Ισλανδία: Τα αποτελέσματα του τρίτου preview show | Η βαθμολογία της Ελλάδας!

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά το τρίτου επεισόδιο του Alla leið, του preview show της ισλανδικής δημόσιας τηλεόρασης για τις συμμετοχές της Eurovision 2021!

Παρουσιαστής του Alla leið είναι ο Felix Bergsson, αρχηγός αποστολής της Ισλανδίας στον διαγωνισμό. Άλλες εφτά χώρες αξιολογήθηκαν απόψε από το πάνελ. Στην κορυφή της βαθμολογίας μετά από τρία επεισόδια είναι η Μάλτα και η Ρουμανία, με την Ρωσία να ακολουθεί. Σήμερα βαθμολογήθηκε και η ελληνική συμμετοχή, η οποία συγκέντρωσε μία αρκετά μεγάλη βαθμολογία.

Οι κριτές του σόου είναι οι εξής:

  • Helga Möller – Ισλανδία Eurovision 1986 ως μέλος τους συγκροτήματος ICY
  • Sigurður Þorri Gunnarsson – Παρουσιαστής
  • Lovísa Árnadóttir – Δημοσιογράφος
  • Doktor Gunni – Τραγουδοποιός

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα και των τριών επεισοδίων:

Μάλτα 40 βαθμοί

Ρουμανία 40 βαθμοί

Ρωσία 38 βαθμοί

Λιθουανία 35 βαθμοί

Αυστρία 35 βαθμοι

Σουηδία 33 βαθμοί

Νορβηγία 32 βαθμοί

Ισραήλ 32 βαθμοί

Ουκρανία 32 βαθμοί

Ελλάδα 31 βαθμοί

Μολδαβία 28 βαθμοί

Άγιος Μαρίνος 27 βαθμοί

Αζερμπαιζάν 26 βαθμοί

Κροατία 25 βαθμοί

Τσεχία 23 βαθμοί

Ιρλανδία 22 βαθμοί

Κύπρος 19 βαθμοί

Πολωνία 18 βαθμοί

Εσθονία 16 βαθμοί

Βέλγιο 15 βαθμοί

Σλοβενία 13 βαθμοί

Αυστραλία 7 βαθμοί

Βόρεια Μακεδονία 7 βαθμοί

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα έλαβε από τους τέσσερις κριτές δύο δεκάρια, ένα οχτώ και ένα τρία!

Η συνέντευξη του Δημήτρη Κοντόπουλου

Στην εκπομπή καλεσμένος ήταν και ο δικός μας Δημήτρης Κοντόπουλος, που μίλησε για την πολυετή του παρουσία στον διαγωνισμό, τις εμπειρίες του και την αγάπη του για αυτόν. Η πρώτη Eurovision που παρακολούθησε ήταν το 1987 με τον Johnny Logan να κερδίζει εκείνη την χρονιά με το Hold Me Now. Μάλιστα τότε είπε στον πατέρα του πως κάποια χρονιά και αυτός θα πάω εκεί. Ακόμα και τώρα παραμένει μεγάλος fan του διαγωνισμού και θεωρεί τις δύο εβδομάδες που βρίσκεται στην εκάστοτε πόλη που φιλοξενεί την διοργάνωση, μία ευκαιρία να βρεθεί κοντά με φίλους και ανθρώπους από διαφορετικές χώρες που μοιράζονται αυτή την αγάπη για την Eurovision.

Αν έπρεπε να επιλέξει μία συμμετοχή από όλες όσες έχει υπογράψει, ξεχωρίζει αυτή με την Ani Lorak και την Ουκρανία το 2008, που κατέλαβε την δεύτερη θέση. Ο λόγος είναι ότι η Ani Lorak είναι μία εκπληκτική ερμηνεύτρια και παραμένουν φίλοι μετά από τόσα χρόνια.

O Felix Bergsson ρώτησε τον Δημήτρη Κοντόπουλο αν ισχύουν όλες αυτές οι φήμες για μία εντυπωσιακή εμφάνιση της ελληνικής συμμετοχής στην σκηνή του Ahoy Arena. Ο συνθέτης της ελληνικής συμμετοχής δεν αποκάλυψε καμία λεπτομέρεια, αρκέστηκε όμως να πει πως είναι πολύ ενθουσιασμένος για όσα ετοιμάζουν και πως ελπίζει ότι όλα θα δουλέψουν σωστά επί σκηνής!

Το Alla leið συνεχίζεται στο επόμενο επεισόδιο με οχτώ ακόμα τραγούδια προς σχολιασμό και βαθμολόγηση!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις της Eurovision 2021!

Πηγή: RUV
3 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Με αφορμή αυτό, θεωρώ ότι το ότι 3 από τα 4 άτομα, έδωσαν δύο 10άρια και ένα 8 (που σαν βαθμοί είναι κοντά) και το τέταρτο έδωσε 3(!) δείχνει πόσο υποκειμενική και αχρείαστη είναι η ψηφοφορία των κριτικών επιτροπών στον διαγωνισμό και μάλιστα σε ποσοστό 50%. Ας ήταν σε 25% ή μόνο στους ημιτελικούς, ώστε όλα τα τραγούδια που άξιζαν να έφταναν στον τελικό και εκεί να αποφάσιζε μόνο το televoting. Υπερβολικό η υποκειμενική γνώμη 5 ανθρώπων κα καθορίζει το μισό της βαθμολογίας που δίνει η καθε χώρα στον διαγωνισμό…
    Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι τελευταίες θέσεις που ανταλλάσσουν κάθε χρόνο Αρμενία-Αζερμπαιτζαν στις επιτροπές με πλήρη ομοφωνία…
    Γενικά όμως, καλή βαθμολογία για το LD αν εξαιρέσουμε το 3, και ευτυχώς κάποιες υπερτιμημένες συμμετοχές πήραν ό,τι τους άξιζε και θεωρώ ότι κάτι ανάλογο θα συμβεί και στο διαγωνισμό-ελπίζω δηλαδή (βλ. Αζερμπαιτζαν, Άγιος Μαρίνος).

    Απάντηση
  2. Lary
    Lary says:

    Αυτό το 3αρι μας έφαγε…αλλιώς θα βλέπαμε 5άδα σε εκείνην την εκπομπή. Αλλά ελάχιστη σημασία έχει τώρα. Πάντως φαίνεται πως υπάρχει μεγάλη συμπάθεια από τις επιτροπές για την Ελλάδα και αυτό θα φανεί σίγουρα στην Eurovision (πιστεύω πως δεν θα δυσκολευτεί να βγει 6η-7η στις επιτροπές αν όλα πάνε καλά)

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *