Τηλεθέαση: Η Eurovision συνέτριψε τον τελικό του Champions League!

Μία εβδομάδα μετά τον τελικό του 65ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, η ΕΡΤ μετέδωσε τον τελικό του Champions League, του κορυφαίου ποδοσφαιρικού γεγονότος σε επίπεδο συλλόγων και ενός εκ των κορυφαίων αθλητικών γεγονότων της χρονιάς. Οι συγκρίσεις αναπόφευκτες, αν και φυσικά οι δύο διοργανώσεις έχουν πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά, η Eurovision κυριολεκτικά συνέτριψε το Champions League, αφού η τηλεθέαση που σημείωσε η πρώτη ήταν υπερδιπλάσια του δεύτερου.

Η μεγάλη αγάπη των Ελλήνων για την Eurovision

Το προηγούμενο Σάββατο λοιπόν 22/5 παρακολούθησαν μέσα από την συχνότητα της ΕΡΤ1 τον τελικό της Eurovision 2021, το 50,5% των τηλεθεατών (το 55,5% του δυναμικού κοινού), παίρνοντας φυσικά πολύ εύκολα την πρώτη θέση στον πίνακα της τηλεθέασης.

Ακριβώς μία εβδομάδα μετά η ΕΡΤ1 μετέδωσε τον τελικό του Champions League, συγκεντρώνοντας το 21,2% του τηλεοπτικού κοινού (21,3% του δυναμικού κοινού), επικρατώντας οριακά της Φάρμας, που έπαιζε ταυτόχρονα στον ΑΝΤ1.

Το μήνυμα προς την ΕΡΤ

Σαφώς και όπως αναφέρουμε παραπάνω οι δύο μεταδόσεις δεν έχουν απολύτως κοινά χαρακτηριστικά, αφού το Champions League μπορούσε κάποιος να το παρακολουθήσει και στην συνδρομητική τηλεόραση, όπως και να έχει όμως η διαφορά των μεγεθών είναι τεράστια και το μήνυμα ξεκάθαρο.

Οι Έλληνες αγαπάμε την Eurovision και όσο και αν κάποιοι δεν θέλουν να το παραδεχθούν, είναι κάτι που ενδιαφέρει ένα πολύ μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας.

Σίγουρα η επιτυχία της Stefania, συνέβαλε στην αύξηση του ενδιαφέροντος. Από αυτό το σημείο αρκεί να συνεχίσει η ΕΡΤ και η τηλεθέαση την επόμενη χρονιά θα είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Η αίσθηση μας είναι ότι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ έχουν λάβει απόλυτα το μήνυμα και είναι έτοιμοι να οδηγήσουν τον ραδιοτηλεοπτικό μας φορέα, σε ένα ακόμη πιο επιτυχημένο project το 2022.

Καθίστε όλοι αναπαυτικά, προσδεθείτε και απολαύστε το ταξίδι! Τα πέτρινα χρόνια τελείωσαν!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον αγαπημένο μας διαγωνισμό!

4 ΣΧΟΛΙΑ
  1. orestis
    orestis says:

    Η ΕΡΤ του χρόνου πρέπει να κάνει αυτό που έκανε και φέτος… να φερθεί ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ. Η Ελλάδα μετά απο χρόνια ξανα-είδε φανατικά το διαγωνισμό. Όχι μόνο γιατί έπαιζε στο παιχνίδι και η Ελλάδα μετά απο χρόνια αλλά γιατι είναι στο κύτταρο του Έλληνα η ESC. Στο tik tok ακόμα γίνεται χαμός απο έλληνες που σχολιάζουν eurovision. Τα έσοδα μετά απο αυτη την επιτυχία ηταν σαφως τεράστια. ΕΛΠΙΖΩ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΞΙΣΟΥ ΚΑΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ!

    Απάντηση
  2. Panagiotis
    Panagiotis says:

    Ρε παιδιά είναι μην συγκρίσιμα αυτά .Την eurovizion μόνο η εθνική θα την ακουμπήσει σε νούμερα και με προϋποθέσεις. Είναι δυνατό project δεν θέλει συγκρίσεις …….είναι ο βασιλιάς της τηλεθέασης

    Απάντηση
  3. C.G
    C.G says:

    Δεν συγκρίνονται τα δυο γεγονότα. Ο τελικός του CL απευθύνεται κατά 95% σε αντρικό κοινό ενώ η Γιουροβίζιον και στα δυο φύλα. Ο τελικός του CL γέμισε τα μαγαζιά τα σπορ καφε οι πλατείες ήταν γεμάτες. Σε μεγαλύτερο βαθμό θα γεμίσει ένα μαγαζί όταν δείχνει τελικό CL από ότι Γιουροβίζιον. Η Γιουροβίζιον είχε διπλό ελληνικό ενδιαφέρον ενώ οι ομάδες που ήταν φέτος στον τελικό του CL δεν είναι λαοφιλείς στην Ελλάδα. Τελοσπάντων για να μην μακρηγορώ συνοψίζω στο ότι δεν υπάρχει σύγκριση στα δύο γεγονότα αν και καταλαβαίνω τι θέλει να πει ο Γιάννης.

    Απάντηση
  4. Stavros
    Stavros says:

    Προφανως και θα ηταν υψηλοτερη. Τον τελικο του τσλ οσοι το ειδαμε ειμασταν κυριως αντρες. Επισης οπως αναφερατε σωστα, μεταδιδονταν και απτα καναλια της Κοσμοτε+η τσελσι και η σιτυ δεν εχουν την δυναμικη που εχουν σε αλλες χωρες. Οπως καταλαβαινουμε λοιπον, η Γιουροβιζιον αποτελει το κορυφαιο “τηλεοπτικο” γεγονος της ερτ, και καλα θα κανει να συνεχισει να το προωθει γιατι θα προσελκυσει ακομα παραπανω κοινο! Το λεω κ το ξαναλεω απο την πρωτη στιγμη μπραβο στην ΕΡΤ και ευχομαστε να συνεχισει ετσι!
    Υγ: Πιθανως η τηλεθεαση της Γιουροβιζιον θα ειναι κ ψηλοτερη απο τους επερχομενους Ολυμπιακους Αγωνες.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *