Νορβηγία: Ξεκίνησε η υποβολή συμμετοχών για το MGP 2022!

Ο Νορβηγικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας, NRK, μόλις επιβεβαίωσε ότι θα συμμετάσχει στην Eurovision 2022, ενώ παράλληλα άνοιξε και η υποβολή συμμετοχών για το Melodi Grand Prix, μέσα από το οποίο θα επιλεγεί και πάλι ο εκπρόσωπος της Νορβηγίας για την Ιταλία.

Η διαδικασία υποβολής των τραγουδιών θα ολοκληρωθεί έως τις 15 Αυγούστου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις συμμετοχές τους μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του NRK. Το Melodi Grand Prix 2022 θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο με την διεξαγωγή των Ημιτελικών, ενώ ο μεγάλος Τελικός θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο.

Ακόμα, δημοσιεύθηκαν και οι κανόνες συμμετοχής στο MGP 2022. Οι διάφοροι συνθέτες, μπορούν να υποβάλουν έως και τρεις πιθανές συμμετοχές. Οι καλλιτέχνες για κάθε τραγούδι θα επιλεγούν από το NRK μαζί με τον συμμετέχοντα τραγουδοποιό. Σε κάθε συμμετοχή θα πρέπει να υπάρχει ένας δημιουργός με νορβηγική καταγωγή, ενώ επιτρέπονται και οι συνθέτες από όλο τον κόσμο. Επιπλέον, το NRK θα προσκαλέσει συνθέτες και καλλιτέχνες να συμμετάσχουν στο Melodi Grand Prix 2022.

Τέλος, όλοι οι καλλιτέχνες θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 16 ετών τον Μάιο του 2022 και τα τραγούδια πρέπει να είναι διάρκειας τριών λεπτών το μέγιστο, εάν επιλεγούν να λάβουν μέρος στον εθνικό τελικό. Μόλις ολοκληρωθεί η παραπάνω διαδικασία, μια κριτική επιτροπή θα επιλέξει τις συμμετοχές για το MGP 2021 το Νοέμβριο του 2021 και οι τραγουδοποιοί θα ενημερωθούν για την απόφαση σε συγκεκριμένο χρόνο.

Η Νορβηγία χρησιμοποιεί το MGP κάθε χρόνο από τότε που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, με εξαίρεση το 1991 – όταν η συμμετοχή τους επιλέχθηκε εσωτερικά. Φέτος, νικητής και εκπρόσωπος της χώρας στο Ρότερνταμ, ήταν ο TIX, με το τραγούδι Fallen Angel, όπου τερμάτισε στην 18η θέση με 75 βαθμούς.

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλες τις ειδήσεις που αφορούν τη νορβηγική συμμετοχή στην Eurovision 2022.

Πηγή: escxtra

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *