Ιρλανδία: Η Sinead O’Connor απορεί γιατί δεν πήγε ποτέ στην Eurovision, ενώ ο Frank McNamara λέει πως δεν θα ξανακερδίσουν!

Είναι πολύ διάσημοι και καταξιωμένοι. Η Sinead O’Conor με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό της, ενώ ο Frank McNamara ένας από τους πιο επιτυχημένους συνθέτες παγκοσμίως. Αμφότεροι είναι Ιρλανδοί και σχολίασαν τις προηγούμενες ημέρες την νέα αποτυχία της χώρας τους στο διαγωνισμό. Η Sinead O’Conor ουσιαστικά θέτοντας η ίδια υποψηφιότητα για μια μελλοντική εκπροσώπηση της Ιρλανδίας στην Eurovision, ενώ ο Frank McNamara σχολιάζοντας δηκτικά πως με την νοοτροπία που υπάρχει στην δημόσια τηλεόραση τα άσχημα αποτελέσματα θα συνεχιστούν, ενώ φυσικά δεν πρόκειται να κερδίσουν ποτέ ξανά.

Sinead O’Conor: “Θα γινόμουν πόρνη για ένα καλό τραγούδι”

Η Sinead O’Conor λίγο μετά το τέλος της Eurovision 2021 ανέβασε μία σειρά από Tweets, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα, αλλά και την επιθυμία της να εκπροσωπήσει την Ιρλανδία στον διαγωνισμό με ένα καλό τραγούδι. Μάλιστα αναρωτήθηκε γιατί ποτέ δεν της πρότειναν να εκπροσωπήσει την χώρα;

Πάντα αναρωτιόμουν γιατί δεν μου έγινε ποτέ πρόταση να τραγουδήσω στην Eurovision; Γιατί να στείλεις να κάνει την δουλειά ένα παιδί, όταν αυτό πρέπει να το κάνει ένας “άνδρας”; Πραγματικά θα είχα ανατινάξει τα πάντα στην σκηνή!

Sinead O’Conor

Φυσικά το σχόλιο της καθόλου υποστηρικτικό δεν ήταν προς την Lesley Roy, την τελευταία εκπρόσωπο της Ιρλανδίας στον διαγωνισμό, που δυστυχώς με το τραγούδι της Maps, κατέλαβε την τελευταία θέση στον Πρώτο Ημιτελικό και φυσικά αποκλείστηκε.

Στην συνέχεια η Sinead O’Conor απαντώντας σε θαυμαστές της, δηλώνει ένθερμη στην ιδέα να συμμετάσχει στην Eurovision με ένα καλό τραγούδι.

Εξαρτάται από το τραγούδι. Θα τραγουδούσε οπουδήποτε ένα καλό τραγούδι. Γενικά θα γινόμουν πόρνη για ένα ωραίο τραγούδι!

Sinead O’Conor

Η πετυχημένη τραγουδοποιός διευκρινίζει μάλιστα ότι δεν είναι υποχρεωτικό για την ίδια να γράψει και το τραγούδι, αφού αν ήταν μία σύνθεση που της άρεσε, εύκολα θα έλεγε το ναι σε μία ενδεχόμενη πρόταση.

H Sinead O’Conor είναι 55 ετών και έχει πετύχει παγκόσμια αναγνώριση και επιτυχία. Οι περισσότεροι την θυμούνται από την διασκευή του Nothing Compares To You, στη δεκαετία του 90. Έχει στο ενεργητικό της περισσότερους από δέκα ολοκληρωμένους δίσκους, αμέτρητα μουσικά βραβεία και διάφορες άλλες διακρίσεις.

Το 2017 απασχόλησε την κοινή γνώμη εξαιτίας της απόφασης της να ασπαστεί το Ισλάμ. Άλλαξε το όνομα της σε Shuhada’ Davitt, παρόλα αυτά, όμως καλλιτεχνικά διατήρησε το Sinead O’Conor.

Αν μη τι άλλο θα ήταν μία ενδιαφέρουσα πρόταση για τον διαγωνισμό!


Frank McNamara: Δεν θα νικήσουμε ξανά αν δεν αλλάξουμε στρατηγική

Ένας ακόμη διεθνούς φήμης μουσικός, με καταγωγή από την Ιρλανδία, σχολίασε το νέο πολύ άσχημο αποτέλεσμα της χώρας του στον διαγωνισμό. Ο Frank McNamara, που έχει ενορχηστρώσει και δύο πρώην νικητήριες συμμετοχές της Ιρλανδίας στον διαγωνισμό (το Why Me? της Linda Martin και το In Your Eyes της Niamh Kavanagh), στηλιτεύει την προσέγγιση της δημόσιας τηλεόρασης της χώρας στον διαγωνισμό.

Πως είναι δυνατόν να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά και να περιμένεις άλλο αποτέλεσμα; Έχουμε υιοθετήσει αυτόν τον κανόνα παραφροσύνης σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Κάποτε είχαμε ένα σύστημα επιλογής που μας έδωσε επτά νικητές, καθώς και αρκετές κορυφαίες θέσεις, αλλά το αλλάξαμε αυτό. Η αντίσταση του RTÉ στο να αποδεχτεί ότι πρέπει να επιστρέψουν στο παλιό επιτυχημένο σύστημα είναι απλά ανόητη.

Frank McNamara

Ο διάσημος μουσικός δίνει και κάποιες συμβουλές στο RTE:

Δεν υπήρχε ούτε ένα pop euro dance κομμάτι στον τελικό και όμως κάποιοι επιμένουν σε αυτή την συνταγή. Τραγούδια που ξεχωρίζουν και δεν χάνονται στο πλήθος είναι αυτά που μπορεί να σε οδηγήσουν σε ένα καλό αποτέλεσμα.

Όσο αφορά τώρα για το 2022, ο Frank McNamara προτείνει μία μπαλάντα, ένα μουσικό είδος που έφερε και τις εφτά νίκες της Ιρλανδίας στον διαγωνισμό:

Πολύ πιο εύκολα θα μπορούσαμε να νικήσουμε με μια μπαλάντα ή με ένα τραγούδι διαφορετικό, όπως των παιδιών φέτος (εννοεί τους Maneskin).

Τα σχόλια πάντως του Frank McNamara φαίνεται να λαμβάνονται υπόψιν από το RTE για την επόμενη χρονιά, τουλάχιστον όσο αφορά το σκέλος της επαναφοράς του εθνικού τελικού. Όπως διαβάσατε σε προηγούμενο μας άρθρο, ο αρχηγός αποστολής της Ιρλανδίας στον διαγωνισμό, ανέφερε λίγο μετά το τέλος του φετινού διαγωνισμού πως είναι πολύ πιθανή η πραγματοποίηση ενός εθνικού τελικού για την επιλογή της συμμετοχής στην Eurovision 2022.

Εμείς ευχόμαστε η βασίλισσα Ιρλανδία, σύντομα να βρει το δρόμο της και να επιστρέψει στις επιτυχίες.

Παρακάτω οι δέκα πιο επιτυχημένες συμμετοχές της Ιρλανδίας στον διαγωνισμό:

Θα θέλατε να δείτε την Ιρλανδία πάλι με μπαλάντα στον διαγωνισμό;

Πηγή: sundayworld, irishcentral
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *