμενη φορά που θα (ελπίζω εύχομαι και πρέπει) επιστέψει στον διαγωνισμό!
    Η Στεφανια στα 18 της “πετάει”!!! Πραγματικά έχω περιέργεια να δω τι θα κάνει αυτή η ταλαντούχα νέα σε 5-10 χρόνια!

    Απάντηση
    • Vangelis vt
      Vangelis vt says:

      Αυτό που γράφετε σοβαρά ορισμένοι ότι η Ελλάδα πρέπει να αναλάβει την καριέρα της συγκεκριμένης τα επόμενα χρόνια (υπό την αιγίδα της γνωστής ομάδας φαντάζομαι) με αφήνει άναυδο πραγματικά. Δηλαδή τους Κόζα Μόστρα που έφεραν πολύ καλύτερο αποτέλεσμα χωρίς κολλεγιές με τον Κιρκόροφ, πόσες φορές έπρεπε να τους στείλουμε; Εν πάση περιπτώσει, αν η Στεφανία θέλει τόσο πολύ να επιστρέψει στη Eurovision, υπάρχει πάντα και η Ολλανδία.

      Και για να μην τρελαθούμε, επειδή κάποιοι φαίνεται να θαμπώθηκαν από τα 8άρια της Τσεχίας, τη Σλοβενίας και του Αγίου Μαρίνου και μας λένε ότι βρέθηκε η νέα Φουρέιρα και Παπαρίζου, όλοι γνωρίζουμε τι είδαμε το Σάββατο το βράδυ. Η Στεφανία είναι λαμπερή και έχει τη φωνή και το παρουσιαστικό που αρμόζει σε μία ποπ τραγουδίστρια. Από άποψη κινησιολογίας και άνεσης πάνω στη σκηνή όμως, θέλει πολλή δουλειά ακόμα.

      Απάντηση
      • Miltos
        Miltos says:

        Άσε μας ρε φίλε. Από το Σάββατο το βράδυ μας έχει πρήξει με τις συνωμοσιολογίες σου περί ψήφων. Όλα φαίνονται εκ του αποτελέσματος και είναι απόλυτα φανερό ότι τόσο στις επιτροπές όσο και στο κοινό άρεσε αυτό που είδαν και άκουσαν και το ψήφισαν. Τώρα το τι μου λες εσύ το ακούω βερεσέ. Αν δεν σου αρέσει ή δεν το αποδέχεσαι είναι δικό σου θέμα. Μερικοί θέλουμε να ξαναπάει, τώρα αν εσένα σου φαίνεται ανήκουστο είναι και πάλι δικό σου θέμα.
        ΥΓ: Ακόμα πάντως περιμένουμε τα “στοιχεία” για τις υποθέσεις σου!

        Απάντηση
        • όχι άλλο κάρβουνο
          όχι άλλο κάρβουνο says:

          Μπορείτε κάποιοι επιτέλους να δέχεστε τη διαφορετική άποψη και μη τραμπουκίζετε αυτούς που νομίζετε ότι σας θίγουν τα “ιερά” και τα “όσια”;
          Κάνω υπομονή εδώ και καιρό. Γι’ αυτό και τα ποσταρίσματα μου σε ότι είχε να κάνει με την Ελληνική συμμετοχή ήταν σπάνια. Αλλά η υπομονή έχει και τα όρια της.

          Απάντηση
      • Κωνσταντίνος
        Κωνσταντίνος says:

        Η ίδια έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να κάνει πράγματα στην Ελλάδα, άρα δεν καλείται η Ελλάδα να αναλάβει κάτι. Απλώς κάποια ελληνική δισκογραφική (ελπίζω όχι η panik) θα την εντάξει στο δυναμικό της και δικαίως αφού είναι μόλις 18 και σίγουρα θα φτάσει ψηλά κάποια μέρα και ενδεχομένως ναι ίσως πλησιάσει τα επίπεδα της Παπαρίζου, ούτε η Έλενα ήταν γνωστή στην Ελλάδα πριν πάει με τους antique το 2001 στον διαγωνισμό η μία η άλλη είναι, μιλάμε για δύο ταλαντούχες νέες και τότε και τώρα που πριν να ακουστεί το όνομα τους για την eurovision δεν ήταν τόσο γνωστές στην Ελλάδα καλώς η κακώς.
        Επίσης η περίπτωση των κόζα μόστρα και της πολύ καλής 6ης θέσης ήταν καθαρά λόγω τραγουδιού και εκπροσωπούν άλλο μουσικό στυλ. Η Στεφανία πήρε ένα αξιοπρεπές κομμάτι(χωρίς να είναι κάτι το τέλειο σαν τραγούδι) και το απογείωσε, άρα με βάση το μουσικό στυλ που εκπροσωπεί, αν ψαχτεί και συνεργαστεί με τους κατάλληλους ανθρώπους μπορεί να καταφέρει πράγματα. Άρα ναι, σαφώς και είναι λαμπερή με καλή φωνή και έχει σωστή εικόνα για την pop σκηνή όπως είπες αλλά δεν μπορείς να κρίνεις τις δυνατότητες της επί σκηνής όταν είναι μόνο 18 χρονών και όταν κλήθηκε να κάνει μια συγκεκριμένη χορογραφία, εν αντιθέσει με τις χορογραφίες της Παπαρίζου και της Φουρέιρα που ήταν από μόνες τους πιο δυναμικά δομημένες. Ακόμα η Έλενα το 2001 κουνούσε απλώς χεράκια, όντας 18 χρονών, άρα το να κρίνεις για τη κινησιολογία μια κοπέλα 18χρονών χωρίς να ξέρεις πώς θα είναι στα 23 ή στα 25 της είναι τουλάχιστον άτοπο. Άλλη Παπαρίζου είδαμε στα 18-19 της άλλη στα 23 της. Κανένας δεν είπε ότι είναι η νέα Παπαρίζου απλώς προσωπικά βρίσκω ένα αντίστοιχο pontential… Τέλος, η τόση χαρά για την 10η θέση νομίζω καταλαβαίνεις ότι οφείλεται στο ότι η Στεφανία “έσπασε” τα σερί πενιχρά ως άθλια αποτελέσματα της χώρας, και επειδή η ΕΡΤ δείχνει μετά απο καιρό άλλο πρόσωπο, και δεν οφείλεται τόσο στην 10η θέση σαν θέση, και 12η να έβγαινε η 7η η ίδια χαρά θα επικρατούσε.
        Κλίνοντας, αυτά που γράφει εν μέσω πλην σαφώς για τις ψήφους ότι είναι φέικ λόγω του Κοντόπουλου/Φωκά δεν νομίζω ότι ισχύουν στο απόλυτο. Δηλαδή θα μπορούσε να πάρει ο Κιρκοροφ το 8αρι της Σλοβενία ή της Τσεχίας για την Μολδαβία και θα έλεγε “έλα μωρές ας το πάρω για τους φίλους μου στην Ελλάδα”. Αν ίσχυαν όσα εμμέσως θες να πεις η συγκεκριμένη ομάδα θα τερμάτιζε πάντα έστω χαμηλά στην 10άδα ωστόσο, έχει βρεθεί και πολύ χαμηλότερα ενώ έχει γευτεί ακόμα και τον αποκλεισμό(χωρίς να σημαίνει αυτό ότι είμαι λάτρης των συνθέσεων του Κοντόπουλου-ειδικά αν τα γράφει μόνος του). Δυστυχώς ή ευτυχώς το televoting είναι πολύ απρόβλεπτο για το τι ψηφίζει,ανέκαθεν, στις επιτροπές ως ένα βαθμό ναι παίζουν και οι ανταλλαγές ψήφων. Όμως την τελευταία δεκαετία (δυστυχώς σε πολύ έντονο βαθμό) η eurovision έτσι “παίζεται”. Δυστυχώς βασίζεται σε πολιτικά οικονομικά και άλλα συμφέροντα, άρα αυτό δεν προσάπτεται μόνο στην ελληνική αποστολή αλλά σε πολλές χώρες για το πώς ψηφίζουν/ψηφίζονται…
        Βέβαια επειδή από την αρχή, αν θυμάμαι καλά, πριν καν ακούσουμε το τραγούδι και δούμε το staging (τα οποία ναι δεν ήταν όσο τέλεια και unprecedented όσο παρουσιάζονταν και ίσως να στοίχησαν στο τελικό αποτέλεσμα λόγω hype) εσένα τη μία σου έφταιγε η ΕΡΤ την άλλη ο Κοντόπουλος,(λες και δεν ήταν σε συνεργασία με τους arcade) την τρίτη η Στεφανία ενώ παράλληλα αποθέωνες “απενεχοποιημένα εθνικ” (βλ. mamama mata hari) θα σου πρότεινα να δεχτείς το αποτέλεσμα και να μην γκρινιάζεις ακόμα και 5 μέρες μετά το πέρας του διαγωνισμού. Καλή συνέχεια!

        Απάντηση
        • Vangelis vt
          Vangelis vt says:

          Δεν θυμάμαι να αποθέωνα πουθενά το Μάτα Χάρι, ίσα-ίσα που έγραφα ότι οι ολλανδοί το σπρώχνουν τρελά με τη σειρά εμφάνισης επειδή είναι δικό τους κομμάτι. Όσο για το τι μου φταίει, είναι ότι πολύ φοβάμαι πως κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα για να μονοπωλούν την ελληνική συμμετοχή για πολλά χρόνια. Το έκαναν πριν τον διαγωνισμό με τα περί σκηνικής παρουσίας που δεν έχει προηγούμενο και το κάνουν και τώρα με αφορμή τον θρίαμβο της δέκατης θέσης. Οπότε έχει σημασία να μιλήσει κανείς και για τα αποτελέσματα, γιατί κατά την ταπεινή μου άποψη δύο από τα τραγούδια που βρέθηκαν στη δεκάδα (της Μάλτας και της Ελλάδας) στην πραγματικότητα είχαν πολύ περιορισμένη απήχηση σε σχέση με τα υπόλοιπα.

          Απάντηση
          • Kωνσταντίνος
            Kωνσταντίνος says:

            Από ότι φαίνεται εκ του αποτελέσματος δεν προωθούσαν το προωθούσαν… Εγώ πάντως θυμάμαι να το είχες σχολιάσει σαν “απενεχοποιημένο εθνικ” και στην προσωπική σου κατάταξη να το είχες κοντά στην δεκάδα, ίσως να κάνω λάθος…
            Όπως είπα, ούτε εγώ δεν είμαι υπέρ του να “εγκλωβιστούμε” σε μια συγκεκριμένη συνθετική ομάδα για αυτό σε πολλά σχόλια μου(σε άλλα άρθρα) έχω γράψει ότι ακόμα και αν επιλέξουμε με ανάθεση τον τραγουδιστή η επιλογή τραγουδιού πρέπει να γίνει μεταξύ διαφορετικών συνθετικών ομάδων μέσω του κοινού. Προσωπικά, η ΕΡΤ δεν μου έδειξε να “εγκλωβίζεται” στο μονοπώλειο της συγκεκριμένης ομάδας ούτε το 2009 με τον Σάκη, ούτε το 2017, τα επόμενα χρόνια δοκίμασε κάτι διαφορετικό που κάποιες φορές βγήκε (2010-11-13) άλλες(δυστυχώς τις περισσότερες) όχι. Σαφώς και φέτος ειδικά για το staging είχε δημιουργηθεί τρελό hype (που αν δεν υπήρχε ίσως να κέρδιζε η συμμετοχή μας 1-2 θέσεις ακόμα στην κατάταξη). Πάντως όλα αυτά δεν αναιρούν το πολύ καλό φετινό αποτέλεσμα και την ίδια την Στεφανία, ούτε βέβαια μπορεί να ξεχαστεί το “φιάσκο” του 2017 με 3 τραγούδια πολύ πιο κάτω του μετρίου.
            Στα όσα λες για τα φετινά αποτελέσματα να σου θυμίσω ότι το LD μπήκε στην δεκάδα τόσο του κοινού όσο και των επιτροπών, σε αντίθεση με την συμμετοχή της Μάλτας που οι επιτροπές το έχωσαν στην δεκάδα, αφού στο κοινό ήρθε κοντά στην 15άδα. Το πόσο “πολυπαραγοντική” είναι (πλέον) η ψηφοφορία νομίζω το ανέφερα στο προηγούμενο σχόλιό μου. Τέλος, επειδή σε άλλο άρθρο διάβασα ότι θεωρείς τυχαία την κατάταξη μας στην 10η θέση, θα σου υπενθυμίσω ότι το LD βρέθηκε και σε κοινό και σε επιτροπές εντός 10άδας, σε αντίθεση με τη συμμετοχή της Βουλγαρίας (αν και υπέροχο κομμάτι), ακόμα σε περίπτωση ισοβαθμίας υπάρχει συγκεκριμένο πρωτόκολλο και τέλος, αν το σύστημα ήταν όπως το 2015 η Ελλάδα θα συγκέντρωνε γύρω στους 85 με 90 πόντους, η Ρωσία γύρω στους 95 ενώ η Βουλγαρία με την Πορτογαλία γύρω στους 70-75, άρα πάλι θα ήμασταν εντός 10άδας. Σε κάθε περίπτωση είναι όμορφο να τονίζουμε τα “λάθη” (πχ την υπερεκτίμηση του staging) ώστε να διορθωθούν στο μέλλον αλλά παράλληλα πρέπει να παραδεχόμαστε την επιτυχή-και καθόλου τυχαία-κατάταξη της φετινής ελληνικής συμμετοχής.

  2. όχι άλλο κάρβουνο
    όχι άλλο κάρβουνο says:

    Και τώρα που έχουν περάσει μερικά 24ωρα και ο “κουρνιαχτός” κατακάθισε να πω κι εγώ τη γνώμη μου για τη συμμετοχή μας φέτος.
    Παρόλο που αυτή η ποπ δεν είναι το αγαπημένο μου μουσικό είδος, μπορώ να πω ότι το ευχαριστήθηκα το τραγούδι ειδικά σε σύγκριση με το περσινό. Η παρουσίαση επί σκηνής στο Ρότερνταμ ήταν to the point (παρόλο που ακούγεται ότι το όλο concept είχε ετοιμαστεί για το Supergirl) και η σαφέστατη παραπομπή των graphics σε 80´s βίντεο κλιπ “έδενε” απόλυτα με το τραγούδι.
    Η Στεφανία από την πλευρά της όμορφη και γλυκιά και φωνητικά ανταπεξήλθε στις ανάγκες μιας τέτοιας ερμηνείας.
    Αυτό όμως που είδαμε στη σκηνή (βασικά αυτό που είδαμε εμείς ως τηλεθεατές), σε καμία περίπτωση δεν το λες πρωτοποριακό (από οπτική και αισθητική άποψη τουλάχιστον, γιατί τεχνικά δεν μπορώ να το κρίνω) ή never seen on stage before. Και πραγματικά δεν ξέρω γιατί η Ελληνική αποστολή στηρίχτηκε τόσο πολύ σε ένα τέτοιο αφήγημα. Ευτυχώς, και κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, δε μας στοίχισε αυτός ο μαξιμαλισμός.
    Όσο για το από δω και πέρα, είναι γνωστό ότι δεν είμαι φαν της μουσικής του Κοντόπουλου, οπότε οποιαδήποτε συνέχιση συνεργασίας της ΕΡΤ μαζί του στα πλαίσια του Διαγωνισμού δε θα μου άρεζε. Είναι καιρός για “απεμπλοκή” της ΕΡΤ από την Drem Team.

    Απάντηση
  3. ,(Marizeta)
    ,(Marizeta) says:

    Διάβαζα ένα περσινό άρθρο πριν ακυρωθεί ο διαγωνισμός τότε που ήταν να μας εκπροσωπήσει με το Superg!rl και σκέφτομαι εάν πέρυσι γινόταν ο διαγωνισμός τι θα γιόρταζε η ; Την 18 θέση ίσως; Από αυτό το ταξίδι δύο χρόνων δεν έχω τίποτα άλλο να πω πέραν του:Κάθε εμπόδιο για καλό. Μπορεί πέρυσι η πρώτη από όλους η ελληνική συμμετοχή αλλά και εμείς να λυπηθήκαμε λόγω ακύρωσης αλλά τώρα είμαστε πάλι στη δεκάδα!
    Θερμά συγχαρητήρια στην Στεφανία για άλλη μια φορά ανυπομονώ να δω τι θα κάνει σε 5-6 χρόνια με αυτό το καταπληκτικό ταλέντο!
    Παντως δεν πρέπει να επαναπαυομαστε… Για τα δικά μας δεδομένα ή 10η θέση είναι υπέροχη αλλά αν του χρόνου το παλέψουμε ακόμα περισσότερο ποιος ξέρει; Μπορεί να τα πάμε ακόμα καλύτερα!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *