Editorial: Τα στοιχήματα μία εβδομάδα πριν την έναρξη των προβών στους πέντε τελευταίους διαγωνισμούς!

Λιγότερο από μία εβδομάδα απέχει από την έναρξη των προβών του 65ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision. Αφορμή για αυτό το άρθρο ήταν το πολύ ωραίο γραφικό που ετοίμασε το προφίλ eurovisionario και δημοσίευσε στο Twitter του. Είναι το τοπ5 των στοιχημάτων έτσι όπως διαμορφώνονταν μία εβδομάδα πριν την έναρξη των προβών. Ας δούμε λοιπόν πόσο κοντά στα τελικά αποτελέσματα ήταν τα στοιχήματα στο χρονικό αυτό σημείο και πόσο οι πρόβες μπορούν να ανατρέψουν τα πάντα;

2015

Το 2015 εξ αρχής είχαμε στην πρώτη θέση των στοιχημάτων την Σουηδία με το Heroes. O Mans ήταν και το τελικός νικητής του διαγωνισμού, με την βοήθεια των κριτικών επιτροπών φυσικά, αφού το τηλεοπτικό κοινό ψήφισε στην κορυφή το Grande Amore της Ιταλίας, που ήταν στην δεύτερη θέση των στοιχημάτων. Τρίτη ήταν η Αυστραλία, που τελικά κατετάγη πέμπτη. Την πεντάδα συμπλήρωναν η Εσθονία που έλαβε την έβδομη θέση και η Φινλανδία που δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό.

Συμπέρασμα: Τρία μόνο τραγούδια βρέθηκαν τελικά στο τοπ5.

2016

Μεγάλο και ακλόνητο φαβορί το 2016 ήταν η Ρωσία με το You’re The Only One, που στον τελικό έλαβε την τρίτη θέση. Στην δεύτερη θέση των στοιχημάτων ήταν η Γαλλία που όμως δεν κατάφερε να βρεθεί στο τοπ5, ενώ τρίτη ήταν η Αυστραλία που πήρε την δεύτερη θέση στον τελικό. Η Σουηδία ήταν τέταρτη και η Μάλτα συμπλήρωνε την πεντάδα.

Συμπέρασμα: Τρία τραγούδια και εδώ βρέθηκαν στο τοπ5. Η Ουκρανία που ήταν η νικήτρια του διαγωνισμού, δεν ήταν στο τοπ5 των στοιχημάτων πριν τις πρόβες.

2017

Μόνο η πρώτη στα στοιχήματα Ιταλία με το Occidentali’s Karma δεν κατόρθωσε να βρεθεί στο τελικό τοπ5 της βαθμολογίας, από τα τραγούδια που ήταν στην κορυφή των στοιχημάτων, μια εβδομάδα πριν την έναρξη των προβών.

Συμπέρασμα: Τέσσερα τραγούδια που ήταν στο τοπ5 των στοιχημάτων, βρέθηκαν και στην κορυφή της βαθμολογίας στον τελικό.

2018

Η χρονιά που οι πρόβες κυριολεκτικά ανέτρεψαν τα πάντα. Το Ισραήλ ήταν το μοναδικό τραγούδι που ήταν στο τοπ5 των στοιχημάτων πριν την έναρξη των προβών και στην τελική κατάταξη της βαθμολογίας. Βουλγαρία και Αυστραλία βρέθηκαν εκτός δεκάδας, ενώ Τσεχία και Εσθονία τερμάτισαν ναι μεν εντός τοπ10, αλλά όχι και στην πρώτη πεντάδα, όπως προεξοφλούσαν τα στοιχήματα.

Συμπέρασμα: Μόλις ένα τραγούδι προβλέφθηκε σωστά από τις εταιρείες στοιχημάτων.

2019

Σε αντίθεση με την προηγούμενη χρονιά, το 2019 οι εταιρείες στοιχημάτων προέβλεψαν σωστά ολόκληρο το τοπ5, αλλά και τον νικητή. Αυτή ήταν και η πιο πετυχημένη χρονιά των στοιχηματικών εταιρειών, στην πιο προβλέψιμη πραγματικά χρονιά.

Συμπέρασμα: Πέντε στα πέντε για τα στοιχήματα, αφού οι χώρες που ήταν στην κορυφή πριν τις πρόβες, βρέθηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας και στον τελικό.

Γενικό συμπέρασμα

Η πλήρης αποτυχία των στοιχημάτων, όπως και η πλήρης επιβεβαίωση τους είναι η εξαίρεση που δεν επιβεβαιώνει τον κανόνα. Το σύνηθες είναι 1-2 χώρες που είναι πολύ ψηλά στα στοιχήματα αυτή την εποχή να μην τα καταφέρνουν εξίσου καλά στον διαγωνισμό.

Αυτή την στιγμή το τοπ5 των στοιχημάτων είναι η Μάλτα, η Γαλλία, η Ελβετία, η Ιταλία και πλέον η Ισλανδία και όχι η Βουλγαρία όπως δείχνει η φωτογραφία. Η παράδοση λοιπόν λέει πως δύο από αυτές τουλάχιστον δεν θα έχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Το σίγουρο είναι πως την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα και θα γνωρίζουμε τουλάχιστον τις χώρες που θα παλέψουν για το βραβείο!


Για να μην χάνετε στιγμή, ακολουθήστε το Eurovisionfun σε FacebookInstagramTwitter και YouTube. Για συνεντεύξεις και reactions ακολουθήστε το κανάλι των Eurovision Buddies στο YouTube!

17 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Γιάννης
    Γιάννης says:

    Για φέτος θα έβγαζα Ιταλία και Βουλγαρία από την 5αδα και θα πρόσθετα άλλες 2 Χώρες (θέλω να ελπίζω η Ελλάδα θα είναι μια από αυτές τις 2 Χώρες)

    Απάντηση
  2. Γιάννης
    Γιάννης says:

    Να προσθέσω στο προηγούμενο μου σχόλιο πως και η Ελβετία δεν μου λέει κάτι φέτος. Αντιλαμβάνομαι πως αρέσει σε μεγάλη μερίδα του κόσμου αλλά δεν θα ήθελα να την δω να κερδίζει. Αντιθέτως θα χαιρόμουν πολύ και για το Σαν Μαρίνο αν σκαρφάλωνε στην τελική 5άδα (και γιατί όχι ψηλότερα μιας και το τραγούδι είναι στα 2-3 αγαπημένα μου) λόγω της μεγάλης προσπάθειας που κατέβαλαν φέτος.

    Απάντηση
  3. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Η μόνη χρονιά που η 5αδα ήταν η ίδια με την τελική ήταν το 2019. Τις άλλες χρονιές 1-4 χώρες μένουν εκτός αυτής…
    Για φέτος πιστεύω με σειρά πιθανοτήτων εκτός 5αδας στις 22 Μαίου μπορούν να βρεθούν οι:
    Βουλγαρία> Ιταλία> Γαλλία> Μάλτα> Ελβετία.
    Συγκεκριμένα:
    Βουλγαρία, θεωρώ πως έχει πολλές πιθανότητες να τερματίσει πολύ χαμηλά σε σχέση με αυτό που δίνεται τώρα (βλ. 2018). Εμένα πάντως μου αρέσει.
    Ιταλία, σαν είδος δύσκολα πηγαίνει καλά και δε θα εκπλαγω αν έχει την τύχη της Ουγγαρίας το 2018. Η μόνη φορά που κέρδισε κάτι τέτοιο ήταν το ’06 που η νίκη των lordi οφειλόταν κατά 80% στην εκκεντρική εμφάνιση τους. Εμένα μου αρέσει κάπως, αν και δεν είμαι λάτρης αυτού του είδους μουσικής.
    Γαλλία, θα στεναχωρηθω πολύ αν “φλοπαρει” η φετινή μου νικήτρια, αλλά το ’16/’17/’18 η Γαλλία αν και στα φαβορί στο τέλος πήγαν κάπως χειρότερα. Επίσης για εμένα ερωτηματικό αποτελεί το πώς θα το διαχειριστεί το κοινό.
    Μάλτα, οι επιτροπές θα το βγάλουν πρώτο ίσως και με διαφορά (γνωστό jurie pet) στο κοινό δεν θα εκπλαγω αν έχει πιο χλιαρή αποδοχή και ψηφιστεί χαμηλότερα πεθαίνοντας “Occidentalis karma”.
    Ελβετία, αν και υπάρχουν πολλές ομοιότητες με το arcade, νομίζω δύσκολα θα είναι εκτός 5αδας. Για την ακρίβεια ως ώρας θεωρω ότι έχει τις περισσότερες πιθανότητες νίκης, έστω και με καραμπολα (βλ. Ουκρανία 2016, Ολλανδία 2019)
    Προσωπική εκτίμηση, φετος πολλά, μην πω όλα, θα κριθούν στις πρόβες και στα φωνητικά/ staging της κάθε συμμετοχης.
    Κοντός ψαλμός για όλους…

    Απάντηση
  4. George
    George says:

    Μάλτα
    Γαλλία
    Ελβετία
    Ιταλία
    Ισλανδία
    Σουηδία
    Λιθουανία

    Οι 7 αυτές χώρες θα είναι σίγουρα δεκάδα πτοφανώς όχι με την ίδια σειρά! Για τις υπόλοιπες 3 θέσεις θα κονταροχτυπηθούν Σαν Μαρίνο, Φινλανδία, Μολδαβία, Ρουμανία ή ακόμα και κάποια έκπληξη Ρωσία ή Ουκρανία… η Κύπρος και η Βουλγαρία θα είναι στις θέσεις 11-15 κάπου εκεί ίσως και Βέλγιο και Νορβηγία.
    Για την Ελλάδα αν και αγαπώ τη συμμετοχή μας δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα όσο εντυπωσιακή κι αν είναι η εμφάνισή μας. Προβλέπω μια θέση κάπου ανάμεσα σε 18-22 αν περάσουμε στον τελικό!

    Απάντηση
    • Miltos
      Miltos says:

      Επίτρεψέ μου να διαφωνήσω με την εκτίμησή σου. Θεωρώ πολύ πιθανό την Ισλανδία, την Ιταλία και την Λιθουανία εκτός δεκάδας. Η Ισλανδία ενδεχομένως να πάρει ψήφους από το κοινό αλλά δύσκολα οι επιτροπές θα το βαθμολογήσουν υψηλά. Το ίδιο ισχύει για την Λιθουανία. Τώρα η Ιταλία δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να τερματίσει ψηλά με το συγκεκριμένο είδος μουσικής. Θεωρώ ότι θα είναι ή του ύψους ή του βάθους. Αντίθετα πιστεύω ότι η Κύπρος θα μπει δεκάδα. Τώρα για την Ελλάδα θα διαφωνήσω και εδώ. Δεν έχουμε δει ποτέ μια χώρα με εντυπωσιακή και πρωτότυπη σκηνική παρουσία (όπως λέγεται) τόσο χαμηλά. Αν το staging και τα φωνητικά είναι εξίσου δυνατά τότε μπορούμε να πείσουμε και επιτροπές αλλά και κοινό! Τέλος πάντων, δεν μένει πλέον πολύ μέχρι τις πρόβες…

      Απάντηση
      • Miltos
        Miltos says:

        Ξέχασα να επισημάνω την Σουηδία, η οποία είναι πολύ πιθανό να πάρει ελάχιστους πόντους από το κοινό (βλ 2018). Οι επιτροπές ξεκαθαρα θα την έχουν ψηλά.

        Απάντηση
      • George
        George says:

        Φυσικά και μπορείς να διαφωνήσεις.. ίσως κάνω λάθος! Θα αρχίζει να ξεκαθαρίζει το τοπίο στις πρόβες!

        Απάντηση
  5. C.G
    C.G says:

    Ωραίο άρθρο. Επίσης πέτυχα και 2 βιντεάκια που κάποιος φαν έχει δημιουργήσει με τις συμμετοχές που είχαν την μεγαλύτερη απόκλιση στις ψηφοφοριες των ogae και των στοιχημάτων και τα τελικά αποτελεσματα, ένα θετικά και ένα αρνητικά από το 2010 – 2019. https://youtu.be/od_FA11YhE8 https://youtu.be/8nbTZ2wPpHo

    Απάντηση
  6. Mariah
    Mariah says:

    Νομίζω πως αυτή που δε θα είναι σίγουρα δεκάδα είναι η Βουλγαρία, την οποία βλέπω κάτω από 15η θέση. Από την άλλη δεν νομίζω να είναι η Κυπρος δεκάδα, ενώ η Ελλάδα θα είναι δεκάδα.

    Απάντηση
  7. Vangelis vt
    Vangelis vt says:

    Aποτελέσματα του Eurojury (προσομείωση της ψήφου των κριτικών επιτροπών από 49 χώρες για την οποία ψηφίζουν κυρίως παλαίμαχοι του διαγωνισμού τραγουδιστές, συνθέτες, μέλη των αποστολών κτλ)

    32 από τις 49 χώρες μέχρι στιγμής:

    1. Ελβετία (στη δεκάδα σε 20 χώρες – 10 την έχουν τριάδα)
    2. Μάλτα (στη δεκάδα σε 23 χώρες – 9 την έχουν τριάδα)
    3. Ιταλία (στη δεκάδα σε 18 χώρες – 9 την έχουν τριάδα)
    4. Ισλανδία (στη δεκάδα σε 20 χώρες – 8 την έχουν τριάδα)
    5. Ισραήλ !!! (στη δεκάδα σε 18 χώρες – 8 την έχουν τριάδα)
    6. Γαλλία
    7. Σουηδία
    8. Κύπρος (στη δεκάδα σε 14 χώρες – 5 φορές στην τριάδα)
    9. Φινλανδία
    10. Γερμανία !!!

    11. Νορβηγία
    12. Αζερμπαϊτζάν
    13. Σλοβενία !!!
    14. Ρουμανία
    15. Ισπανία !!!
    16. Λιθουανία !!!
    17. Αυστρία
    18. Βουλγαρία !!!
    19. Ην. Βασίλειο
    20. Πορτογαλία

    21. Ουκρανία
    22. Εσθονία
    23. Ελλάδα (στη δεκάδα σε 6 χώρες – 1 φορά στην τριάδα)
    24. Ρωσία
    25. Κροατία
    26. Αυστρία
    27. Ολλανδία
    28. Άγιος Μαρίνος !!!
    29. Βόρεια Μακεδονία

    30. Ιρλανδία
    31. Αυστραλία
    32. Βέλγιο !!!
    33. Γεωργία
    34. Σερβία
    35. Λετονία
    36. Τσεχία
    37. Τσεχία
    38. Αλβανία
    39. Δανία
    40. Μολδαβία
    41. Πολωνία

    Από τα φαβορί πολύ άσχημα τα πηγαίνουν η Λιθουανία, η Βουλγαρία και ο Άγιος Μαρίνος. Αντίθετα πολύ ψηλά η Ισλανδία και για αυτό ανεβαίνει και στα στοιχήματα. Εκπλήξεις μέσα στη δεκάδα το Ισραήλ και η Γερμανία, ενώ Βέλγιο-Ουκρανία-Ρωσία δεν φαίνεται να έχουν να περιμένουν πολλά από τις επιτροπές. Οι δύο ροκ συμεμτοχές Ιταλίας και Φινλανδίας τα πάνε αρκετά καλά.

    Απάντηση
  8. RockingRomance
    RockingRomance says:

    Πιστεύω ότι πολλοί από τους προλαλήσαντες υποτιμούν την Ιταλία . Είναι πολύ δυνατή συμμετοχή και σίγουρη 5αδα στο televoting, αν δε τα πάει όσο Καλα όσο είναι στα στοιχήματα θα ευθύνονται ξεκαθαρα οι επιτροπές που συνηθίζουν να δίνουν λίγες ψήφους σε ροκ,μέταλ και ραπ κομμάτια .

    Απάντηση
  9. Θεόδωρος
    Θεόδωρος says:

    Εγώ οφείλω να αναφέρω πως δεν πιστεύω στα στοιχήματα πριν την live παρουσίαση των χωρών. Το 2018 η Κύπρος δεν ήταν καν στην 5αδα των στοιχημάτων και κατέληξε 2η. Φέτος περιμένω κάτι παρόμοιο, να κάνουν την έκπληξη η Ελλάδα και η Κύπρος ( Ίσως να μπουν και οι δύο 8αδα, ποιος ξέρει). Όπως είπα, πρέπει να περιμένουμε τις πρόβες σε λίγες μέρες για να βγάλουμε συμπεράσματα.

    Απάντηση
  10. eurofan
    eurofan says:

    Δεν βλέπω Βουλγαρία και Ισλανδία να μπαίνουν δεκάδα και η Μάλτα δεν θα μπει με τίποτα πεντάδα. Προσωπικά πιο πολλές πιθανότητες δίνω στην Ρουμανία να μπει δεκάδα παρά την Βουλγαρία. Ρωσία, Ουκρανία και ίσως Βέλγιο θα κάνουν την έκπληξη.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *