Ιταλία: Οι πόλεις που έχουν εκφράσει ήδη την πρόθεσή τους να φιλοξενήσουν την Eurovision 2022!

Πριν καλά καλά συμπληρωθεί ένα 24ωρο από την νίκη των Maneskin και της Ιταλίας στην Eurovision 2021, πέντε πόλεις της χώρας με επίσημες τοποθετήσεις των αξιωματούχων τους, διεκδικούν την διοργάνωση του 66ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

Η πρωτεύουσα της Ιταλίας Ρώμη, το Τορίνο που ήταν το φαβορί και παλαιότερα στο να φιλοξενήσει την Eurovision, το δημοφιλές Μιλάνο, αλλά και τα outsider Μπολόνια και Πέζαρο είναι οι πρώτες πόλεις που εκδηλώνουν την πρόθεσή τους να διεκδικήσουν την φιλοξενία της επόμενης Eurovision.

Σας υπενθυμίζουμε πως τα τελευταία χρόνια η EBU απαιτεί από τις δημόσιες ραδιοτηλεοράσεις που αναλαμβάνουν την διοργάνωση του διαγωνισμού, να πραγματοποιήσουν μία ανοιχτή διαδικασία επιλογής της πόλης, που θα φιλοξενήσει την Eurovision. Πρόκειται για μία διαδικασία που θυμίζει την επιλογή της πόλης φιλοξενίας των Ολυμπιακών Αγώνων, σε πολύ φυσικά μικρότερη κλίμακα.

Η παραπάνω διαδικασία συνήθως λαμβάνει χώρα μέσα στο καλοκαίρι. Το Ρότερνταμ είχε ανακοινωθεί ως η πόλη που θα φιλοξενούσε την Eurovision 2020, στις 30 Αυγούστου.

Για να μην χάνετε στιγμή, ακολουθήστε το Eurovisionfun σε FacebookInstagramTwitter και YouTube. Για συνεντεύξεις και reactions ακολουθήστε το κανάλι των Eurovision Buddies στο YouTube!

1 reply
  1. όχι άλλο κάρβουνο
    όχι άλλο κάρβουνο says:

    Εντάξει τώρα, αρχίζει το “καθιερωμένο” σπεκουλάρισμα σχετικά με τη διοργανώτρια πόλη.
    Λογικά θα παιχτεί μεταξύ Τορίνο και Μιλάνο.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *